emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
qwerty-xyz

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa qwerty-xyz »

:| keby ti dal niekto do vrecka 500 milionov eur (sak natlacime papieriky kedykolvek, alebo natukam ciselka do "kalkukackyyy" kolko chces) aby si robil blbe rozhodnutia, s tym ze ked budes chiet urobit dobre rozhodnutia tak sa ti do par tyzdnov stane nejaka pekna nehoda, si moznoze budes moct vybrat, ci choroba, ci havaria na dialnici, ci nahodne zastrelenie tvojej osoby na polovacke, tak reku ver ze s radostou spravis blbe rozhodnutie a este o tom budes mesiace vykrikovat ako si dobre urobil.

:| lebo ze europarlament je plny blbcov to vie kazdy, ale zeby boli vsetci az taki tupi, bez pricinenia sa a tlakov odinakial z vonku, sa mi verit nechce.
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

V roce 2015 přišlo do Evropy přes moře 726 949 osob

41 procent z nich byly ženy a děti

Nesmysly v českých médiích o uprchlících lehce vyvrátí autoritativní statistika na stránkách Úřadu OSN pro uprchlíky (UNHCR).

Do Evropy na vratkých člunech v zoufalém pokusu se zachránit přišlo během roku 2015 726 949 osob. Z nich 92 procent pochází z 10 zemí světa, které produkují největší množství uprchlíků, 41 procent příchozích byly ženy a děti, 59 procent byli muži. 60 procent uprchlíků přichází ze Sýrie, 24 procent z Afghánistánu, 8 procent z Iráku, 3 procenta z Pákistánu, 1 procento ze Somálska, 5 procent z ostatních zemí.
Solo_Kamen
King
King
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

qwerty: nekompetentnost a úplatnost sa nevylučuje, ale USB by tiež išli proti sebe, keby si rozbili poddajného obchodného partnera, ako už spomenul jackb.

A malá perlička na večer:
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

hughito napísal:V roce 2015 přišlo do Evropy přes moře 726 949 osob

41 procent z nich byly ženy a děti

Nesmysly v českých médiích o uprchlících lehce vyvrátí autoritativní statistika na stránkách Úřadu OSN pro uprchlíky (UNHCR).

Do Evropy na vratkých člunech v zoufalém pokusu se zachránit přišlo během roku 2015 726 949 osob. Z nich 92 procent pochází z 10 zemí světa, které produkují největší množství uprchlíků, 41 procent příchozích byly ženy a děti, 59 procent byli muži. 60 procent uprchlíků přichází ze Sýrie, 24 procent z Afghánistánu, 8 procent z Iráku, 3 procenta z Pákistánu, 1 procento ze Somálska, 5 procent z ostatních zemí.
Tie cisla ktore tu davas su len z Grecka, ten clanok na blistoch totizto cituje z UNHCR len cast o Grecku. Celu spracu UNHCR (velmi pekne graficky spracovanu) najdete tu: http://data.unhcr.org/mediterranean/regional.php Hore si mozete kliknut medzi Greckom a Talianskom. Celkom by ma v suvislosti s tymi cislami zaujimalo, do akeho veku klasifikuju ludi ako deti.
qwerty-xyz

hughito, k tomu tvojmu zvastu o zenoch a detoch .... citat, ktory je proste dokonaly. . . . na tie tvoje DETI uprchlikov.

:arrow: :arrow: :arrow: A bullet from a 14-year-old is just as effective as one from a 40-year-old. Often more effective. :!: :!: :!: :!:

:| v dnesnej dobe nie je absolutne ziadnym problemom sfanatizovat tieto deti k tomu aby ta zastrelili na ulici ako psa, poviem ti male tajomstvo, ale nechaj si pre seba, by si neveril ake primitivne je stlacit na pistoli spust, dokonca ti viem povedat ze to zvladne aj opica, ....
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

citujem
" 60 procent uprchlíků přichází ze Sýrie, "

