Proste to spustím a nič nenabehne. A Codeblocks je asi jediný čo aspoň otvoril konzolu, iné programy hádzali rôzne chyby...
Nejde spustiť C++ program
Nejde spustiť C++ program
Zdravím, chcel by som sa začať učiť programovať v C++ no mám taký problém, že mi obyčajný "Hello World!" program nejde spustiť.
Už som vyskúšal asi 5. rôznych programov ale ani v jednom to nešlo. Teraz momentálne mám Codeblocks.
Proste to spustím a nič nenabehne. A Codeblocks je asi jediný čo aspoň otvoril konzolu, iné programy hádzali rôzne chyby...
Re: Nejde spustiť C++ program
skus na konci dat getchar();
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
v tom kratučkom kode nevidím chybu, takže to zrejme bude ako písal joejoe že si tam musíš dať nejakú stopku aby čakal na zadanie klávesu. Inak ti ten program zbehne tak rýchlo, že ten výstup nestihneš zbadať a zdá sa ti že vôbec nezbehol. Tou stopkou ale radšej odporúčam breakpoint ako nejaký getchar(). Nehackuj si svoj kod. Ten by mal byť rovnaký, ako produkčná verzia (to platí aj o iných jazykoch, radšej použiť debugger ako dávať do kodu kadejaké logy a vardumpy)
A to že iné programy hádzali rôzne chyby nie je chyba programov, ale asi si mal niečo zle nastavené. Keby si dal tie chyby, vedeli by sme ti konkrétnejšie poradiť
A to že iné programy hádzali rôzne chyby nie je chyba programov, ale asi si mal niečo zle nastavené. Keby si dal tie chyby, vedeli by sme ti konkrétnejšie poradiť
S Codeblocks na macu nemám skúsenosť, ale ako na osttných OS, mal by sám zastaviť vykonanie programu s hláškou "press any key for exit". Takže chyba nebude v tom.
Skôr by som poriadne skontroloval inštaláciu. Nájdi si nejaký návod priamo na mac a choď presne podľa neho. Možno že si nainštaloval nejakú divnú verziu/verziu so zlým, alebo žiadnym integrovaným prekladačom apod.
Skôr by som poriadne skontroloval inštaláciu. Nájdi si nejaký návod priamo na mac a choď presne podľa neho. Možno že si nainštaloval nejakú divnú verziu/verziu so zlým, alebo žiadnym integrovaným prekladačom apod.
@BX, myslim ze ma windows 
prinajhorsom si skus hodit virtualku, dat tam napr ubuntu a QCreator je celkom dobre IDE pre c++
prinajhorsom si skus hodit virtualku, dat tam napr ubuntu a QCreator je celkom dobre IDE pre c++
je nejaky realny dovod preco na windows nepouzivat visual studio...
o qcreatore som este nepocul, mozno myslis qt creator, ale kedze sa uci programovat, fakt nemyslim ze je potrebne instalovat ubuntu na virualke... visual studio je jedno z najlepsich ide a vs community je plnohodnotna verzia a zadarmo.
o qcreatore som este nepocul, mozno myslis qt creator, ale kedze sa uci programovat, fakt nemyslim ze je potrebne instalovat ubuntu na virualke... visual studio je jedno z najlepsich ide a vs community je plnohodnotna verzia a zadarmo.
Jáj, a tie tri macovské guličky vpravo hore sú čo? 
Každopádne inštalovať kvôli C-čku virtuál je kravina. Ak je to teda naozaj Windows, tak stiahnuť odtiaľto http://www.codeblocks.org/downloads/26 toto codeblocks-13.12mingw-setup.exe.
Nainštalovať a malo by to chodiť bez problémov. Pred tým ideálne odinštalovať všetky prostredia, všetky MinGW a odstrániť všetko, čo sa toho týka.
aacid: Reálny dôvod je, že je to síce pekné prostredie, ale zbytočne obrovské. Ja som sa v C-čku naprogramoval a takmer vždy som si vystačil s Codeblocks. VS až pri väčších veciach. Čím VS samozrejme nezhadzujem a na začiatok prečo nie, je to prakticky fuk.
Každopádne inštalovať kvôli C-čku virtuál je kravina. Ak je to teda naozaj Windows, tak stiahnuť odtiaľto http://www.codeblocks.org/downloads/26 toto codeblocks-13.12mingw-setup.exe.
Nainštalovať a malo by to chodiť bez problémov. Pred tým ideálne odinštalovať všetky prostredia, všetky MinGW a odstrániť všetko, čo sa toho týka.
aacid: Reálny dôvod je, že je to síce pekné prostredie, ale zbytočne obrovské. Ja som sa v C-čku naprogramoval a takmer vždy som si vystačil s Codeblocks. VS až pri väčších veciach. Čím VS samozrejme nezhadzujem a na začiatok prečo nie, je to prakticky fuk.
