Nedôveryhodné internetové obchody, podvodníci, scam, krádež
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Nedôveryhodné internetové obchody, podvodníci, scam, krá
Inak odpisali mi z SOI, ze nemozu vykonat kontrolu, lebo DC bol zruseny, ta druha firma Eraser bola zrusena a tam ich kompetencie koncia. A odpisali aj z riaditelstva Financnej spravy, ze podnet sa musi podat oficialne, uviest vsetky zname podrobnosti a zaverom dodali, ze sa to da aj na zelenej linke cez telefon. Rozmyslam, ze na co maju potom na stranke mail na nahlasovanie podvodov, ak na mail odpisu, ze je to potrebne spravit oficialne listovou formou alebo telefonicky??? Kocurkovo.
Tu je k tomu este nejake info, davaju sa dokopy ludia na hromadnu zalobu proti konatelom Qcompu: http://www.zive.sk/clanok/109254/qcomp- ... dna-zaloba
Velmi zla skusenost s Mall.sk. Objednal som cez vikend tovar, bol to multimedialny prehravac a jedna vec do zahrady. Obe veci skladom, dorucenie v stredu. Pohoda. Cakam, v pondelok na obed prisiel mail, ze to bolo odoslane na prepravu, dali aj tracerd id od DPD na sledovanie zasielky. Ale dosli mi dve ID, cize moju zasielku rozdelili, asi nebola skladom. V utorok bol sviatok, v stredu nic neprislo. Dnes stvrtok a nic. Teraz mi prisla sms od DPD, ze v piatok mi to dorucia.
Medzitym som sa dnes pokusal dovolat do Mall.sk, asi 5x, nikdy to nezazvonilo, ako keby cislo neexistovalo. U nich na Facebooku rovnake staznosti, dovolat sa neda, na mail neodpisuju, tovar neprisiel viacerym ludom. Tak som im poslal cez ucet spravu o zruseni objednavky a potom aj mail o zruseni. Odpoved ziadna, len odpoved od automatu. Objednal som to z Datartu, tam boli dve veci skladom a vopred zaplatil cez online internet banking. Cena dokonca nizsia ako Mall.sk.
Potom som pozeral na Mall.sk sledovanie zasielky, vyzera to takto:
15.11.2015 21:22 - Uloženie a odoslanie objednávky na spracovanie
15.11.2015 21:22 - Odoslanie potvrdzovacieho e-mailu
15.11.2015 21:22 - Prijatie objednávky na spracovanie
15.11.2015 21:22 - Potvrdenie dostupnosti objednaného množstva
16.11.2015 00:06 - Založenie zásielky tovaru pre prepravcu
16.11.2015 13:33 - Odovzdanie tovaru prepravcovi
Pride mi to tak, ze v nedelu vecer system automaticky zistil stav na sklade obchodu, spravil akusi rezervaciu na zasielku u DPD, nahodilo to prepravne cislo a cakalo sa, kym skutocne mall.sk ten balik odosle. Aj na stranke DPD uvadzalo este dnes na obed, ze objednavka ci zasielka prijata a nic viac. Cize si myslim, ze oni spravia takuto akusi fintu cez DPD, ale objednavku realne poslali miesto pondelku az vo stvrtok. Pretoze neverim tomu, ze by tovar odovzdany v pondelok na obed dorucil kurier az v piatok, aj ked v utorok bol sviatok. To mi skor pride zasielka z Ciny, USA alebo Japonska cez UPS ako z Bratislavy cez polovicu Slovenska.
Len tolko moj zazitok a predpokladam, ze s mall.sk som na dlhsi cas skoncil, radsej sa pozriem po inych obchodoch, ceny su castokrat porovnatelne, niekedy sa vyskytne aj nieco lacnejsie. Mal som rad mall.sk pre ich dobry servis, rychle odosielanie objednavok a aj reklamaciu, ktoru som tam riesil. Po tomto vsak u mna velmi upadli.
Medzitym som sa dnes pokusal dovolat do Mall.sk, asi 5x, nikdy to nezazvonilo, ako keby cislo neexistovalo. U nich na Facebooku rovnake staznosti, dovolat sa neda, na mail neodpisuju, tovar neprisiel viacerym ludom. Tak som im poslal cez ucet spravu o zruseni objednavky a potom aj mail o zruseni. Odpoved ziadna, len odpoved od automatu. Objednal som to z Datartu, tam boli dve veci skladom a vopred zaplatil cez online internet banking. Cena dokonca nizsia ako Mall.sk.