-je dokazane ze vecsina imigrantov ktori tvrdia ze pochadzaju zo Syrie v skutocnosti jez inych krajin,pretoze vedia ze ako Syrcania budu prijati. A je casto problem im dokazat ze klamu, pretoze cast ORIGINALNYCH tlaciarenskych strojov na syrske doklady je uz v rukach mafie ktora si z toho urobila biznis a vydava doklady komukolvek kto zaplati. to su vsetko uz dlhodobo zname veci nic nove.. /UK novinar takto dostal doklady za 4dni/

Tu som uz v minulosti daval video s povodom syrskym lekarom ktori uz dlhe roky zije na Svk a teraz robi aj tlmocnika imigrantom a ten narovinu v Tv povedal ze vecsina z tych s ktorymi hovoril v skutocnosti zo Syrie nebola a ani neboli vobec chudobni-chudobni totiz nemaju na to aby zaplatili prevadzacom..
qwerty-xyz

to nevadi, ludia ako hughito nas zachrania. :psssst: svojou laskou.
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

qwerty-xyz napísal:mne je to jasne, :| ja som ale cakal ze sa europa trocha zomkne, nepusti tu nikoho, a bude klud. Ale ked hlavy europy maju ocividne ksefty za to ze to tu cele povolia, tak super. nespravi nikto nic. Tak zbalit kufre a ist do australie, alebo gronska. :psssst: alebo ciny, alebo japonska.
120 miliónové Japonsko podľa informácií z médií prijalo za minulý rok 11 žiadateľov o azyl.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

hlavne hustota zaludnenia Japonska (336 ob/km2) hovori za to, ze by vlada musela stratit zdravy rozum ak by udelovala azyl stovkam ci tisicom. okrem toho je urcite problem aj podanie ziadosti, kedze okrem Japoncov a ich emigrantov nie je vela osob, ktore by boli schopne pisat a citat v japoncine. nehovoriac o tom, ze doletiet do Japonska by bolo dost nakladne pre sterotypneho azylanta
qwerty-xyz

:psssst: tak potom nic, sme v keli.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Uz mu dosli nervy :)

/sakra nejak mi unikli nove prispevky
Solo_Kamen
King
King

Príspevok od používateľa Solo_Kamen »

wladas napísal:
Uz mu dosli nervy :)
To som sem už dával :smt006
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

beardie napísal:nejaky update?

//autoeditácia príspevku (05 Nov 2015, 13:44)
http://zpravy.idnes.cz/lesbos-mrtvoly-p ... anicni_aba
no tak ich spalim asi...
co ma po tom, ze moslimovia sa spalovat nemaju, nemaju tam liezt...
tupe pseudohumanisticke rozmyslanie :slap:
uz si dostal odpoved?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Nie, DEVZYO1G ma ignoruje nielen v téme, ale aj keď mu napíšem SS. Asi sa hanbí...
Son-Goku
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Son-Goku »

to mas tak,maminka mu slubila novy iphone,ked prestane vymyslat sprostosti. tak sa nas truc anarchisticky nechal uplatit kapitalistickou hrackou.
gogo956
Redeemer
Redeemer

francuzske Marseille. Mesto ktore doslova ovladaju imigrantske gangy ktore sa zivia predajom drog, najomnymi vrazdami, vypalnictvom,unosmi a pod. Niektori odbornici uz hovoria doslova o "armadach", nakolko beru do uvahy nielen vysoky pocet ich clenov ale hlavne vyzbrojenie-bezne pri poulicnych stretoch pouzivaju kalasnikovy ci automaticke pusky strielajuce v davkach. Pravny system statu Francuzsko tu uz davno nefunguje a mnoho dalsich miest je na podobnej ceste /napr Lyon,Grenoble/.
https://en.wikipedia.org/wiki/Milieu_%2 ... _France%29
http://www.mirror.co.uk/news/world-news ... re-5134566
To nie je ziadne strasenie, ale realita, ktorej zavaznost bude uz len narastat.
http://www.frontpagemag.com/point/21408 ... greenfield
To su tie zony kde sa aj policajti boja chodit, o beznych ludoch ani nehovoriac. Policia sa tam odvazi vkrocit iba raz zacas pri velkych raziach ked im kryju chrbat prislusnici regulernej armady.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

aj si ten link na wiki otvoril? lebo sa tam pise o korzickej mafii, ktora robi najvacsiu zlobu prave v Marseille, a to uz od 105 rokov.
Waagbistritz69
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Waagbistritz69 »

