Elite: Dangerous

Singleplayer, multiplayer, novinky, návody...
Progo78
Novice
Novice

Re: Elite: Dangerous

Príspevok od používateľa Progo78 »

Ahojte, chcem sa opytat ako je to v online hre ked mi niekto rozstriela lod, co sa stane, potom , stratim naklad, stratim lod, stratim peniaze, alebo co ? zatial som sa tomu vyhol, ale netusim ...

A taktiez by ma zaujimalo ako je to ked piratite a ste wanted,, co potom , kde sa da pristat ? da sa zbavit wanted zaplatenim pokuty na nejakej napr, pirátskej stanici , alebo preletenim dlhej vzdialenosti do iného priestoru , alebo ako to je riesene?

A ako je to pri kupe dalsej lode , mozem si nechat staru ? a kde bude ? budem moct pouzivat ich a prepuinat medzi nimi ?

Dakujem
Dun
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Dun »

Náklad stratíš. Ak máš peniaze na poistenie (čo je asi 5% celkovej sumy za loď aj s upgradeami), tak po zničení lode sa spawneš v tej istej lodi aj so všetkými upgradeami niekde na stanici. Ak peniaze nemáš, tak je možnosť peniaze si požičať (neviem koľko presne je možné si požičať, je to tuším od odstupňované podľa rankov). Ak peniaze nemáš a pôžička nestačí, tak o loď aj so všetkou výbavou prideš a skončíš v sidewinderi. Takže základné pravidlo je: lietať vždy aspoň so sumou potrebnou na poistenie lode.

Ak si wanted a je za teba odmena (bounty), tak ti po čase vyprší. Čím vyššia, tým dlhšie to trvá. Zločiny zaznamenávajú len malé frakcie - na úrovni systému alebo pár systémov, takže stačí zmeniť systém tuším. Preto je fajn pirátiť v anarchy systémoch, tam sa o žiadne zločiny nikto nezaujíma a ani na teba nikto nevypíše odmenu.

Edit: starú loď môžeš predať alebo si ju ponechať, potom ju máš zaparkovanú na tej stanici.
mystique
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa mystique »

Progo78 napísal:Ahojte, chcem sa opytat ako je to v online hre ked mi niekto rozstriela lod, co sa stane, potom , stratim naklad, stratim lod, stratim peniaze, alebo co ? zatial som sa tomu vyhol, ale netusim ...

A taktiez by ma zaujimalo ako je to ked piratite a ste wanted,, co potom , kde sa da pristat ? da sa zbavit wanted zaplatenim pokuty na nejakej napr, pirátskej stanici , alebo preletenim dlhej vzdialenosti do iného priestoru , alebo ako to je riesene?

A ako je to pri kupe dalsej lode , mozem si nechat staru ? a kde bude ? budem moct pouzivat ich a prepuinat medzi nimi ?

Dakujem
k prvemu bodu, ano lod stratis aj vybavu, ale je tam nieco ako poistka a vo svojich stats vidis kolko mas aktualny rebuy, ak mas tolko kreditov, tak ta automaticky posadi do toho co si stratil...

k druhemu bodu, pred patchom to bolo tak ze si mohol hockde doknut a vykupit sa, ale musel si davat pozor na bounty hunterov (NPC aj ludi) ktory prave ludi s napisom wanted odchytavali... po patchi myslim ze je tento
system uz zmeneny a status wanted mas na urceny cas

k tretiemu bodu - ked doknes na stanici kde je dana lod co chces kupit tak tam budes mat na vyber ci to chces predat alebo ci si to ponehas, pri predaji ti predajnu cenu odcita od ceny novej lode a zaplatis iba rozdiel... kde bude nemam testovane ale malo by to fungovat tak ze pokial ju raz mas, tak na staniciach kde sa nachadza v ponuke shipyardu do nej mozes sadnut bez platenia - hockde
Progo78
Novice
Novice

Príspevok od používateľa Progo78 »

diky moc, za super odpovede velmi pomohlo :)

( takze ak som to spravne pochopil :poistenie je automaticke, a plati sa az po nehode z prachov z môjho uctu ,.. nie ako v reálnom svete , ze musim platit dopredu hoci neviem co sa satane.. :) )
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Práve je v akcii na steame. Zakúpil niekto? Mňa odmalička fascinuje vesmír, sci-fi žáner filmov a hier. A za takúto cenu som dlho neváhal :)
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa UN2552 »

Kupil som dneska stiahnem a skusim :) aj ked taky no man's sky mne pride lepsi bohuzial este si asi rok pockame :)
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hotwire »

E:D bude ovela lepsie nez no man"s sky, len treba pockat kym porobia vsetky veci co do buducna planuju, akurat ze to nejaky ten rok dva potrva. :D
lukas9206
Addict
Addict

