Javascripty v stránkach

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Javascripty v stránkach

Príspevok od používateľa Michaelo »

Osobne pouzivam Cloudflare a scripty nacitavam len tam, kde ich treba.

Vyhoda CF je, ze ich automaticky minimalizuje a sam rozoznava co to je za script, takze ak niekto uz bol na stranke ktora mala nacitana jQuery, tak ludia ani len nezacnu nacitavat tvoje jQuery (na tvojom serveri), lebo ho uz ma ;)

Plus samozrejme tona dalsich super veci pre weby :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Boccaccio napísal: Ako mas prosim ta porieseny SASS na windowse (develop) a ako na unixe (final web)?
Myslim tym, ake softy a configy treba na pohodlnu editaciu SASS suborov.
Dakujem.

(Ak je to na novu temu, tak poprosim o rozdelenie topicu a presun postu, dakujem.)
AK pouzivas Visual Studio tak https://visualstudiogallery.msdn.micros ... a8129b6f4d alebo Web essentials / Web compiler.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

Boccaccio napísal: Ako mas prosim ta porieseny SASS na windowse (develop) a ako na unixe (final web)?
Myslim tym, ake softy a configy treba na pohodlnu editaciu SASS suborov.
Dakujem.

(Ak je to na novu temu, tak poprosim o rozdelenie topicu a presun postu, dakujem.)
na windowse nemám žiaden plugin, normálne si spustím cez konzolu watchera na celý adresár ak idem riešiť frontend, a upravujem scsska. Po každom uložení sa mi pekne vytvorí minifikované css (aby som si lokálne vedel pozreť výsledok). V gitignore máme aby sa css necommitovali a deployovací script robí okrem iného aj kompiláciu sassu na css
Žiadne extra programy ti netreba, každý používame normálny editor v ktorom sme zvyknutí a v ktorom píšeme všetko (php, js...).
Boccaccio
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa Boccaccio »

audiotrack napísal: na windowse nemám žiaden plugin, normálne si spustím cez konzolu watchera na celý adresár ak idem riešiť frontend, a upravujem scsska. Po každom uložení sa mi pekne vytvorí minifikované css (aby som si lokálne vedel pozreť výsledok). V gitignore máme aby sa css necommitovali a deployovací script robí okrem iného aj kompiláciu sassu na css
Žiadne extra programy ti netreba, každý používame normálny editor v ktorom sme zvyknutí a v ktorom píšeme všetko (php, js...).
watcher je sucastou akej appky?
resp. ako si rozchodil cely SASS compliler na win?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

watcher je súčasť sassu :)
A návod máš na stránke sassu: http://sass-lang.com/install a http://sass-lang.com/documentation/file ... RENCE.html
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

alebo gulp, ktory je uz komplexnejsi, a mozes vyuzivat veci ako autoprefixer bez nainstalovaneho compassu, a pre mna najvacsie plus pri frontende a gulpe je browsersync, ktory dokaze refreshnut web po zmene sassu/csska/javascriptu a teda na jednom monitore kodis a na druhom vidis hned zmenu.
Napísať odpoveď