[quote="Jan "Ňemec""]Fico se na Slovensku chlubí, že sledují každého muslima. Před pár dny jsem to pocítil na vlastní kůži, muslim nemuslim. Promiňte delší text, ale byl to myslím docela ilustrativní zážitek vhledem k tomu, co kolem sebe v poslední době máme:
Spoiler
Začalo to sice podivně, ale nevinně. Nedávno mě ráno kdovíproč napadlo, že už jsem mnoho let neviděl živou žirafu, a rozhodl jsem se, že se na ni půjdu podívat do ZOO. ZOO takhle v listopadu má svoje kouzlo – bufety zavřené, zvířata zalezlá někde v kotcích, v přilehlém Dinoparku modely dinosaurů přehozené modrými igelity. Strávil jsem tam asi dvě hodiny a naznal jsem, že mám dost. Cesta zpět měla začít na zastávce autobusu 32, ale měl jet až za čtvrt hodiny a zastávka byla v podstatě na dálnici; než tam těch patnáct minut dýchat smog, šel jsem se projít po okolí. To tvořily jen dvě administrativní budovy s parkovištěm, ale byl jsem ještě plný zážitků, takže mi to bylo jedno. Chodil jsem sem tam a postupně jsem si do mobilu psal: „ZOO v listopadu, mimořádně melancholický zážitek. Člověk se dívá na dva šimpanze, jak si vybírají hmyz ze srsti, na nekonečně důstojnou sněžnou sovu na bidle, líný lví pár, který váhá s pářením... Je to člověk, kdo se dívá do očí lemurovi, makakům, člověk se dívá do očí tygrovi, který se tře o sklo výběhu a srst mu jiskří. Člověk se dívá do očí zvířatům a říká si: Proč člověk? A snaží se představit si“ – Chtěl jsem napsat: „A snaží se představit si, jak by asi vypadal pavilon lidí, kolem kterého by chodily rodiny krásných levhartů,“ ale tu větu už jsem nedokončil, protože ke mně přistoupil nějaký ochmelka a zeptal se, co tam dělám.

Nejdřív jsem mu nevěnoval moc pozornosti, protože jsem nechtěl, aby mi unikla formulace, ale nedal se odbýt. Řekl jsem tedy, že čekám na autobus a píšu sms. „Čekáte na autobus na parkovišti?“ řekl. „Tam je zastávka,“ ukázal jsem. Na to mi on ukázal policejní průkaz a na oplátku chtěl vidět můj, „například pas nebo občanku“. To jsem s sebou ovšem neměl, vylovil jsem z kapsy jen bratislavskou tramvajenku. Převrátil ji v prstech a posměšně řekl: „Kolik takových si dokážete vyrobit?“ V tu chvíli jsem se na něj poprvé pořádně podíval a pochopil jsem, že levharti budou muset počkat. Muž byl v civilu, měl dost podivné brýle se zlatými obroučkami, vyšisovaného bombera a celý působil ujetě, asi jako policista z nějakého zapadákova ve scénáři filmu bratří Coenů. Poslušně jsem se podíval na tramvajenku a zhodnotil jsem, že bych nedokázal vyrobit ani jednu. „A vaši kamarádi? Víte, že tady jste ve zvláštní zóně?“ Ve zvláštní zóně? To jsem netušil, zato jsem věděl, že už za chvíli mi má jet ten autobus, takže jsem se omluvil, že jsem venku bez dokladu a chtěl jsem se rozloučit. Na to on, že půjdu s ním. „O co vám jde?“ řekl jsem už naštvaně. „Jak to, že s sebou nemáte doklad totožnosti?“ - „Byl jsem v ZOO a nenapadlo mě, že ho budu potřebovat.“ To ho na okamžik vyvedlo z míry, ale pak řekl: „Takže vy jste byl v ZOO? Pojďte mi to povyprávět dovnitř, ano?“ Ještě chvíli jsem protestoval, ale začal mě postrkovat kolem budovy a potom do budovy a po cestě se zajímal, jestli mám u sebe nějakou zbraň, „například nožík nebo vidličku“? Ujistil jsem ho, že žádnou zbraň u sebe nemám, „ani vidličku“, ale i tak mě odvedl k záchodkům a tam měl začal objíždět detektorem kovu. Houkaly mince, houkal mobil, houkal drobný odznáček na saku, houkala spona na opasku, no a pak odněkud začaly houkat policejní hlídky.

