eskills.sk
eskills.sk
Zdravíčko, čo si myslíte o teste na tejto page?? http://www.eskills.sk
Ja som to dostal príkazom od "učiteľa" a mám pocit že je to hlúposť. Som už len skeptický voči všetkému čo povie alebo sú tie úlohy naozaj také psycho? Len nech viem či to mám robiť alebo ho s tým poslať kade ľahšie.
Ja som to dostal príkazom od "učiteľa" a mám pocit že je to hlúposť. Som už len skeptický voči všetkému čo povie alebo sú tie úlohy naozaj také psycho? Len nech viem či to mám robiť alebo ho s tým poslať kade ľahšie.
Re: ekills.sk
Akoby som to.. ďalšia pic**na z EÚ. Chcel by som vidieť faktury koľko to stalo.
Na druhu stranu tie otázky sú fajn, oveľa praktickejsie ako napr. moja maturita v roku 2009.
Na druhu stranu tie otázky sú fajn, oveľa praktickejsie ako napr. moja maturita v roku 2009.
Re: ekills.sk
No ja som to spravil a údajne mám 80% prehľad v IT čo je nadpriemer a som schopný efektívne využívať PC na prácu
mám rád svoju školu ale táto informa ma raz zabije, ešte že máme ten internet a samoštúdium.
Re: eskills.sk
Myslím si, že tie otázky by mal vedieť zodpovedať každý, kto sa chce dnes vypracovať na nejakú decentnú kancelársku pozíciu ako nejaký obchoďák, markeťák, HR, atď. Profesionálni ajťáci by mali všetky tie otázky zvládnuť ľavou zadnou, v podstate ten test veľmi s pokročilejším IT nesúvisí (áno, viem, že informatika sa zaoberá vyhľadávaním, spracovávaním, využívaním a ukladaním informácií), akurát je to len o tom, či človek vie vyhľadávať informácie na internete a či nie je úplne dutý...
Práve kvôli tomu som bol mierne šokovaný keď som zistil že štátny priemer je len okolo 40%. Ani ja sa necítim extra úžasne s mojimi 80 ale 40 je preukrutne málo keď sa človek pozrie na tie úlohy, slovensko 
Samozrejme, že priemer je málo. Viac než polovicu ľudí tvoria predsa ľudia nad pod 15 a nad 40, ktorí často nevedia používať ani telefón. Aj napriek masívnej digitalizácií, stále to tak je - na dedinách a v menších mestách na strednom a východnom Slovensku stále nie je ani poriadny internet, ak je vôbec nejaký. Takže teoreticky je ten priemer celkom reálny.
A ak si ten test robia deti na školách - podobné, ako moja spolužiačka na gympli, ktorá nevedela vykonať príkaz učiteľa "skopírujte si to na plochu" - tak aj ten zmeraný priemer na tom webe môže byť reálny.
A ak si ten test robia deti na školách - podobné, ako moja spolužiačka na gympli, ktorá nevedela vykonať príkaz učiteľa "skopírujte si to na plochu" - tak aj ten zmeraný priemer na tom webe môže byť reálny.
Môj dedo býva kúlok od malého mesta (Banská Štiavnica) v "lukratívnej" oblasti kde si všetci stavajú domy a tiež si tam nevie zohnať internet. A to je stredné slovensko.. Je to bieda 
-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Byvam v obci pri KE, pozemky vyse 1000/m2, najlepsia moznost co je je DSLko od T. Neurobis nic.
Doslova.. u deda sme to tiež vzdali.
-
mirak2
Hardcore addict
myslim, ze k teme:
dostal sa ku mne takyto dotaznik... https://docs.google.com/forms/d/1P8Zku5 ... s/viewform
nazor si urobte sami. podla mna aj schopnost vytvorit normalny dotaznik na docs google patri k eskills. nedavno mi tiez niekto poslal dotaznik s otazkami v docx subore. odpisujem naspat, ze nech ten dotaznik radsej nahodi na docs google, lebo nemam ms office a neviem to ani otvorit... a naspat mi prisli screenshoty z wordu.
dostal sa ku mne takyto dotaznik... https://docs.google.com/forms/d/1P8Zku5 ... s/viewform
nazor si urobte sami. podla mna aj schopnost vytvorit normalny dotaznik na docs google patri k eskills. nedavno mi tiez niekto poslal dotaznik s otazkami v docx subore. odpisujem naspat, ze nech ten dotaznik radsej nahodi na docs google, lebo nemam ms office a neviem to ani otvorit... a naspat mi prisli screenshoty z wordu.