-
audiotrack
VIP
asi len nejaký macovský skin. Ale podla tej cesty v okne vidno že máš windows
urcite je to windows, nepozeraj sa na farebne gulicky (to je iba skin a viditelne dost zly skin ked sa pozries ako su gulicky daleko od seba a nalavo ikona zase orezana), ale pozri an tu cestu C:\Users\...
mne len prijde divne na co sa ucit pracovat s jednym IDE ked v buducnosti ak budes chciet nieco zlozitejsie tak budes musiet prejst na IDE ine. pritom by si mohol hned pouzivat to.
visual studio je mozno nafuknute, ale to hadam pri dnesnych pocitacoch problem nie je. ma ale hromadu vyhod aj pre male projekty...
priznam sa codeblocks nepoznam, ale velmi pochybujem ze ma lepsiu autocomplete funcionalitu ako intellisense v vs.
vs tiez dovoluje velmi jednoducho vytvarat formy. ja si to pamatam ked som s tym zacinal, bol to totalny rozdiel, konecne som mal pocit ze robim aj ozajsny program, nie iba vypisovanie pismen do konzoly...
ale nikoho tu prehovarat nebudem, nech kazdy robi v com chce, ja som len dal svoj nazor
mne len prijde divne na co sa ucit pracovat s jednym IDE ked v buducnosti ak budes chciet nieco zlozitejsie tak budes musiet prejst na IDE ine. pritom by si mohol hned pouzivat to.
visual studio je mozno nafuknute, ale to hadam pri dnesnych pocitacoch problem nie je. ma ale hromadu vyhod aj pre male projekty...
priznam sa codeblocks nepoznam, ale velmi pochybujem ze ma lepsiu autocomplete funcionalitu ako intellisense v vs.
vs tiez dovoluje velmi jednoducho vytvarat formy. ja si to pamatam ked som s tym zacinal, bol to totalny rozdiel, konecne som mal pocit ze robim aj ozajsny program, nie iba vypisovanie pismen do konzoly...
ale nikoho tu prehovarat nebudem, nech kazdy robi v com chce, ja som len dal svoj nazor
Vlastne QtCreator ide aj pod oknami
ale ako som pisal ta virtualka to je fakt len v krajnom pripade
)
Preco nepouzivat visualko? no len preto ze to je dost narocny a velky program, ale inak ho mam velmi rad
jeden z dovodov preco nemam linux...
ale k teme...nic ine ako ten getchar ma nenapada, kedze to vyzera byt ok... skus odinstlovat tie veci co si k c++ instaloval..vsetky aptm skus ten codeblocks nanovo
Preco nepouzivat visualko? no len preto ze to je dost narocny a velky program, ale inak ho mam velmi rad
ale k teme...nic ine ako ten getchar ma nenapada, kedze to vyzera byt ok... skus odinstlovat tie veci co si k c++ instaloval..vsetky aptm skus ten codeblocks nanovo
Sranda je, že na bratovom PC CodeBlocks fičí bez problémov... Skúsím teda všetko vymazať a skúsiť nanovo, ešte k tomu Visual Studiu, mám nahratý aj ten, vlastne to bolo hneď prvé čo som nahral a tam mi robí toto:
- Prílohy
-
- vs.gif
- (313.86 KiB) 511 stiahnutí
-
harrison314
Hardcore addict
Aj si si precital chyby co ti tam napisal kompilator?Renegade napísal:Sranda je, že na bratovom PC CodeBlocks fičí bez problémov... Skúsím teda všetko vymazať a skúsiť nanovo, ešte k tomu Visual Studiu, mám nahratý aj ten, vlastne to bolo hneď prvé čo som nahral a tam mi robí toto:
daj View -> error list, zobrazi sa ti zoznam error, ktory by ti mohol povedat kde je problem. pokial nebudes vediet, postni error sem.
C2065 ´cout´: undeclared identifier
C2065 ´endl´ undeclared identifier
C3861 ´system´: identifier not found
C2065 ´endl´ undeclared identifier
C3861 ´system´: identifier not found
-
Fabo
Hardcore addict
vidim tam nejaky warning s iostreamom, ten pise co?
C4627 ´#include <iostream>´: skipped when looking for precompiled header use
Skús pridať na začiatok
)
Kód: Vybrať všetko
#include "stdafx.h"Re: Nejde spustiť C++ program
to už som skúšal ajtak nejde
A pridal si to úplne na začiatok? Aj pred #include <iostream> ? 
-
Fabo
Hardcore addict
alebo uplne jednoducho, urob novy projekt a nechaj si default headery vygenerovat.