Přijely rovnou dvě, muž mě vyvedl ven a předhodil čtyřem ozbrojencům, jako se asi v ZOO předhazují myši hadům. Absolutně jsem nechápal, co se děje. Měl jsem snahu vysvětlit, že jde o nedorozumění, přiznal jsem se dokonce, že jsem spisovatel na stipendiu, ale tím jsem je zjevně jen zmátl. „Co že jste? Mlčte!“ Velitel zásahu mě zanechal v péči tří svých kolegů a poodešel s tím prvním policajtem v civilu na recepci, kde se k nim přidal ještě nějaký nagelovanec z ochranky a cosi si ukazovali na monitorech. Stál jsem zatím venku u zábradlí a díval se na tu budovu: na fasádě jména nějakých softwarových firem, ale, aha, ouha, taky malá, docela nenápadná izraelská vlaječka.

Situace byla poněkud nepříjemná, zároveň trapná a zároveň komická, jak jsem tam tak stál mezi těmi třemi policajty, kteří si hlídali pozice. Chtěl jsem nás všechny uklidnit, a tak jsem začal mluvit: „Co je vlastně tohle za budovu? Jen jsem postával támhle na parkovišti, vůbec jsem nevěděl, že jsem v nějaké zakázané zóně...“ Dávali si chvíli přednost, kdo odpoví, a pak jeden z nich řekl: „Nebudeme vám podávat žádné informace. A vytáhněte ruce z kapes!“ Vytáhl jsem ruce z kapes a po chvilce se ten stejný zeptal: „Odkud jste?“ - „Z Česka.“- „A rodiče se narodili kde?“ - „V Česku.“ - „Ale Vy nejste Čech, ne?“ Nechápavě jsem se na něj zadíval - má tohle být nějaký policejní chyták? „Neřekl jsem to právě? A nemluvím snad celou dobu česky?“ Zadíval se na mě a dal si záležet na tom, abychom z jeho pohledu vyrozuměl, že jeho jen tak neoblafnu. „A co teda děláte v Bratislavě?“ - „Jsem tu na tvůrčím stipendiu.“ - „Co studujete?“ - „Ne, jsem spisovatel.“ - „Takže tady pracujete?“ - „Snažím se psát.“ - „A co píšete? Podáváte zprávy o izraelské ambasádě, co?“ Ambasádě? S novým zájmem jsem se znova zadíval na budovu, která vypadala jako kdejaký kancelářský komplex. „Tohle že má být izraelská ambasáda?“ - „Už jsem řekl, že vám nebudeme podávat žádné informace,“ uzavřel.

V mezičase jsem se snažil myslet na levharty. Nebo na tu bílou sovu, ta byla jako z fantasy filmu, poručnice moudrého čaroděje. Však ono se to nějak vyřeší. Až se velitel zásahu uráčí přijít, řeknu jim jméno, rodné číslo, oni si mě najdou v databázi a každý si půjdeme po svých. Velitel zásahu skutečně za chvíli přišel a zeptal se mě, jak to že u sebe nemám doklady. Řekl jsem, že jsem šel jen do ZOO. „Ale tvrdí, že je spisovatel,“ připomněl ten, co mě hlídal. „Nadiktujete mi jméno, příjmení a rodné číslo,“ řekl velitel. Konečně se tu někdo chová rozumně, pomyslel jsem si a vše mu ochotně sdělil. Předal údaje dalšímu kolegovi, který v autě vše naťukal do tabletu. Doufal jsem, že tím celá záležitost skončí, jenže kolega po chvíli zahlásil: „Nic, nemůžeme ho dohledat.“ - „V tom případě musíte jet s námi,“ řekl velitel. „Však víte, co se děje ve světě,“ dodal na vysvětlenou. Ano, vím, a taky vím, že váš premiér Fico hlásá, že na Slovesku sledujete každého muslima – nejspíš ať je, nebo není muslim, dodal jsem sám pro sebe.

