Let lietadlom

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...

Ako najradšej cestujete ???

Autom
181
41%
Lietadlom
153
34%
Autobusom
18
4%
Loďou
17
4%
Vlakom
76
17%

Celkom hlasov: 445

heker
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Let lietadlom

Príspevok od používateľa heker »

To zalezi od posadky. Ja som mal tiez do Nemecka modelky a cestou spat starych chrenov. Podobne aj ku Stredozemnemu moru, na jednej ceste dobre kocky, cestou spat skarede chachury. Vseobecne ale vela ludi chvali Emirates, ze tam su letusky iba modelky a ze sa je na co pozerat. A tusim aj Etihad je na tom podobne.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa p4ra »

Za ETIHAD mozem povedat. :)

Letel som Vieden - Abu Dhabi. Fantasticky let, co sa tyka sedenia, zabavy, obsluhy, a k tomu velmi pekne letusky. ;) Urcite odporucam.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

http://www.topky.sk/cl/10/1511837/Zimny ... Bratislavu
Skoda,ze Ryanair tu nema az taku zakladnu,z takeho Dublinu alebo Brusselu si mozu lietat za 5,69€ spiatocne do Osla :D
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Meh, drahota :lol:

mali lepsie, vid.
UTASOK

1. MR FABO ADT 2. MISS xxxxxxxxx

FIZETÉSI RÉSZLETEK

*******516.00 HUF Teljes díj

*********0.00 HUF Adó és egyéb költségek

*******516.00 HUF Fizetve

FX rate : 0.00374 EUR
Total Paid in card holders currency : 1.93 EUR
heker
Redeemer
Redeemer

To je kam? Aj WizzAir sa daju chytit dobre ceny z Budapesti, ale pri top sezone a velkom zaujme maju aj dobre predrahe ceny.
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

toto bolo cca 2010-2011, BUD-CRL
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

ja som kupil vcera letenku Bratislava > Berlin za 1 euro, vratane poplatkov, spiatocnu, na 1-2 Dec 2015
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Tak to uz je dobra cena, zhruba ako ta moja :D

takze sa zda, ze robia zas aj lepsie ceny ako reklama obcas. No, hadam vecer pustim Azuon
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa seth82 »

Takže som letel znovu s Austrianom, opäť o ničom jedlo, opäť nič moc služby, jediné, čo im pomohlo, je novšie lietadlo a zábavný systém. Letušky staré rachetle a aj starí chlapi, no proste sranda.

Potom prišlo na Air China. Nuž, let z Budapešti do Pekingu bol OK, ibaže lietadlo nebolo najnovšie a zjavne ani ten multimediálny systém nie, malo to ešte taký vyťahovací joystick na drôte, display s otrasným rozlíšením a o dotykovom iba snívať. Vek lietadla sa podpísal aj na záchodoch, ktoré neboli síce nehygienické, no bolo vidieť, že niektoré špinavé plochy (rohy na podlahe) sa už vyčistiť nedajú.

Na druhej strane ale - viac miesta ako v Austriane, hoci rozloženie sedadiel bolo 2-4-2 a to najhlavnejšie - výborné jedlo a pekné letušky. To jedlo by porazilo tie paškvily od Austrianu aj so zavretými očami, aj raňajky boli teplé, nie iba croissant s maslom a džemom. Podávali vodu aj počas tichej časti letu, potichu, čo mnohým vyhovovalo a čo Austrian nerobil. Človeku pri takom nekomfortnom driemaní a pri tej klimatizácii a vzduchu hneď vyschne v tlame, takže toto bolo obrovské plus.

S Air China som letel aj sem do Taipeia a opäť super, takže sa nemôžem sťažovať. Jediné negatívum boli samotní Číňania, ktorí boli kompletne nedisciplinovaní a počas letu si robili, čo sa im zachcelo, dokonca aj počas pristávania a vzlietania mašírovali po chodbách, ako keby sa nič nedialo. Jednoznačne sedláci, ktorí si boli v Budapešti nakúpiť a nevedia, ako to počas lietania chodieva.

Takže toľko, v nedeľu letím s ANA, takže uvidím, ako dopadne toto.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Ja sa cudujem, ze to dokazes takto detailne riesit seth. Premna je lietadlo preprava z bodu A do bodu B a kym sa mi pohodlne sedi, je mi u prdele ake jedlo davaju atd.
Letusky su fajn ked su pekne, ale aby to dokazilo moj dojem o celej aerolinke, neviem neviem. Hlavne je predsa aby doslo na cas a odletelo na cas.
K jedlu sa ani nevyjadrujem, ved lietadlo nieje restauracia a tie jedla su aj tak dost o hovne ci su teple, ci studene (vynimka kolaciky). Ked som letel Turkish-om cez 10hod + jeden prestup, tak som uz cestou naspat odmietol to ich jedlo, bo mi bolo uz len z tej "vone" lietadloveho jedla na zvracanie a nie to opat do seba tlacit. Nemyslim si, ze by to inde bolo velmi inak a doslova mi chutilo to ohrievane jedlo.
Vacsinou som letel tak 1-3hod, takze pri tej dlzke mi to bolo popravde fuk.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