Vie dať niekto nejaké rady na začiatok? Hral som to možno len hodinu, takže som na úplnom začiatku. Nejaké tipy, triky, nejaké stránky ktoré by mi pomohli, niečo, hocičo.
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Hotwire ale ake ? Napriklad planety ? Ano za 40e fakt super :) co z toho ked mam 100 000 nejakych planet ked na nich nemozem pristat a na to aby som mohol musim kupit dlc za 40e ? A takto chcu robit aj dalej ?
edit: Len aby si si nemyslel ze kritizujem mne sa ta hra neskutocne paci ale proste ten system sa mi nepaci.
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

ano budu v buducnosti aj vsetky planety dostupne, mesta atd, prakticky vsetko co slubuju v no man"s sky + este viac...len pravdaze jedna vec je lsubovat a druha aj sluby splnit :D
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

slubuju slubuju... pre mna sa ta hra ubera uplne zlym smerom. ked sa pozriem co sa zmenilo za rok co je hra vonku?
wings - update ktory pridal do hry veci ktore tam mali byt uz v dobe vydania, hlavne konecne umoznil hrat v skupine.
powerplay - v tom case som uz nehral, ale co som cital, tak je to zase skor vec co mala byt uz v povodnej hre, a aj tak to nie je uplne vychytane...

mna najviac lakalo objavovanie ale ked som zistil ze to je riadna nuda (realne mas par druhov systemov, po chvilke ta uz viac menej nic neprekvapi) tak som prestal hrat.
jasne teraz ma vyjst horizons a pridaju moznost pristavat na planetach (za 50 eur, aj star citizen aj no mans sky to maju mat od zaciatku za jednu cenu), ale po sklamani z povodnej hry tomu neverim, myslim ze tam bude zase par planet, zo zaciatku to bude super pristavat kade tade ale ked pristanes na stej planete tak to uz bude proste nuda. za tych 15 eur co to bolo na akcii by som to doporucil, stravil som tam dost hodin aby sa to zaplatilo. ale za 40 by som uz rozmyslal... skor by som pockal na no mans sky alebo vyskusal space engineers. hlavne ak o mesiac ocakavaju ze vrazis dalsich 50 eur do tej hry.

netvrdim ze ta hra je zla, da sa tam robit toho vela, ale ja osobne lutujem ze som pred rokom za to vyhodil 60 eur.

lukas9206:
pozrel by som oficialne fora:
https://forums.frontier.co.uk/showthread.php?t=134215
Markoff
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Markoff »

Mna vzdy zaujima, ze co ludia ocakavaju od takychto hier. Ze tam budu planety kompletne obyvane a prekypujuce zivotom? Sak toto sa deje pri kazdej online hre, ze slubuju neviem ake zive svety a nakoniec to clovek prejde za par dni a potom nuda.
lukas9206
Addict
Addict

Není to najlepšia hrá aká existuje, ale mňa celkom zaujala. Za tu cenu čo som ju kúpil v akcii určite neľutujem. Jasne, je tu ďalší doplnok za dosť vysokú cenu, ktorý zatiaľ neplánujem kúpiť. Ale keď ma to aj po 100 hodinách bude baviť stále hrať, tak prečo ho nakúpiť?

Keď to niekto hraje aktívne, na čom to hráte? Klávesnica, gamepad, joystick?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja ked som hraval tak mi celkom vyhovoval gamepad.
mam doma aj joystick ale s tym to pre mna nie je ono. keby ze mam HOTAS, obrovsky stol kde na to vsetko mam miesto tak je to o niecom inom, ale s jednym joystickom v kombinacii s klavesnicou a kratkym stolom je to pre mna nehratelne :)
gamepad je super v tom ze si sadnem ako chcem a hram.
(si mi pripomenul ze by som sa mal toho joysticku zbavit, zbytocne sa na neho prasi :) )
lukas9206
Addict
Addict

Ja uvažujem nad joystickom, ale chcem prvé skúsiť gamepad, mám xboxový a nejak som to ešte nerozchodil na ňom [FACE WITH TEARS OF JOY]
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

mne isiel xboxovy ovladac uplne bez problemov, ak si dobre pamatam, tak ma dokonca elite aj vstavany profil na neho. ja mam uplne ten najzakladnejsi kablovy xbox 360 controller a este thrustmaster, ktory ma ale tiez XInput.
lukas9206
Addict
Addict

Tak neviem, ja som ho strčil, zapol hru a nič. Ešte som to absolútne neriešil, takže to možno treba len nejak zapnúť v nastaveniach. Najbližšie sa na to už pozriem.
UN2552
Medium Professional
Medium Professional

Niekto kto by lietal? Steam: unkown251
Hotwire
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

hod sem tvoj ingame nick, ja nemam steam verziu hry.
Napísať odpoveď