Velitel byl přece jen vyšší verze slovenského policisty. Po cestě nařídil kolegovi, aby mou totožnost zkusil ověřit ještě jednou. Viděl jsem na displej a vyhledávací řádek našeptával, takže jsem si všiml, že naposledy hledané jméno bylo „Jan Ňemec“. Co nejvlídněji jsem posádku upozornil, že háček patří až nad „e“. Velitel zásahu mě zřejmě podle nějakého protokolu musel hlídat na zadním sedadle, takže tablet ovládal ten, který řídil. Napsat e s háčkem pohltilo většinu jeho pozornosti a na přechodu div že nenajel do dvou žen - jejich zlostné gesto se jaksi zlomilo v půli, když viděly že hrozí policejnímu autu. Poté už řidič raději zastavil – na té zastávce, ze které jsem měl asi před hodinou odjet autobusem –, napsal mé jméno správně, ale v databázi mě stejně nenašli. A to jsem tu dokonce přihlášený na cizineckou policii... - jak víc jim člověk ještě může pomoct?

Vyšší verze slovenského policisty pak po cestě vyprávěla, jaké problémy mají v Bratislavě s korejskými řidiči, kteří vůbec neznají značky... Řekl jsem, že to někdy neznají ani místní. Řekl, že je rozdíl neznat a nechtít znát...

Byl jsem tedy eskortován na stanici a tam se vše víceméně opakovalo. Mezi policisty zřejmě panuje nějaká dohoda o tom, že si nemohou předávat informace, takže jsem byl novým párem mužů zákona opět dotázán, proč se pohybuju bez dokladů a co v Bratislavě vlastně dělám. Přiznal jsem už dost unaveně, ale zcela popravdě, že vlastně sám nevím, co v Bratislavě dělám. „Něco tu přece dělat musíte,“ namítl. - „Snažím se psát.“ - „Psát? A proč jste teda fotografoval izraelskou ambasádu?“ To mě zarazilo. Snažil se ten první policajt v civilu dodat své práci na důležitosti, takže nahlásil, že jsem něco fotografoval? „Nic jsem nefotografoval a hlavně jsem ani nevěděl, že v té budově nějaká ambasáda sídlí,“ ohradil jsem se. - „Kamery zaznamenaly, jak mobilem fotografujete garáže ambasády.“ - „Nic jsem nefotografoval. Psal jsem sms.“ - „Komu?“ Začal jsem se trochu potit, protože sms jsem ve skutečnosti nepsal, ale vysvětlujte jim, že jsem do mobilu vyťukával poznámku o tom, jaké by to bylo, kdyby v ZOO byl pavilon lidí a kolem pobíhaly rodinky levhartů. Nene, zařekl jsem se, takovou chybu neudělám, nebo se odtud nedostanu... „Seďte tu a my si teď ověříme vaši totožnost,“ řekli a zavolali někam na Policii ČR. Po pěti minutách přišli s tím, že se nemůžou dovolat, a tím pádem mou identitu nelze ověřit: „To je problém.“ Chvíli přemýšleli a pak se ten první zeptal: „Kde máte průkaz totožnosti?“ - „Doma.“ - „To je kde?“ Udal jsem adresu. „Co kdyby tam s ním někdo jel a na tu občanku se podíval?“ navrhl jeden z nich. Řekl jsem, že to je výborný nápad a že jsem to nabízel všem předešlým policistům, ti ovšem tvrdili, že to není možné. - „Tak teď už to možné je,“ vysvětlil mi.