Potom som pozeral na Mall.sk sledovanie zasielky, vyzera to takto:
15.11.2015 21:22 - Uloženie a odoslanie objednávky na spracovanie
15.11.2015 21:22 - Odoslanie potvrdzovacieho e-mailu
15.11.2015 21:22 - Prijatie objednávky na spracovanie
15.11.2015 21:22 - Potvrdenie dostupnosti objednaného množstva
16.11.2015 00:06 - Založenie zásielky tovaru pre prepravcu
16.11.2015 13:33 - Odovzdanie tovaru prepravcovi
Pride mi to tak, ze v nedelu vecer system automaticky zistil stav na sklade obchodu, spravil akusi rezervaciu na zasielku u DPD, nahodilo to prepravne cislo a cakalo sa, kym skutocne mall.sk ten balik odosle. Aj na stranke DPD uvadzalo este dnes na obed, ze objednavka ci zasielka prijata a nic viac. Cize si myslim, ze oni spravia takuto akusi fintu cez DPD, ale objednavku realne poslali miesto pondelku az vo stvrtok. Pretoze neverim tomu, ze by tovar odovzdany v pondelok na obed dorucil kurier az v piatok, aj ked v utorok bol sviatok. To mi skor pride zasielka z Ciny, USA alebo Japonska cez UPS ako z Bratislavy cez polovicu Slovenska.
Len tolko moj zazitok a predpokladam, ze s mall.sk som na dlhsi cas skoncil, radsej sa pozriem po inych obchodoch, ceny su castokrat porovnatelne, niekedy sa vyskytne aj nieco lacnejsie. Mal som rad mall.sk pre ich dobry servis, rychle odosielanie objednavok a aj reklamaciu, ktoru som tam riesil. Po tomto vsak u mna velmi upadli.
V poslednom čase čítam samé negatívne recenzie na mall.sk..., neviem čo sa s nimi stalo 
Žeby J&T a PPF už v niečom mala prsty?
Ale možno aj tento sviatok niečo spôsobil.. v pondelok som bol s jedným kuriérom a sťažoval sa, že je toho kopec akoby už boli vianoce.. a v stredu na našej miestnej pošte bolo toľko ľudí ešte pár minút pred 19h - záverečnou, že stáli až vonku, čo inak tú dobu tam nie je skoro nikto.
Ale možno aj tento sviatok niečo spôsobil.. v pondelok som bol s jedným kuriérom a sťažoval sa, že je toho kopec akoby už boli vianoce.. a v stredu na našej miestnej pošte bolo toľko ľudí ešte pár minút pred 19h - záverečnou, že stáli až vonku, čo inak tú dobu tam nie je skoro nikto.
mall.sk tusim menil majitela, stahovali sklad, mozno aj "optimalizuju" veci, aby usetrili...
Ja som teraz objednaval z mall.sk a vsetko prebehlo standardne. V den objednavky to vecer odovzdali kurierskej spolocnosti (DPD), na druhy den mi prisla SMS od DPD, ze budu dorucovat a na dalsi den som to mal doma. Cize dodanie bolo za 2 pracovne dni a islo o postovne zdarma, kde maju dlhsiu dobu dodania.
-
audiotrack
VIP
mall mi bolo odporúčané nepoužívať od ich zamestnanca ktorý mi hovoril ako to tam funguje, aký je tam chaos, ako sa správajú k svojim pracovníkom a podobne, a nepriamo mi naznačil že sa blížia mesiace kedy sa bude rozhodovať o ďalšom smerovaní, či mall skončí alebo nie, takže mi naznačil aby som vianočné darčeky kúpil radšej inde. A chápem že aj firmy ktoré sa zle správajú k pracovníkom a sú mlynčeky na ľudí (za rok sa tam vystrieda na jednej pozícii 20 ľudí), môžu prosperovať a vytvárať zisk, takže pre koncového zákazníka to môže byť všetko neviditeľné
Osobnú skúsenosť s nimi mám dobrú, ale to bolo dva roky dozadu. Odvtedy sa asi vela veci zmenilo, ako tak čítam vaše skúsenosti.
