Windows 10
Re: Windows 10
Nakoniec pomohlo tvrde vypnutie, no aj tak po poslednej aktualizacii sa mi zda ze sa cely system sprava nejak cudne.. Vdaka za tip
-
nejakymarko
Addict
Zdravim chalani.
Neviem ci spravna tema, ale neviete o nejakej funknej, jednoduchej a realtivne peknej nahrade za Windows Media Center? Na sedmickach som ho pouzival kvoli dvb-t antene, no v 10tkach uz nie je, tak hladam nejaku schopnu nahradu.
Dakujem
Neviem ci spravna tema, ale neviete o nejakej funknej, jednoduchej a realtivne peknej nahrade za Windows Media Center? Na sedmickach som ho pouzival kvoli dvb-t antene, no v 10tkach uz nie je, tak hladam nejaku schopnu nahradu.
Dakujem
si ho tam dorob http://forums.mydigitallife.info/thread ... ost1142647 (odkaz na post na súbory, po registrácii)
Ahoj, reagujem na tu cast ohladom "sledovania" uzivatelov Winu 10. Niekto tu tusim pisal (alebo v nejakej inej diskusii), ze tiez sa "bal" toho sledovania a ked mu raz z nicoho nic zacala svietit webka (akoze sa odosielaju fotky z webky v nahodny cas na neznamy server) ze dal hned naspat Win 7. Tak tomu som vobec neveril a povazoval som to cele za prilis prehnanu paranoju. Hm, no dnes sa mi stalo to iste. Prisla mi nova webka, hura, zapojil, nainstaloval, trosku sa s nou pohral a vyskusal ju, vsetko bolo OK tak som uz s webkou dalej nic nerobil. Po cca 2 hodinach zacala svietit a pritom som ju nijak nepouzival, ani na pozadi neslo nic, co by ju mohlo (malo) pouzivat. Ale co je zaujimavejsie, zakazal som ju v spravcovi zariadeni = stale svietila. Dokonca som ju odinstaloval v spravcovi (driver) a stale svietila. WTF?
Skusil som program DWS, vyzera to, ze to zablokovalo vela adries a IP, je to vobec na nieco dobre, resp. do akej miery to blokuje to povestne "sledovanie"? Je mi jasne, ze dnes uz na internete kazdy vsetko a kazdeho sleduje, ale aby sa mi kazdu chvilu zapinala webka, to by mi bolo dost neprijemne.
Skusil som program DWS, vyzera to, ze to zablokovalo vela adries a IP, je to vobec na nieco dobre, resp. do akej miery to blokuje to povestne "sledovanie"? Je mi jasne, ze dnes uz na internete kazdy vsetko a kazdeho sleduje, ale aby sa mi kazdu chvilu zapinala webka, to by mi bolo dost neprijemne.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
MFa: Skus si precitat tento clanok: http://www.root.cz/clanky/windows-10-an ... omunikace/
To som uz cital, len ma trosku prekvapilo to rozsvietenie webky. Zatial sa to od vcera nezopakovalo. Kazdopadne som pouzil Destroy Windows Spying, mozno to bude na nieco dobre. 
Nepouzivas nahodou Operu?
Pouzivam. Ale skusal som vsetko zavriet (pozeral som aj cez task managera, ci tam neuvidim nieco, co by mohlo webku pouzit).
coho sa chces zbavit na tom obrazku?
Paulo207: odinštaluj KB3035583
Odinštalovať a zároveň hneď aj skryť túto aktualizáciu..
Windows 10 problém s pracovnou plochou
Dobrý deň prajem.
Dal som aktualizovať z win 8.1 na win 10. Po nainštalovaní nového windowsu som mal všetky dokumenty poprehadzovane ale predsa som všetko našiel nie na pracovnej ploche ako boli ale niekde zahrabané v dokumentách (fotky atď.) Po vypnutí počítača a následnom zapnutí, sa nejak windows aktualizoval. Po celkovom zapbutí som našiel čiernu plochu a všetky moje dokumenty fotky, filmy atď niekde zmizli ostali len internet, viber, skype a tieto zakladne programi. Kde sa podeli dokumenti ktore tam boli na prac. ploche? niekde to premiestnilo alebo kdde to mam hladat? Nikde to nemožem najst čo s tým? za pomoc a rady vopred ďakujem.