Převzala si mě tedy další dvojice, zeptali se, odkud jsem a co v Bratislavě dělám, jestli píšu taky kuchařky, ale v zásadě už celou věc brali sportovně. Musel jsem si sice opět sednout s rukama viditelně položenýma na stehnech, ale dál už je nezajímalo nic jiného, než kde se dá jít v Brně za holkama a kde dělají nejlepší steaky. Nějak jsem z toho vybruslil, ani nepoznali, že jsem vegetarián. Doma jsem jim ukázal občanku, zažertovali, jestli tedy jsem napojen na IS, řekl jsem, že maximálně na IS Masarykovy univerzity, a tím to celé skončilo.

Vlastně ještě něco: Naučil jsem se v ZOO rozeznat zebru Chapmanovu od zebry horské a obě dvě spolehlivě odlišit od zebry Grévyho. Ale to nic není, protože když se narodí malá zebra, musí si svou matku zapamatovat právě podle pruhů, musí ji podle pruhů poznat v celém tom velkém stádě jako podle čárového kódu. Zdá se, že zebry jsou v identifikování osob o dost lepší než slovenská policie...
[/quote]
//25 kresťanských rodín zo sýrie majú ubytovať v NR a okolí.. gl&hf, aby v zrejme najzanáckovanejšom okrese na slovensku aspoň niektorým záležalo na tom, že tí "pričmudení" sú kresťania :roll: http://nasanitra.sme.sk/c/20065104/kres ... okoli.html
IvanSk
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa IvanSk »

Na čo slúži celý humbuk okolo teroristických útokov.
Fico chce meniť ústavu
Premiér chystá protiteroristické opatrenia. Pripravený je na zmeny ústavy, najmä ustanovení, ktoré sa týkajú obmedzovania slobody pre obvinených z trestného činu teroru. Po rokovaní Bezpečnostnej rady SR vznikla pracovná skupina, v ktorej sú ministri Borec a Kaliňák i riaditeľ SlS Ján Valko. Legislatívne návrhy by mali byť hotové do pondelka. Do parlamentu budú predložené v skrátenom legislatívnom konaní. K zmenám v ústave potrebuje podporu opozície. Meniť by sa mal zákon o SIS a Policajnom zbore. V trestnom zákone napr. bude obvinený z teroru automaticky vzatý do väzby. Posilní sa aj personálna a technická stránka boja proti terorizmu.
Keď poviem, že monitorujeme všetkých občanov Slovenskej republiky na to, aby sme zistili, kto z nich predstavuje bezpečnostné riziko, tak tiež nebudem ďaleko od pravdy, lebo to v podstate všetci robíme a robíme to stále,“ vysvetlil Kaliňák.

Premiér Fico napriek tomu svoj tón nezmiernil.
„Podľa zákonov Slovenskej republiky bude monitorovaná každá osoba, ktorá má byť monitorovaná. Ja sa tu nebudem hrať na úzkoprsého ľudskoprávneho svätuškára.

Každý jeden človek, nechcem hovoriť o moslimoch, u ktorého sú dôvody na monitorovanie, bude monitorovaný,“ povedal na tlačovej besede po rokovaní vlády Fico.

http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/3 ... gislativu/
Ťažiskovými v balíku protreroristickej legislatívy je zmena Ústavy SR a Trestného zákona. V Ústave by sa mali predĺžiť lehoty pre obmedzenie osobnej slobody v prípade podozrení z terorizmu. Lehota na vzatie do väzby podozrivého z terorizmu by sa mala predĺžiť z maximálne piatich na desať dní.

Premiér upozornil aj na zavedenie obligatórnej väzby, keď súd bude môcť zobrať osobu obvinenú z trestného činu súvisiaceho z terorizmom bez uvedenia dôvodov, dodal. Prijímajú sa aj viaceré opatrenia na ochranu svedkov.

