Menenie rýchlosti ventilátora/modrá smrť
Menenie rýchlosti ventilátora/modrá smrť
Ahoj chcel by som sa spýtať,ako zmením rýchlosť ventilátora.Raz ,keď som sa pokúšal opraviť modrú smrť tak som niečo posral v BIOSe a odvtedy mi pri väčšej záťaži začne vrčať,skoro skákať po izbe som úplný amatér v tomto.Ešte jedna vec ,keď zapnem SpeedFan Tak mi naskočí modrá smrť tak s tým sa nepohnem.Tak prosím vás postupujte somnou v značnej miere
Ďakujem. 
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Menenie rýchlosti ventilátora/modrá smrť
resetni bios do základných nastavení cez ''load default settings''. niekde v biose musí toto byť.
čo sa týka vrčania môže to byť aj vybité ložisko alebo prach v ložisku. skús spraviť video cez telefón, nech vieme čo to robí. Modrú obrazovku budeme riešiť až prestane vrčať vetrák.
čo sa týka vrčania môže to byť aj vybité ložisko alebo prach v ložisku. skús spraviť video cez telefón, nech vieme čo to robí. Modrú obrazovku budeme riešiť až prestane vrčať vetrák.
Keď tu chcem dať video tak píše "Prípona mp4 nie je povolená" čo mám robiť ?
"resetni bios do základných nastavení cez ''load default settings''. niekde v biose musí toto byť."
Minule som sa to snažil spraviť ale dospel som k tomu,že to tam nemám
Neviem či to je tým,že mám PC poskladaný alebo ja neviem.
//autoeditácia príspevku (26 Nov 2015, 22:07)
http://leteckaposta.cz/417873630
Tu je to video
//autoeditácia príspevku (26 Nov 2015, 22:08)
Dôležitý je ten zvuk v pozadí
"resetni bios do základných nastavení cez ''load default settings''. niekde v biose musí toto byť."
Minule som sa to snažil spraviť ale dospel som k tomu,že to tam nemám
//autoeditácia príspevku (26 Nov 2015, 22:07)
http://leteckaposta.cz/417873630
Tu je to video
//autoeditácia príspevku (26 Nov 2015, 22:08)
Dôležitý je ten zvuk v pozadí
Možno hrban myslel na " load optimized default ".
Pozri dobre na ten chladič, však tam máš chumáče prachu. Ak máš doma kompresor, tak sa snaž "nenásilne" ten prach z celého PC vyfúkať von. Poprípade si kúp stlačený vzduch a dobre vyfúkaj ten PC. Samozrejme do ventilátor strč nejaký skrutkovač, aby sa netočili, keď budeš ten prach vyfúkavať preč. Síce na ten tvoj ventilátor ti to veľmi nepomôže, ale aspoň zabrániš tomu, aby ti kvôli všetkému tomu prachu začal vrčať ďalší ventilátor, ak tam ešte nejaký máš.
Skúšal som aj to už ale nejake viditelne zmeny mojim okom som nevidel
-
hrban
Addict
Video hod kludne na youtube.
Video som tu už dal cez leteckú poštu..Tam nejde o to či tam mám chumáče začalo mi to robiť,keď som mal možno 2 týždne PC teraz ho už mám rok skoro.Tam ide o tie otáčky ventilátor je v dobrom stave tam by nemalo nič hučať,len zmeniť tie otáčky.
V SpeedFan sa mi to nedá pretože mi to hodí Modrú smrť.
V SpeedFan sa mi to nedá pretože mi to hodí Modrú smrť.
-
hrban
Addict
bol som na telefóne takže som mal problém to stiahnúť.
Je správne uchytený ? keď pridržíš rám prstom tiež to tak drnčí ?
druhá vec, keď zložíš ten vetrák tak by zozadu mala byť nálepka, pod nálepkou by mal byť stredový pin. Skús tam kvapnúť kvapku oleja, ale ozaj kvapku a trošku rukov potoč vetrákom nech to ten olej rozmaže všade.
tu je k tomu video
//autoeditácia príspevku (27 Nov 2015, 17:01)
druhá vec, hučí takto nonstop ? Bo hento sú dosť vysoké otáčky, skús aidu64 a skontroluj teploty. A k tomu aj typ a model procesora.
toto potrebujeme vidieť ->
Je správne uchytený ? keď pridržíš rám prstom tiež to tak drnčí ?
druhá vec, keď zložíš ten vetrák tak by zozadu mala byť nálepka, pod nálepkou by mal byť stredový pin. Skús tam kvapnúť kvapku oleja, ale ozaj kvapku a trošku rukov potoč vetrákom nech to ten olej rozmaže všade.
tu je k tomu video
//autoeditácia príspevku (27 Nov 2015, 17:01)
druhá vec, hučí takto nonstop ? Bo hento sú dosť vysoké otáčky, skús aidu64 a skontroluj teploty. A k tomu aj typ a model procesora.
toto potrebujeme vidieť ->
Áno,keď sa ho chytím tak ako keby tak drnčí alebo vibruje
//autoeditácia príspevku (29 Nov 2015, 11:16)
//autoeditácia príspevku (29 Nov 2015, 11:16)