Dal som aktualizovať z win 8.1 na win 10. Po nainštalovaní nového windowsu som mal všetky dokumenty poprehadzovane ale predsa som všetko našiel nie na pracovnej ploche ako boli ale niekde zahrabané v dokumentách (fotky atď.) Po vypnutí počítača a následnom zapnutí, sa nejak windows aktualizoval. Po celkovom zapbutí som našiel čiernu plochu a všetky moje dokumenty fotky, filmy atď niekde zmizli ostali len internet, viber, skype a tieto zakladne programi. Kde sa podeli dokumenti ktore tam boli na prac. ploche? niekde to premiestnilo alebo kdde to mam hladat? Nikde to nemožem najst čo s tým? za pomoc a rady vopred ďakujem.
-
ja_som
Star
Včera ma môj noťas s W10 nesmierne 'potešil', keď mi na pozadí sťahovalo aktualizácie systému a pripojil som externý disk (USB) tak ho systém nepripojil. Nezobrazil sa v tomto počítači a ani ikona pri hodinách tam nebola, disk sa ale krútil. Reštartoval som teda noťas, buhužial s pripojeným diskom, naštartoval sa, disk už bol konečne zobrazený, nakopíroval som súbory čo som chcel, ale pri pokuse odpojiť disk cez ikonu pri hodinách mi vyhadzovalo, že disk nie je možné odpojiť, že ho používa systém. Misel som noťas vypnúť aby som mohol disk odpojiť.
Celkovo mám pocit, že ak sa sťahujú aktualizácie, tak sa noťas správa akosi divne...
Celkovo mám pocit, že ak sa sťahujú aktualizácie, tak sa noťas správa akosi divne...
Re: Windows 10 problém s pracovnou plochou
Pri inovácii zo starších verzií Windowsu na Windows 10 sa na disku, kde je nainštalovaná 10ka vytvorí zložka Windows.old. Tam sú všetky súbory zo starého Windowsu. Keď otvoríš zložku Používatelia (Users) a potom zložku s názvom konta, mala by tam byť zložka Desktop a tam tvoje dokumenty.siro999 napísal:Dobrý deň prajem.
Ahoj. Nejako sa mi bugol odkaz v ponuke start. Po kliknuti na stiahnute subory aj dokumenty mi napise chybu. Pod-odkazy v prieskumnikovi aj nastavenia idu. Ako to zase spravne nalinkovat?
-
typek61
Darca
asi este nikto neprisiel na tuto zakernu vec?mam acer notebooklukas9206 napísal:Inštaloval som na novo win 10. Všetko funguje ako ma až na jednu vec. Notebook sa mi úplne ne vypne. Keď dám notebook vypnúť, tak to vyzerá že je vypnutý, no neskôr som si všimol, že mi svietia tie kontrolky na booku a počuť ventilátor. Úplne sa vypne, až keď pri držím tlačidlo on/off na booku. Nestretol sa s tým niekto? Kde by mohol byť problém?
-
hojko
Site Admin
Evidentne sa len prepina do rezimu spanku.
-
typek61
Darca
hojko nechal som to 5 min a nic
pri restarte nic, pekne restartne
-
hojko
Site Admin
typek61: Skus si pozriet toto video:
MFa: Skus to vyriesit cez Troubleshooter: http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... ndows-apps Alebo mozes skusit pozriet zastupcu v tomto adresari: c:\uzivatelia (users)\uzivatelske meno\appdata\local\microsoft\windows\application shortcuts a vymazat to priamo tam. Pripadne cely start menu vycistis zmazanim suborov appsfolder.menu.itemdata-ms a appsfolder.menu.itemdata-ms.bak.
MFa: Skus to vyriesit cez Troubleshooter: http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... ndows-apps Alebo mozes skusit pozriet zastupcu v tomto adresari: c:\uzivatelia (users)\uzivatelske meno\appdata\local\microsoft\windows\application shortcuts a vymazat to priamo tam. Pripadne cely start menu vycistis zmazanim suborov appsfolder.menu.itemdata-ms a appsfolder.menu.itemdata-ms.bak.