Vláda schválila aj novely upravujúce právomoci polície a spravodajských služieb. V prípade polície sa rozšíria dôvody na zaistenie osôb, predĺži sa lehota na ich zaistenie a rozšíria sa oprávnenia na prehliadky dopravných prostriedkov. Rozšíria sa aj opatrenia na zabezpečenie bezpečnosti v hromadnej doprave a pri uzatváraní verejne prístupných miest, keď dôjde k ohrozeniu teroristickým trestným činom. Navrhujú aj úpravu použitia špeciálnych technických vecí pri zásahoch. Vojenské spravodajstvo dostane vo vzťahu k boju proti terorizmu také opatrenia, aké má SIS.

http://www.cas.sk/clanok/337547/vlada-s ... racie.html

Bez referenda.

Minister spravodlivosti Tomáš Borec má predložiť návrh na rozšírenie pôsobnosti Špecializovaného trestného súdu a Úradu špeciálnej prokuratúry. Súdy by mali napríklad dostať oprávnenie rozhodnúť o väzbe osoby podozrivej z terorizmu bez uvedenia dôvodu.

http://www.aktuality.sk/clanok/309046/f ... h-pravach/

Zaujímavé, že deň po útokoch Francúzsko bez vyšetrovania spoznalo vinníkov a hneď bombardovalo Sýriu. Zaviedlo mimoriadny stav, suspendovalo občianske slobody a hlupáci sa nad tým ešte vytešujú pritom budú obmedzené osobné slobody všetkých európanov.
Z mojej strany a pohľadu tu netreba viac dôkazov kto má záujem aby sa teroristické útoky opakovali a mohol pod zámienkou zvyšovania bezpečnosti obmedzovať práva a slobody občanov.
Hnať krajiny do vojny proti štátom, ktoré budú označené za teroristické a bombardovať kohokoľvek.
Okrem toho od teraz každý kto povie niečo nemsietne alebo sa vyjadrí nejakým spôsobom rpoti tomuto obmedzovaniu slobôd môže ybť pokojne falošne označený az teroristu a väznený bez akýchkoľvek dôkazov.

Na druhej strane Kaliňák sám vo svojej arogancii priznal, že sa dopúšťa trestného činu a sleduje všetkých občanov. Pokiaľ viem sledovanie občana môže prevádzať len na príkaz sudcu a ten musí mať nejaké dôverhyhodné dôkazy o porušovaní zákona. Sledovanie kohokoľvek len tak je trestným činom. Takže minister Kaliňák sa vlastne priznal že porušuje zákony SR a je zločinec.

Tu už neide o guličky.

a najlepšie je toto pokrytectvo

http://www.aktuality.sk/clanok/308629/z ... y-v-syrii/

robia presne to isté čo tuto kritizovali mnohí.

http://photos1.blogger.com/blogger/7760 ... ng%202.jpg

Je to nešťastie, že sa nás vlastné vlády chystajú zotročovať a využívajú na to fiktívnych nepriateľov. Veď západ aj Francúzsko spôsobili problémy na blízkom východe v Líbiji, Iraku Afganistane, Francúzsko vedie vojny v Afrike a teraz sa čudujú. Roky Západ i východ ZZSR spolu s OSN a MMF terorizujú blízkovýchodné krajiny a ničia aj Afriku. Roky terorizmu zo strany západných i východných vlád si teraz máme vyžrať my ? Takúto logiku zasa uplatňujú neoliberáli- to je druhý extrémizmus. Ja nie som zodpovedný za zločiny ani našej vlády a dištancujem sa od nich. Nech si hnev vyžerú tí, ktorí sú zodpovední = politici.

perlička na záver
Vo svojich príspevkoch často spomínate hrozbu ľavicového liberalizmu. Čo je to vlastne a prečo je to hrozba?

