Predaj majetku a cestovanie po svete
-
seth82
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: Predaj majetku a cestovanie po svete
Frco: Veď takto fungujem už dosť dlho aj ja (odkaz na môj blog je v profile). Beriem si prácu so sebou a kdekoľvek mám net a laptop, tak pracujem. Nie je na tom nič nezvyčajné. A koľko je človek schopný zarobiť? Závisí od schopností a zamestnávateľa. Aj z Aljašky, aj zo Srí Lanky, aj z X ďalších destinácií po celom svete - v najbližších mesiacoch ma čakajú (dúfam) najmenej tri ázijské krajiny, tiež v nich budem takto fungovať.
mas uz toto prestudovane? zaujimalo by to aj mnathrowaway napísal:Citam a snazim sa zistit vsetko najpodstatnejsie, co sa tyka byrokracie (odchod zo SVK, soc. poist, ...)
ak som spravne pochopil, tak by stale pracoval, sice vzdialene, ale pracoval
inak ohladom poistenia, ak budes pracovat v ramci EU, zamestnavatel ta nahlasi (resp niekedy sa musis sam) do socialnej poistovne danej krajiny
ak pracovat nebudes a budes dobrovolne nezamestnany, tiez sa treba nahlasit a platit si sam zdravotne, okolo 50 EUR mesacne
ak pracovat nebudes a budes vedeny na urade prace ako nezamestnany s tym, ze si hladas pracu, zdravotku za teba bude platit stat a teba to nebude stat nic (minimalne po stranke financii)
inak ohladom poistenia, ak budes pracovat v ramci EU, zamestnavatel ta nahlasi (resp niekedy sa musis sam) do socialnej poistovne danej krajiny
ak pracovat nebudes a budes dobrovolne nezamestnany, tiez sa treba nahlasit a platit si sam zdravotne, okolo 50 EUR mesacne
ak pracovat nebudes a budes vedeny na urade prace ako nezamestnany s tym, ze si hladas pracu, zdravotku za teba bude platit stat a teba to nebude stat nic (minimalne po stranke financii)
Ako bude ako nezamestnany a stat bude za neho platit odvody, tak jednak sa bude musiet chodit hlasit na urad prace a zaroven jeho praca za ucelom zisku (zrejme zivnost alebo firma) by mohla byt oznacena ako praca na cierno. Preto by som to videl asi na firmuci zivnost v jeho pripade, aby legalne zarabal.
ja v tomto zmysel velmi nevidim. Mna osobne by nebavilo vkuse 4roky cestovat po svete. Ja mam skusenost ze clovek si taketo veci viacej uzije ked ich postupne "davkuje". Ovela jednoduchsie je normalne zit na jednom mieste ako doteraz, ale pocas roka chodit na pravidelne niekolkotyzdnove "poznavacky". Ale urcite ze su aj typy ktore viacej fascinuje 4roky nonstop labzovat po svete..
gogo956 - nesuhlasim a boli aj studie, ze clovek nedokaze zregenerovat pri 1-2 tyzdnovej dovolenke, ze potrebuje minimalne niekolko mesiacov, prip. aspon 1 mesiac. Uvadzali tam, ze clovek potrebuje niekolko dni na aklimatizaciu, posledne dni opat uz mysli na navrat a podvedome uz aj skor...
Subjektivne, clovek si naplanuje nejake miesta, pamiatky, tury, ci len plaz a more a viac mysli na to aby to vsetko stihol, aby vyslo pocasie, aby nezostal v zapche, v horsom pripade stale je "jednou rukou" doma a v praci na mobile ci tablete a niekedy sa nestihne uvolnit vobec.
Az na vynimky je kazda praca istym sposobom monotonna a casom je to rutina, nech je to aj praca ktora cloveka bavi a je zaujimava, clovek sa prepne do "pracovneho" rezimu a funguje ako robot, na nejaku zotrvacnost, ked si da na tyzden pauzu, este ho to moze aj rozrusit, ten rytmus a niekomu to moze aj vadit.
Subjektivne, clovek si naplanuje nejake miesta, pamiatky, tury, ci len plaz a more a viac mysli na to aby to vsetko stihol, aby vyslo pocasie, aby nezostal v zapche, v horsom pripade stale je "jednou rukou" doma a v praci na mobile ci tablete a niekedy sa nestihne uvolnit vobec.
Az na vynimky je kazda praca istym sposobom monotonna a casom je to rutina, nech je to aj praca ktora cloveka bavi a je zaujimava, clovek sa prepne do "pracovneho" rezimu a funguje ako robot, na nejaku zotrvacnost, ked si da na tyzden pauzu, este ho to moze aj rozrusit, ten rytmus a niekomu to moze aj vadit.
Nemusi cestovat 4 roky, moze to zredukovatcna dva, na rok alebo len 8 mesiacov. Moze si dat dva mesiace Karibik, potom na mesiac Australiu, skusi dva tyzdne v Japonsku, dva mesiace na Havaji, tri mesiace v juhovychodnej Azii, mesiac okostuje zimu v Skandinavii a pozrie na mesiac levy v Afrike. To som uviedol ako priklad, mozno si niekde povie po dvoch tyzdnoch, ze je tam zle pocasie, pomaly internet, nechutne jedlo, drahe ubytovanie, vysoka kriminalita, neochota ludi a tak sa rozhodne odist cim skor. Takyto dlhy vylet si asi nebudem planovat, ze kde a kolko casu bude. Naplanuje si mozno prvy mesiac alebo dva ci aj tri, prvy let, mozno prve dva lety a potom to uz bude planovat dodatocne podla chute, potreby a nalady.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Nieco malo k tejto teme, ze kde sa da lacno zit. Je to sice o najmoch, ale ani hotel ci privatne ubytovanie by tym padom nemuselo byt drahe: http://hnporadna.hnonline.sk/poradca-15 ... sie-982838