Ukončenie dohody o pracovnej činnosti

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
eNyCe
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Ukončenie dohody o pracovnej činnosti

Príspevok od používateľa eNyCe »

Ako dokazem ukoncit takuto dohodu s okamzitou platnostou? Cital som ze vypovedna lehota je 15dni. Ked podam ziadost o ukoncenie musim este chodit 15 dni do prace? Co sa stane ked nebudem? Ak mi nevyplatia peniaze za dni co som odpracoval tak mi to nebude vadit.
brm
Darca
Darca

Re: Ukončenie dohody o pracovnej činnosti

Príspevok od používateľa brm »

Ukončíš ju novou dohodou, v ktorej obe zúčastnené strany = Ty a aj Tvoj zamestnávateľ súhlasia s ukončením pôvodnej Dohody s okamžitou platnosťou, ktorú si napíšete. Obe strany súhlasia, čiže ju musia podpísať.
eNyCe
Light Star
Light Star

A co ak nebude zamestnavatel suhlasit?
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

súhlasíť s tvojim odchodom musí, držať proti tvojej vôli ťa tam nemôže. Nemusí súhlasíť s tým okamžitým skončením. V takom prípade si povinný akceptovať tú lehotu, ktorú ste si dohodli keď si k nemu nastupoval. Ak tam nemáte žiadnu, tak platí zo zákona 15 dní
vo výpovednej dobe do práce chodiť nemusíš, no zamestnávateľ má nárok (nie automaticky, ale v 90% prípadoch si to do dohody zamestnávatelia napíšu, majú na to právo) na tvoju priemernu výplatu. Čiže poslednú výplatu nemusíš dostať. Okrem toho sa to považuje ako hrubé porušenie pracovnej disciplíny, lebo chodiť do práce je tvoja povinnosť, bez ohľadu na to či si alebo nie si vo výpovednej dobe, a ak si tvoj budúci zamestnávateľ bude od neho pýtať referencie, nemôžeš čakať že budeš odporúčaný v pozitívnom svetle
eNyCe
Light Star
Light Star

Okej dik za vysvetlenia
Napísať odpoveď