Spomaleny system?

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Spomaleny system?

Príspevok od používateľa hojko »

Nepoznam taky servis, ale niekde ti to mozno spravia. Otestovat si to vies aj ty sam doma, nahod si tam Windows a mozes testovat. Procesor a stabilitu cez SuperPi, disk cez HD Tune ci CrystalDiskInfo/CrystalMarkInfo, pamate cez MemTest86, grafiku cez 3D Mark. Treba to nechat bezat, poriadne zatazit. Ak to spadne alebo vypise chybu, tak vies na com si. Ja by som skor problem videl v tej zostave a prerobeni na Hackintosh. Neuvazoval si nahodit tam Windows a skusit strihat cez windowsacku verziu Adobe Premier???
Awattar
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Awattar »

Hej chcem tam dat windows, a aj to spravim lebo uz ma toto nebavi, straca potencial ta zostava, a celkovo zistujem ze mi windows viac sedel, mozem sa hrat aj hry :D..
Ale striham teraz jeden celovecerak ktory ma 5TB hrubych suborov, raid mam 2x2 TB a potom dalsi interny disk 3TB na ktorom to je, bojim sa ze ked tam dam dualboot na dalsi interni disk - windows, tak sa mi v biose nieco rozpoji, alebo proste posere. nemam miesto kam to zalohovat vsetko, takze ked to dokoncim (ratam tak do vianoc uz dufam), pomazem vsetko a na supu tam hodi windows a spravim vsetky testy ktore si hore opisal. Potom sa sem znova ozvem :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Tak potom prajem prijemny mesiac trapenia sa :D
Awattar
Light Professional
Light Professional

ja by som to urobil hned len nemam to kam presunut :(

//autoeditácia príspevku (25 Nov 2015, 20:42)
napadla ma jedna varianta.. Mam teraz 3TB seagate naformatovany na mac a 2x2tb raid tiez naformatovany na mac, kedze mam os x/mac...
Ak by som zalohoval ten raid 2x2tb, cize by ostal cisty ale uz preformatovany pod winom, viem potom ten MACovsky disk nejak presunut na ten raid? resp viem ten macovsky 3tb disk nejak precitat pod winom? Odtial by som presunul subory na raid, a potom zalohu by som hodil zas uz na novo naformatovany 3tb disk vo wine..
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Disk z MacOS by mal pouzivat suborovy system HFS+, ten precitas napriklad takto: http://www.makeuseof.com/tag/4-ways-rea ... e-windows/

Tomu zvysknu neviem co sa pytas, mam v tom bordel. Daj si pozor na ten raid, aby si o tie data neprisiel, ak by si sa vracal spat k Macu.
Awattar
Light Professional
Light Professional

Uz presuvam terabajty :mrgreen:, zalohujem.. vecer skusim win, tesim sa, dam vediet! :)

//autoeditácia príspevku (01 Dec 2015, 2:15)
Mam teda nainstalovany windows 7 ultimate a je to naozaj velmi velky rozdiel oproti tomu macu.
Stranky, fb, youtubu sa otvaraju tak ako maju - okamzite. 4K video mi ide krasne na ploche prehrat.

Nainstaloval som driveri na GPU, USB3, LAN, Chipset, Intel storage rapid/RAID , Audio a este nejake Asmedia co bolo v sekci chipset. Myslim ze to je asi vsetko keby mi nieco chybalo alebo bolo navyse tak povedz.

Score na windowse mi vyhodilo vsetko 7.9 az na cpu - 7.8

- SuperPi ked som otvoril, tak mi windows vypisal ze sa zle otvoril ten program, nejak mal snim problem. Nie je este nieco ine na otestovanie CPU? http://postimg.org/image/qtyssorwx/
- HDTune na tom Samsungu 500GB SSD 850evo mi vyskocilo toto, myslim ze to je ok: http://postimg.org/image/jqidr2klp/
a write mi nesiel koli tomu ze tam je nejaka mala particia ktora sa vytvorila ci co..
Health bol asi ok, teda nic tam nebolo farebne a Error scan bol cely zeleny.
Crystal disk ok.
- Ostatne disky (WD RED Pro 2x2TB a 3TB Seagate) skusim zajtra ked ich zapojim.
- MemTest na dve hodiny pusteny, ziadny error.
- 3D mark som skusil Fire Strike, velmi som prekvapeny co dokaze tato grafika.. vidim ze cez vianoce sa budem hrat :D http://www.3dmark.com/3dm/9519474
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Disk je ok, sprav plny heatlh sken.
Awattar
Light Professional
Light Professional

Inak otazocka este jedna.. vsetko je ok.. len, ked som presuval teraz subory spat do pocitacu, islo to extremne pomaly, 20-30 mb/s.. cez usb 3.. velke 3.5 a aj 2.5 disky. V com je problem?
Mal som nainstalovany ten Asmedia driver https://www.asus.com/support/Download/1 ... 933uL6/30/ teraz som ho odinstaloval.. nainstaloval som potom ten intelacky, a tiez nic.. a aj ked som mal vsetko odisntalovane tak stale to islo tak isto.
win 7

