alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Re: alza.sk | alza.cz | nespokojnosť | ignorácia klientov

Príspevok od používateľa kukiak »

normalne si na stranke cez kontaktuje nas vypln formular, ze nekompletna zasielka.. bez problemov ti to doposlu.
Roboticke sklady nema, maximalne tak robotnicke :D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Hegy »

heker napísal:Pochybujem o tom.
tak mi tvrdili ked mi 3x dosiel cat5 kabel miesto objednaneho cat6, ked som sa pri tretej reklamacii pytal ci to nemozu dat robit niekomu kto vie citat mi povedali ze sklad je robotizovany, zrejeme to je zle priradene... co je na tom pravdy uz neviem
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ale to je robotizovany ako ze ti skladnici pracuju ako roboti... on ti nebude hladat v sklade cat6 kabel, jemu prijde ze ma zobrat jeden kus z miesta G26.
pokial to maju zle v systeme a G26 su miesto cat6 kablov cat5 kable, tak ti 3x poslu zle :D
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

je to tak :) vygooglil som
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Patri to sem len okrajovo, ale alza si predajom tohto nezmyselneho zariadenia u mna ziskala velmi zlu reputaciu. Pre neznalych: za nimi spominanych 15 minut sa baterka v aute nema sancu dobit. Baterky v autach sa dobijaju 8-10 hodin, nastartovat by sa malo dat tak po 2-3 hodinach. A samozrejme, ze uz je tam zlava z povodnej ceny 50 % aj ked sa to este ani nezacalo predavat :D
https://www.alza.sk/compass-startovaci- ... 869586.htm
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Za 15min sa nabije auto len tomu, kto je kreten. Kto je debil, tak skoci na hodinu nabijana. Zvysok vie, ze to trva celu noc. Sry, nedalo mi :D Ten popis na Alze je zavadzajuci a trebalo by na to upozornit, mozno Alzu, mozno SOI, mozno vyrobcu nabijacky.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

čo ty vieš, možno to natlačí za tých 15 min 300A do baterky aby si naštartoval aj väčší motor.
ináč by to asi chcelo spraviť recenzie ako na sluchátka od dr.dre
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

V popise je maximalny prud 5A, takze 300A asi nehrozi :)
sharky-no
King
King

Príspevok od používateľa sharky-no »

maly update, mozno sa to niekomu stane tiez.

to SSD co mi neprislo v baliku, bolo vydane z ineho skladu ako zvysok balicka a ze mi pride nasledujuci prac. den, teda pondelok. Comu som samozrejme rad, ale nikde nebola o tom ani jedna zmienka a len to zbytocne vyvolalo vo mne paniku.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

neivem ci to je uplne ze pruser ale tak zamrzi :D
Vcera som objednal 3x https://www.alza.sk/silverstone-ff122b- ... 294821.htm ktory stale ponukaju
Dneska mi doslo:
Ospravedlňujeme sa Vám, pri balení Vašej objednávky XXXXXXX bolo zistené, že Vami objednaný tovar je v nepredajnom stave. Ďalšie kusy produktu bohužiaľ už nie sú dostupné na sklade. Z tohto dôvodu bola Vaša objednávka stornovaná.

Mozu si len tak vystornovat objednavku ? nemali by ma kontaktovat s tym ze bohuzial je to na .... vieme Vam tovar dodat s meskanim, predsa sa jedna o daku zmluvu ci ?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

mozu ju stornovat
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

to si ešte dobre dopadol. Kolega z alzy kupoval 15.11 notebook, pri ktorom bolo písané že majú viac ako 10 kusov a dal si ho doručiť na odberne miesto, a stále mu neprišiel. Ani žiadne ospravedlnenie ani info ako v tvojom prípade. Mám pocit že tie počty na alze sú umelo navýšené ale reálne to vôbec neznamená že toľko kusov majú. A potom sa občas stane, že si ľudia objednajú niečo čo nemajú a nevedia ani rýchlo doobjednať tak prídu výhovorky
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja napisem naopak pozitivnu skusenost :)

potreboval som kablik, nemali ho ani v gme ani roline, iba na alze ale ked som ho hodil do kosika zistil som ze je skladom v cechach a nezaplatim euro za dovoz pri 2 eurovom kabli. tak som to zrusil. kedze som ho inde nenasiel, o 2 dni som ho hodil do kosika znova a abrakadabra, uz bol dovoz zadarmo :D
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

audiotrack napísal:to si ešte dobre dopadol. Kolega z alzy kupoval 15.11 notebook, pri ktorom bolo písané že majú viac ako 10 kusov a dal si ho doručiť na odberne miesto, a stále mu neprišiel. Ani žiadne ospravedlnenie ani info ako v tvojom prípade. Mám pocit že tie počty na alze sú umelo navýšené ale reálne to vôbec neznamená že toľko kusov majú. A potom sa občas stane, že si ľudia objednajú niečo čo nemajú a nevedia ani rýchlo doobjednať tak prídu výhovorky
Skôr si myslím, že ako každý iný sklad musia mať softvér na príjem a výdaj tovaru, z toho sa potom vypočítava koľko majú ešte kusov na sklade. Až na to, že ako v každom sklade, keď sa mení kus za kus, tak pri pokladni sa zabúda na odpísanie tovaru zo skladu. Z toho je potom to, že majú viac tovare v systéme na sklade ako reál ale nikto nedostane padáka lebo sa neskôr zistí, že tie kusy nechýbajú, iba sa spravila chyba pri výdaji tovaru.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Hmmm, ja som mal teraz po dlhych rokoch a velkom pocte nakupov blbu skusenost s nimi...