pre niektorych 'Aj cesta je ciel'
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Riešim to preto, lebo toto je téma, v ktorej sa to rieši :3 Ja som predsa nikde netvrdil, že mi to kazí alebo nejako upevňuje môj dojem o nejakej spoločnosti, určite sa nerozhodujem kvôli tomu nad tým, či ňou nabudúce pôjdem alebo nie. Iba opisujem to (subjektívne, samozrejme), na čo sa človek môže pripraviť. Ak by si letel 11 hodín vkuse, asi by ti to u jedla tak jedno nebolo - to, či stráviš čas počas letu na WC alebo nie, to závisí podľa mňa dosť. A samozrejme to ovplyvňuje nasledujúce dni, nekomfortná cesta = pri dlhých letoch ešte horší jetlag.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Soviet, ak by si lietal casto, ako niektori z nas, ver mi, zacal by si aj ty riesit tieto pre teba momentalne malickosti a zbytocnosti. :)
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

co ja viem pani... lietam celkom dost, a praveze mam pocit ze cim viac lietam, tym dalej to je pre mna mensie a mensie vzruso....

Dolezite je pre mna cena (ak letim sukromne), sedenie kvoli komfortu (celkom uspesne sa mi dari mat vacsinou volny middle seat ak nie cely rad) a transferi
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Neviem, kde konkrétne si vyčítal to, že je to pre mňa (nás, keďže viem, že p4ra tiež trieska hore-dole) vzrúšo :) Cena ma až tak netrápi, ide o to, čo to dokáže ponúknuť. A transfery sa predpovedať nedajú - jeden ide ako po masle a ďalší je zasa ako za trest, tento rok som to zažil X-krát...
heker
Redeemer
Redeemer

S Austrianom som neletel, ale riesit letusky, jedlo, rohy a wc. V lietadle som nebol ani raz na wc a to som mal aj 12hod len, zvladol som to v pohode. Rozlisenie displwja na multimedialnom systeme ma tiez netrapilo, ved som aj tak zaspal pri tom. Ale pokial pozadujes top sluzby, tak potom si zaplat first class Etihadu.
seth82
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Zopakujem znovu a dúfam, že sa už nebudem kopírovať - ide o moje postrehy a subjektívne dojmy a nie o retardované slovenské slovíčko "riešiť". Toto je snáď téma o lietaní na lietadle, nie? Čo máte proti tomu? Ak chcete, aby tu všetci čušali alebo aby vychvaľovali všetky svoje zážitky - prosím, stačí zmeniť pravidlo. Ináč jesť 2 alebo trikrát a k tomu vypiť aspoň liter tekutín a neísť za 12 hodín na WC - to by ti závidel nejeden človek. A ako píšeš - zaspal si TY. Subjektivita. Niekto zaspí a niekto nie. A nepožadujem top služby, požadujem iba primerané vzhľadom na cenu za letenku. Na záver - nie. ďakujem, Etihad a Emirates nikdy viac.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa mirak2 »

nezabudni napisat svoju recenziu sluzieb na niektory portal ako yelp alebo tripadvisor. presne ako v epizode South Parku s nazvom You are not Yelping, kde kazdy, co ma v zadku dieru je vazeny recenzent a vyzaduje extra sluzby.
heker
Redeemer
Redeemer

Ved v pohode Seth. Skor by som si radsej precital porovnanie Austrian, Lufthansa, British, Air France+KLM, tiez taky Qatar, Etihad, Emirates, Japan, China, Air Canada alebo njeco podobne. Ale asi tazko porovnat dvojhodinovy let niekde z Viedne do Londyna s letom do Abu Dabi ci Tokia. Asi je tam rozdiel v jedle, pohodli lietadla, celkovo sluzieb alebo nie? Seth, ty mas asi dost nalietane, vies to nejako porovnat?
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

chlapec10, pre mna to nie je vzruso. Beriem to ako nutnost, kedze cestovat musim kvoli praci, ale aj sukromne. A ako pisal seth82, ak uz platim za letenku (a niekedy nie malo), tak ocakavam, ze dostanem za to aj primerane sluzby.

seth82, aky je problem s ETIHAD? Letel som s nimi Vieden - Abu Dhabi. Neviem si vynachvalit. Od kvality lietadla, sedenia, multimedii, letusiek a v neposlednom rade aj jedla. Som prekvapeny, ze hovoris nikdy viac. :)
Napísať odpoveď