To je ešte nič. Ja si pamätám, že som pred nejakým rokom riešil problém so zákazníkom a naším CMS-kom, kde dostával nejaký error. Povedal som mu, nech mi pošle screenshot toho erroru...
Viete, čo spravil? Odfotil mobilom monitor, hodil tú fotku do Wordu, vytlačil to, naskenoval naspäť a poslal mi ten obrázok, čo mu naskenovala jeho tlačiareň
V ten moment som pochopil, že s príliš technickým človekom asi nekomunikujem
Viete, čo spravil? Odfotil mobilom monitor, hodil tú fotku do Wordu, vytlačil to, naskenoval naspäť a poslal mi ten obrázok, čo mu naskenovala jeho tlačiareň
V ten moment som pochopil, že s príliš technickým človekom asi nekomunikujem
"spočítajte si body"
okay, beriem na vedomie
Pilifo to myslíš vážne?
dobré praktiky, s takým človekom riešiť support niečoho musí byť radosť, a ja nechápem prečo sú na infolinkách vždy na mňa taký milý
asi prijemna zmena keď niekto robí to čo sa mu povie rýchlo a jednoducho 
Pilifo to myslíš vážne?
Najlepšie sú hysterické americké ženské, ktorým keď spomenieš slová ako databáza, SQL dotaz, code file a pod., tak už vyšilujú a ani ťa nenechajú dohovoriť a ich reakcia je asi takáto: "Oh no, I can't do that, you know I'm not a developer, I don't know anything about that stuff!", pričom viem, že majú plný prístup k webovému aj SQL serveru a jediné, čo potrebujú zmeniť, je jedna hodnota stĺpca v tabuľke. Keď mi to už povie tretíkrát a nechce počúvať žiadne moje rady, tak mám chuť jej len povedať: "Bitch, listen to me and let me finish, I'll walk you through the entire process so shut the fuck up!" 
Ako povedal kolega, sú to tzv. "regular bitches"
Ako povedal kolega, sú to tzv. "regular bitches"
-
Mek
Addict
U nas hovorime "sliepocky" resp. "chicken mode"... to znamena ze by to dokazala urobit aj sliepka, keby sme nasypali zrno okolo Enteru 
-
harrison314
Hardcore addict
Trochu o Word skils, strasne sa mi paci ako ludia breptaju na IT-ckarov aky su rotrzity a neupravny, no ked vidim wordy alebo prednasky s inych (casto humanitnych odborov) tak idem plakat nad upravou a chybami v nich.
No ked na to clovek poukaze, dostane odpoved, ze oni nadpisy pouzivat nemusia, pretoze nie su IT-ckari.
No ked na to clovek poukaze, dostane odpoved, ze oni nadpisy pouzivat nemusia, pretoze nie su IT-ckari.
-
Fabo
Hardcore addict
Ja mam obcas opacny problem, zavolam na linku ze sa mi rozpada PPPoE spojenie na handshakeu a potrebujem technika aby premeral zasuvku, a oni furt len o tom ze ake ledky mi svietia na routeri... a este nehovorim keby si mal nahodou nejaky vlastny, nie od nich...Mr-Freek napísal:"Pilifo to myslíš vážne?dobré praktiky, s takým človekom riešiť support niečoho musí byť radosť, a ja nechápem prečo sú na infolinkách vždy na mňa taký milý
asi prijemna zmena keď niekto robí to čo sa mu povie rýchlo a jednoducho
Na druhu stranu, ked nahrali do routru novy firmware ktory mi zresetoval nejake nastavenia a pristupove heslo na konzolu, tak sice mi najprv chlapec na linke nechcel povedat, ale ked som mu povedal, ze predsalen to WDS nejak nastavit potrebujem, tak dal.