Objednal som si v nedelu par veci a dal dorucit cez Alza express (kurier po prahe, ktory je spoplatneny aj ked mate Alza Premium). Ich sikovny system mi vybral staru adresu dorucenia, kde uz nebyvam (pricom den pred tym som si na novu adresu od nich objednaval). Tak som sa im snazil napisat mail, no ich kontaktny form na toto ani nemaju... Tak som im zavolal, no ani po 15 minutach som sa neposunul z 11 miesta v poradi, tak som zloil a sledoval kuriera na mape ako zbytocne ide k mojmu byvalemu bytu. Ked mi zavolal, tak som mu povedal o co ide a prepisal na baliku adresu a dal ho na dorucenie na dalsi den...

Takze vcera cakam na to kedy mi dorucia zasielku, znov apozeram na mapku a vidim ze kurier by mal dorazit do 2ch hodin... Zrazu mi pride SMS ze mi dnes balik doruceny nebude... Asi sa im nieco stalo s autom, lebo stal na rovnakom mieste niekolko hodin.

Takze stale cakam, snad mi to dnes konecne dorazi.

Nie je to nejako extra hrozna skusenost (I ked v tej zasielke mam router, lebo tento co je tu ma vadne vsetky lan porty :D) a keby ze mali o cosi viac operatorov v obdobi vianoc, tak by som sa asi ani neobtazoval to sem napisat, kedze toto je asi to najhorsie co som zatial s alzou zazil, takze ja som spokojny (I ked nenavidim toho zeleneho hajzlika)...
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Oni velmi dobre vedeli ze teraz budu vytazeny ale skor setria. Jednoducho cena dalsich ludi by bola asi vacsia ako strateni potencionalni zakaznici.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Pravda... Osobne s nimi zatial nemam nejake velke poroblemy. No keby ze som s nimi mal nejake vacsie problemy, tak 3x a dost, I ked v prahe maju fajn dorucovanie (objednaj do 16:00 alebo tak nejak, a pride ti to este v ten den, pricom doprava je nejakych 90Kc, co je okolo 3,5€).

Tak, prave mi to doslo :) Sice som cakal 2 dni navyse, ale co narobim. Aspon ze zatial kazdy kurier s ktorym som kecal bol fajn a docela mily (vratane tohto).
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

no tak potom bodaj by netrvalo dva dni dolrucovanie ked s kazdym ako s tebou kurier vykecava :D
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

hrban napísal:
Skôr si myslím, že ako každý iný sklad musia mať softvér na príjem a výdaj tovaru, z toho sa potom vypočítava koľko majú ešte kusov na sklade. Až na to, že ako v každom sklade, keď sa mení kus za kus, tak pri pokladni sa zabúda na odpísanie tovaru zo skladu. Z toho je potom to, že majú viac tovare v systéme na sklade ako reál ale nikto nedostane padáka lebo sa neskôr zistí, že tie kusy nechýbajú, iba sa spravila chyba pri výdaji tovaru.
robil som dva roky vo firme ktorá mala 7 eshopov, ver mi, žiaden príjem a výdaj tovaru nemusia mať (i keď pri tak veľkej spoločnosti ako je alza asi majú). Musí im len sedieť v účtovníctve kúpa a predaj. a už vôbec to nemusia mať prepojené s eshopom. Tiež sme tam tie množstvá hádzali hala bala, kvoli obmedzeniam eshopu (napríklad tovar čo sa ľahko doobjednával sme mali nahodený na 100000 kusov aj keď reálne na sklade bolo možno 20.)
Neverím že to má aspoň jeden eshop fakt do posledného produktu prepojené so skladovým hospodárstvom. Mali by z toho viac starostí ako osohu. Možno sa im to nahadzuje pri prijímaní tovaru a vymazáva pri posielaní, ale určite tam stále majú možnosť manuálneho zásahu a manipulácie s tým množstvom. Keď nič iné, už len kvoli predajnosti. Ak prídeš na obchod kde niečo nemajú skladom (ale vedia to mať na druhý deň) alebo do druhého kde to majú skladom tak kúpiš v tom kde to skladom je, nie? Pritom tá doba dodania môže byť v oboch prípadoch rovnaká, lebo ten druhý to posiela poštou, kým ten prvý to za ten čas stihne doviezť a ešte odoslať kurierom alebo vlastným rozvozom. Už len pre toto sa často píšu produkty že ich majú aj keď ich nemajú, alebo sa uvádzajú vyššie množstvá
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

audio, mame 8 skladov na SK a e-shop a mame to transparentne na 100% :)
dokonca mame vyzobrazene aj skladove zasoby dodavatela, ako alternativny sposob dodania do 7 dni (standartne vsak do 2).

:minus: "to si len myslis" no zial to musim celkom presne vediet nakolko to mam na starosti :) a nemam problem to dokazat, su systemy ktore su aj na urovni

btw ak je vsetko do posledneho produktu "prepojene" s e-shopom tak mas presne 0 starosti, neviem ake by si chcel mat starosti s plne automatizovanym systemom ktory funguje ako ma.
Napísať odpoveď