Osobnú skúsenosť s nimi mám dobrú, ale to bolo dva roky dozadu. Odvtedy sa asi vela veci zmenilo, ako tak čítam vaše skúsenosti.
Doplnim este k prispevku vyssie o mall.sk, ze co sa za ten cas udialo. Prispevok vyssie som pisal 19. novembra vo stvrtok. Na dalsi den, teda 20. novembra v piatok mi vola kurier, ze ma pre mna balik na sumu tu a tu. Vravim, ze to nepreberam, ze som stornoval ten balik. Povedal, ze okej.
Dnes, v sobotu, 28. novembra, teda 9 dni po stornovani mojej objednavky mi prisiel tento email:
Dnes, v sobotu, 28. novembra, teda 9 dni po stornovani mojej objednavky mi prisiel tento email:
SrandistiDobrý deň,
ďakujeme za Váš mail a zároveň sa ospravedlňujeme za neskorú odpoveď. Storno objednávky momenátlne už nie je možné na koľko je to expedované. V tomto prípade Vás prosím, nepreberajte zásielku, vráti sa k nám a uzavrie sa.
Ďakujeme za pochopenie a trpezlivosť.
S priateľským pozdravom,
................
s mall som mal tiez len a len dpbre skusenosti, osobne ich v KE mam radsej ako alzu, datart ci datakomp, aj ked je pravda ze skusenost s nimi mam len spred roka, tiez na vianoce, ako tak sem tam pozriem ich web, ceny zvysili a pribudaju negativne recenzie na eshop....neviem
Máte niekto skúsenosti s obchodom budchlap.sk ?
Pozeral som tam nejaké mikiny a kabáty. Ceny sú dobré, a recenzie na Heureke tiež vynikajúce. Ale na FB sa často objaví recka, že fotka proste absolútne neodpovedá kvalite.
Ja som nejak pred rokom objednal nejaké veci zo SammyDress, ktoré vyzerali na fotkách fakt parádne, a stáli pár eur, ale realita hrozná, nesedela veľkosť, a kvalita o 5 tried nižšie. A štýl týchto vecí z budchlap je na fotkách dosť podobný. Aj keď tieto vecí sú údajne z poľska, a nie z ázie, a na stránkach sa oháňajú nejakými porovnávacími fotkami, že ich je originál, a fake produkty sú oproti tomu hrozné. Tak neviem. Objednávali ste niekto?
Prípadne, vzťahuje sa právo vrátiť oblečenie do 14 dní aj na takýto obchod?
Pozeral som tam nejaké mikiny a kabáty. Ceny sú dobré, a recenzie na Heureke tiež vynikajúce. Ale na FB sa často objaví recka, že fotka proste absolútne neodpovedá kvalite.
Ja som nejak pred rokom objednal nejaké veci zo SammyDress, ktoré vyzerali na fotkách fakt parádne, a stáli pár eur, ale realita hrozná, nesedela veľkosť, a kvalita o 5 tried nižšie. A štýl týchto vecí z budchlap je na fotkách dosť podobný. Aj keď tieto vecí sú údajne z poľska, a nie z ázie, a na stránkach sa oháňajú nejakými porovnávacími fotkami, že ich je originál, a fake produkty sú oproti tomu hrozné. Tak neviem. Objednávali ste niekto?
Prípadne, vzťahuje sa právo vrátiť oblečenie do 14 dní aj na takýto obchod?
-
hojko
Site Admin
Hensym: Samozrejme, ze sa ti vztahuje pravo vratit tovar do 14 dni. Je to slovensky obchod, slovensky prevadzkovatel, vid.: http://budchlap.sk/content/3-obchodne-podmienky
Objednane dvoje teplaky rovnakej velkosti, rovnakeho strihu, na velkosti ulietavaju 3,5cm od pasa k rozkroku, takze jedny su uplne nepouzitelne. Naviac kvalita nic moc, taka mileticka. Cakal som za tie prachy viac. Na mikine sa mi od tasky spravili zmolky velmi rychlo, zratal by som na jednej ruke, kolkokrat som mal mikinu na sebe. Toto sa mi na inej hoc aj neznackovej nestalo, teda nie je to od tasky.Hensym napísal:Máte niekto skúsenosti s obchodom budchlap.sk ?