/teraz som napr skusal presuvat nieco z 2.5 disku do ntb kde mam windows 8.1 a dokonca v nom je len USB 2.0! a islo to tak 60-80 mb/s a ked dam u mna presuvat tak mi to ide tak 30-35mb s..
// a este jedna dolezita vec! ked odpojim usb normalne cez panel vo windowse, vyskoci mi okienko ze mozem hdd vytiahnut ale on stale este ako keby " vrci " a proste funguje.. na notebooku sa mi normalne vypne.

dakujem:)
heker
Redeemer
Redeemer

Subory budu asi vecou radica, radicu usb, tazko povedat. Trebalo by to skusit rozne, skus kopirovat male subory, velke, skus iny usb port (predny na bedni, zadny na doske), skus odpojit ine usb zariadenia. Treba najst pricinu. Rozdiel byva v citani a zapise. Citat moze z externeho disku aj 100MB/s, zapis moze byt len 30MB/s, je to bezna vec pri USB klucoch, moze to byt aj pri exrernych diskoch.
Awattar
Light Professional
Light Professional

Hmm jasne.. myslel som len externe disky ako usb3.0.. 3.5 a aj 2.5 velkosti..

napr ked som na macu zapisoval subory na tie disky, tak na velke 3.5/3tb disky co su 7200rpm to zapisovalo okolo 120-160mbs.. ale ked som z nich daval tie iste veci do cisteho pc, islo to 20-30..
heker
Redeemer
Redeemer

Asi isiel ten disk len v rozhrani usb 2.0, takto mi to pride podla rychlosti.
Awattar
Light Professional
Light Professional

Hej ale nerozumiem teraz..
Ved jedna sa o tie iste disky, vsetky su usb 3 a vsetky maju usb 3 kabel a preco mi v stolnom pocitaci kde mam 10 usb3.0 portov prenasaju subory DO pc 20-30mb/s rychlostou..
heker
Redeemer
Redeemer

Pozri v akom rozhrani idu - vlastnosti disku alebo v spravcovi zariadenia to bude ukazovat.
Awattar
Light Professional
Light Professional

Tak zapojil som napr jedno wdcko 2.5
//obrazky vkladaj do priloh

a to ostatne zariadenia to neviem co je, asi mys alebo usb hub
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Ak to moze byt USB hub, tak ho odpoj a uvidis, ze ci je to on. Ak je to disk, tak odpoj disk a zmizne. Ak mys, tak odpoj mys. Nic nie je jednoduchsie, len odpojit a pripojit, uvidis co je to za zariadenie. Rozhranie disku zistis cez vlastnosti, teda ovladaci panel - system a tam das vlastnosti a niekde to tam bude.
Awattar
Light Professional
Light Professional

Nic ale nepresuvam cez USB hub, cez hub mam len mysku lebo mi nedociahne..
teraz napr presuvam subory z PC do 3TB disku cez USB 3.0 porty, ktory je 7200rpm a ide to cca tak 25-45mb/s a ukazuje to ze 45minut.., cele to je nejake zabugovane.. presuvam asi 89gb, asi 100video suborov.. nieco nie je v poriadku ale neviem co.
na kazdom disku mi toto robi, pri kazdom presune.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Teraz sa bavime dufam o Windowse, ze??? Hod sem screen z ovladacieho panelu - system - spravca zariadenia, tam bude vidiet, ze ci mas vsetky ovladace nainstalovane alebo nie.
Awattar
Light Professional
Light Professional

samozrejme, mam len windows

//autoeditácia príspevku (04 Jan 2016, 14:30)
Zdravim.. prave presuvam 900gb subor na 3TB Samsung 7200rpm disk, zacalo to na 100mb/s a klesa to, teraz som na 35mb/s... Disk je tak z 80percent cisty..
Prílohy
spravca.png
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Problemom moze byt, ak je to jeden subor. Lebo podla toho co pises, tak mi to vychadza, ze to mas nejaky velky video subor. To nezname zariadenie co tam mas - 2x klikni na to, potom Podrobnost a tam vyber druhu ponuku s popisom Identifikacia hardweru. Z toho bude najdhlsi prvy riadok co sa ukaze, pravy klik, kopirovat a daj ten riadok sem. Podla toho sa najde ovladac k tomu.
Awattar
Light Professional
Light Professional

ACPI\PNP0A0A

Ale toto tam mam aj ked mam odpojeny ten disk.. skratka vsetko co sa prenasa ide hrozne pomaly, na urovni usb 2.0... :(

A este jedna vec, ked odpojim cez PC hocijake externe disky, tak v pc sa odpoja, ale fyzicky este stale idu a aj ked pockam, a potom ho rucne vytiahnem, tak padne ako keby ta hlava.. robi to zle tom disku.. na druhom pc mi to nerobi..

Dakujem pekne hojko
Napísať odpoveď