Ľavicový liberalizmus je kombinácia socialistických postojov v ekonomike (vrátane presadzovania štedrého sociálneho štátu) a radikálne liberálnych postojov v otázkach morálnych a kultúrnych. Zároveň je extrémne puritánsky a politicky korektný, keď ide o rôznosť názorov na rasové či sexuálne menšiny. V tomto je výrazne netolerantný a má tendenciu každý názor, ktorý je mu len 5 cm vzdialený, hneď označovať za – a kričať - „fašizmus!“

Libertariáni (pravicoví klasickí liberáli) sú aspoň konzistentní: chcú malý štát, politickú i ekonomickú slobodu, ako aj slobodu všetkých možných životných či sexuálnych štýlov. Keď si však niekto svojím životným štýlom zničí život, libertariáni sú proti tomu, aby mu štát pomáhal. Sú za maximálnu osobnú slobodu, ale aj za maximálnu osobnú zodpovednosť za svoj život. Tento postoj je však pre väčšinu ľudí príliš tvrdý - chcú, aby sa štát o nich postaral. Preto konzervatívci radšej podporujú vedľa politickej a ekonomickej slobody aj zodpovednosť v morálnych otázkach: len ľudia, ktorí sa snažia v živote činiť morálne zodpovedné voľby, môžu byť na štáte nezávislí – a teda slobodná spoločnosť bude zachovaná. Ľavicoví liberáli však štátny zaopatrovací sociálny štát podporujú, aby sa o ľudí staral, a zároveň obhajujú aj tzv. alternatívne životné či sexuálne štýly. Ich dôsledkom je však skôr či neskôr závislosť na štáte. Inými slovami, ľavicový liberalizmus svojou obhajobou a podporou morálneho libertínstva dláždi cestu k rozsiahlemu zaopatrovaciemu štátu, závislosti ľudí na ňom a teda dlhodobo ku strate slobody.

Navyše je netolerantný: vedie džihád proti tabaku, v Česku presadzuje zákon, že pivo musí byť v reštaurácii či krčme drahšie než nealko, a ak poviete pár vtipov o Cigáňoch či homosexuáloch, považujú vás za ekvivalent gestapa. Oproti tradičnej židovskej a kresťanskej morálke je libertínsky, ale v morálnych otázkach, na ktorých mu záleží (ochrana a privilégiá obľúbených sexuálnych či rasových menšín) je extrémne moralistický, netolerantný, puritánsky a inkvizičný.

Okrem toho sa pokúša o štátnu rekonštrukciou spoločnosti: vychádza z dogmy (predsudku), že medzi mužmi a ženami nie sú žiadne objektívne, prirodzené rozdiely, a teda že vraj rovnosť mužov a žien má znamenať rovnosť, rovnakosť ich zastúpenia na všetkých pozíciách v spoločnosti: akákoľvek nerovnosť zastúpenia je považovaná za dôkaz diskriminácie. Predstava, že ženy ako celok môžu mať trochu odlišné životné preferencie či inklinácie než muži ako celok, ktoré spôsobujú, že rovné, rovnaké zastúpenie mužov a žien na niektorých pozíciách nie je, je mu nepochopiteľná. V tomto svojom rovnostárskom zápale chce ľuďom diktovať, ako sa majú chovať vo svojom súkromí, napr. v rodine. Celá inštitúcia rodiny (s mužom - otcom, ženou – matkou, deťmi) je mu nedôveryhodná – najradšej by ju nahradil individuálnymi, atomizovanými jedincami A, B, C, D, E..., nad ktorými sa týči štát ako pastier ľudí – teliat.

Preto je po páde nacizmu a komunizmu ľavicový liberalizmus spolu s islamizmom najväčším nepriateľom ľudskej slobody v súčasnej Európe. Zatiaľ čo islamizmus je ako Ebola: zabíja rýchlo, kruto, efektívne; ľavicový liberalizmus je ako HIV: podlamuje imunitu, zabíja pomaly, postupne, pozvoľne. Ale nakoniec rovnako efektívne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

jackb

tych gangov je tam samozrejme velke mnozstvo, korzicka je z tych najstarsich ale jej vplyv dlhodobo klesa v prospech imigrantskych skupin. Skus si ten link precitat laskavo cely este predtym ako zacnes pisat :)

--
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... sklem.html

"Migranti v Calais prohodili českému kamiónu tyč čelním sklem"
Napísať odpoveď