Strihová karta - Aver Live Gamer Extreme (GC550)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Shakal
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Strihová karta - Aver Live Gamer Extreme (GC550)

Príspevok od používateľa Shakal »

Poradí mi niekto od "fachu"?

Chcel by som zaznamenávať hranie hier z nie-len konzoly ale aj PCčka do FullHD videií s 60 FPS.
Našiel som toto https://www.alza.sk/aver-live-gamer-ext ... d=18855519

ale, z hrôzou som zistil, že enkódovanie videa neprebieha (zrejme) na strane tohto zariadenia ale na strane PC ku ktorému je to pripojené.
Nasvedčuje tomu jeden komentár od užívateľa na Amazone, ktorý tvrdí, že jeho PC má počas záznamu vo FullHD 100% vyťažený CPU. Okrem toho sú tu nepriame dôkazy v podobe "odporúčaných konfigurácií" pre toto zariadenie, kde sa vôbec nespomína rýchlosť disku ako záznamového média ale naopak sa šprtajú v type CPU a veľkosti RAM.

Som z toho mierne sklamaný. Za takú cenu som očakával niečo s vlastným mechanizmom enkódovania. Ako mám na rovnakom PC robiť záznam a ešte aj na ňom hrať nejaké náročnejšie hry? Však to bude asi nemožné. Alebo sa mýlim?
Prípadne, je vôbec na trhu niečo, čo neprenáša záťaž na PC a robí všetku prácu sám?

Ďakujem.
heker
Redeemer
Redeemer

Re: Strihová karta - Aver Live Gamer Extreme (GC550)

Príspevok od používateľa heker »

Podla popisu to prenasa nekomprimovane data cez usb3. Nekomprimovane FullHD pri 60 fps bude mat strasne vela, hodina zaznamu bude mat cez 800GB, za sekundu sa zapise 230MB. Na taky zapis treba poriadny SSD disk, aby stihal zapisovat. Ma to ak HDMI vstup, tam to vyzera na komprimovane h.246 video, takze komprimovat by to mala priamo tato karta a pri ukladani video to uz bude maly prenos dat behom hodiny a aj sekundy.

Z toho co pises to ale vyzera tak, ze to vsetko robi procesor pocitaca a nie tato karta.
Shakal
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Shakal »

Áno je to tak. Potvrdené priamo výrobcom.
Uncompressed data bežia do PCčka a softwér v PC komprimuje do H264.
Hodina hrania vychádza podľa (mnohých faktorov) na cca ~ 30 GB/hod.

Čo myslíte, stojí ten peniaz za to? :?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

To ma aky vyznam potom, ked to potom komprimuje pocitac? Podla mna ma na toto sluzit ta karta, ktora to ma komprimovat a uz len komprimovane data kopirovat do pc. Prave o to ide, aby to odlahcilo procesor. Za tie peniaze si mozes rovno kupit daky rekorder, ktory prepojis s grafikou, teda hdmi kabel z grafiky do rekordera a nahras to tam, bez zatazovania svojho pocitaca, ak ten obraz bude mirror pc+rekorder. Potom si to z rekordera prekopirujes do pocitaca, mozno to uz rekorder skomprimuje a ked nie, tak to skomprimujes v pocitaci.

Podla toho co opisujes, tak ma absolutne nenapada dovod preco by som mal kupit toto zariadenie, ktore vlastne nic nedokaze. Bol som v tom, ze toto by malo rovno kpmprimovat video a ulozit ho alebo kopirovat do pc.
Napísať odpoveď