Result: na obrazku omnoho lepsie ako v skutocnosti. Ja som s nimi skoncil
-
hojko
Site Admin
Na budchlap.sk predavaju veci z Polska, vid:
15,59 eur: http://budchlap.sk/polokosele/7274-zele ... sela-.html
39,90 pln = 9,40 eur: http://dstreet.pl/product-pol-5315-Kosz ... 0028-.html
19,53 eur: http://budchlap.sk/teplaky/10068-origin ... laky-.html
49,90 pln = 11,78 eur: http://dstreet.pl/product-pol-7207-Spod ... 0490-.html
A to by sa mozno nasli este na cinskom Aliexpresse aj za menej
15,59 eur: http://budchlap.sk/polokosele/7274-zele ... sela-.html
39,90 pln = 9,40 eur: http://dstreet.pl/product-pol-5315-Kosz ... 0028-.html
19,53 eur: http://budchlap.sk/teplaky/10068-origin ... laky-.html
49,90 pln = 11,78 eur: http://dstreet.pl/product-pol-7207-Spod ... 0490-.html
A to by sa mozno nasli este na cinskom Aliexpresse aj za menej
V skratke: Riaditel mall.sk sa zaviazal, ze vsetok tovar objednany do 19.12. bude odovzdany dorucovatelovi alebo doruceny na predajnu do 21.12., ak nie, zakaznikovi daju 10 eur. SMS o tom, ze mam tovar na predajni mi prisla 22.12. A do konca roka mi ziadny poukaz na 10 eur neposlali. Tak som sa im pripomenul.
//Aby si niekto nemyslel, ze mi k zivotu chyba 10 eur - to naozaj nie. Ja v tychto situaciach vzdy riesim princip (a mozno ze ma to trochu aj bavi
Aby som to tu zbytocne zdlhavo neopisoval, tu je moja mailova komunikacia so zakaznickym servisom.
Enjoy
Robíš z komára somára,buď rád že ti to došlo do Vianoc, sú aj horšie veci...
Odpovede tohto typu som sa obaval. Ver mi, nejde mi o tych 10 eur. Asi by som to sem ani nepostol, keby mi pri konci namiesto 10 eur neposlala 5, potom sa vyhovorila a poslala 10.
Skor ide o poukazanie na styl komunikacie so zakaznikom a to, akym sposobom dodrzuju slovo, ktore daju. Pretoze pred vianocami to svietilo obrovskymi pismenami na stranke, ze garantuju dorucenie do 21.12. na predajnu. Ved preto som to aj objednaval u nich. A ak ma prist na plnenie zavazku, hraju sa na mrtveho - vid. nereagovali skoro 14 dni na moj email. Potom poslali 5 eur, akoze nech drzim hubu a sucham nohami. A po spomenuti nadriadeneho sa uz naslo aj 10 eur.
Skor ide o poukazanie na styl komunikacie so zakaznikom a to, akym sposobom dodrzuju slovo, ktore daju. Pretoze pred vianocami to svietilo obrovskymi pismenami na stranke, ze garantuju dorucenie do 21.12. na predajnu. Ved preto som to aj objednaval u nich. A ak ma prist na plnenie zavazku, hraju sa na mrtveho - vid. nereagovali skoro 14 dni na moj email. Potom poslali 5 eur, akoze nech drzim hubu a sucham nohami. A po spomenuti nadriadeneho sa uz naslo aj 10 eur.
Takze ti to az po urgenciach poslali? Mne mall 3x dodal namiesto noveho tovaru pouzivany, a to za sebou. Je to hrozny obchod.
Tak tam ako si ju oslovil, že "Ivana,...", to si dosť prehnal, nemyslíš? Hádam pani/slečna + priezvisko. Si snáď ty jej nadriadený, alebo sa poznáte? Toto sa v žiadnej komunikácii nepoužíva, je to drzé, povýšenecké, netaktné.
Po tomto by som ti tú 5 € zmenil na 2 €, aby si mal ešte väčšiu radosť.
Po tomto by som ti tú 5 € zmenil na 2 €, aby si mal ešte väčšiu radosť.
-
Runes
Addict
mne sa skor lubi ako sa da vozit po chudak babe co bere 2,5 za hodinu za to ze odpisuje na maile sak ten job je na lano a ty jej to este takto spiremnujes