Aké nové slúchadlá?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Zymeth
Light Star
Light Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Aké nové slúchadlá?

Príspevok od používateľa Zymeth »

Niekto ma uz prosim vas zabite.. ok v skratke je hifiman he400i dostatocny pokrok z dt 990 alebo sa to neoplati? Viem ze he400s su lahsie na zdroj a lacnejsie ale co som cital horsie ako he400i. Staci e10 pre he400i aby to bolo pocuvatelne alebo z dt 990 by sa upgrade oplatil az na napr. lcd2 / h500 alebo nieco podobne? Vysky aby neboli vyrazne ako na dt990 a co som cital tak original he400 ma lepsi bas ako he400i, ale to uz neviem kde zohnat.
/edit prave som zistil ze he500 stoja v podstate rovnako ako he400i, ale u nas ich neviem nikde najst a he400i u nas tiez stoja viac ako v zahranici
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Čo sa tyka kvality ako takej, tak to nie je skok. Charakter ti ale môže sadnuť viac, vtedy to ma samozrejme zmysel riešiť.
Zymeth
Light Star
Light Star

dt990 sa tazko dlhsie pocuvaju, su prilis svetle a po chvili mam "unavene usi", aj ked sa mi ich zvuk paci. No 500€ dat za nieco cim si velmi nepolepsim nie je zrovna co chcem spravit. Co som cital dojmi par ludi ktory presli z dt990 na he400/500 tak boli spokojni. Ale predsa len 150 a 500€ je dost velky rozdiel na to aby to malo viac menej len odlisny charakter. Chapem ze su lepsie a rozhodne nie o tolko o kolko su drahsie, ale stale mam tuhu vykusat nieco lepsie a pod.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Keď su ti temne sluchadla DT990 prilis svetle, tak to maš dosť špecificky vkus. To budeš vhodne sluchadla hľadať dosť komplikovane. Jedine nejake rovnejšie, kde ti ale môže chybať bas, alebo potom nejake prebasovane, kde ale budu ostatne pasma potlačene.
Zymeth
Light Star
Light Star

"Bright refers to a headphone with a lot of treble presence." Jednoducho by mi viac vyhovovalo menej vysok, viac stredu a bas je v pohode.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

a hlavne, videl som dobre, že máš fiio e10 ? ešte aj DT990 by ťažili z nejakého dac+amp koba a posunuli to trochu vpred, a nie to ešte 400i, a 400s (mimochodom v tejto téme - môj názor je, že jednozančne HE-400s)

ryan, nemohli by mu vyhovovať senny ? 600/650 ?

z toho, čo som aj ja prečítal by tie hifimany nemuseli byť preňho dostačujúce
Zymeth
Light Star
Light Star

400i su podla vacsiny menej narocne na zdroj ako dt990. O hd600 / 650 som rozmyslal, ale co som cital o ich zvuku tak si nemyslim, ze by mi sadol, jedine priestor oproti he400 maju vcelku lepsi. Plus su taktiez o dost narocnejsie na zdroj ako he400i. He500 stoja iba o nieco viac ako he400 ale su velmi narocne na zdroj, tak to nema zmysel, ale o he400 vacsina recenzentov hovorila, ze aj z mobilu zneju ok.
edit: ok to je jedno, uz to tu netreba riesit, pisal som si s typkom ktory vlastni dt990, he400i a taktiez pocul sluchadla z vyssej triedy, tak som asi nejaku predstavu ziskal
Ryan Giggs
VIP
VIP

HD600 by ti prave sadnut mohli, ale potrebuju poriadne zelezo.
DropDead
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DropDead »

môj názor tej chvíľky, čo sa učím o audiu...všetko ťaží z kvalitnejšieho (lepšieho) zdroja, nie je to len o číselnom kŕmení impedancie

taktiež, len nedopisuješ "i" ku 400 alebo tu hovoríš aj o HE-400 ? každopádne znovu opakujem, že o 400i nemá zmysel hovoriť - 400S sú v pomere cena/výkon v inej sfére ako 400i

nejaké terrific názory

a ešte nejaký môjho obľúbeného

a nakoniec znovu len zopakujem, čo už chvíľu hovorím - audio je neuveriteľne subjektívna záležitosť

každopádne z vlastných skúseností by som žiadne zo spomínaných slúchadiel nemal aj už s nejakým solídnym zdrojom...pokiaľ sa nič nezmenilo a také kombičko v podobe Audio-GB NFB-15.32 je stále fantastickou voľbou, tak stojí cca 250€ (tu alebo tu)
ak si k tomu pripočítame nejaké HD600 napríklad, ktoré sa predávajú napríklad od ruky za napríklad 170€, tak to je spolu len 420€, čo je stále o stovku menej ako HE-400i :)

ak taký budget máš, tak ho naozaj využi - to je môj názor a moje odporúčanie - tiež trošku ľutujem, že som pred nejakým rokom nešiel rovno do NFB 15.32 a nemal rovno ready-to-rock krabičku pripravenú roztočiť každú párty, na čo som nakoniec celkom doplatil (zaplatil viac za prinajlepšom rovnako dobré riešenie)
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Sh4d0W »

Nazdar, potreboval by som poradit pri vybere in-ear za cca 20€, na pocuvanie rocku, metalu, obcas nieco elektronicke - dubstep a pod. Naslo by sa nieco? Dakujem.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Napr. Xiaomi Hybrid
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Tieto sa mi pozdavaju ale dali by sa zohnat aj niekde v EU? Kedze ten vyber nie je urceny mne, potreboval by som aj nejaku alternativu ktora by bola dostupnejsia a netrebalo by objednavat z ciny ak by sa islo tymto smerom. Este som rozmyslal nad Piston 3, snad by sa dali jednoduchsie zohnat, tieto su tiez ok? Popr. nejake ine tipy este. Diky
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ci sa uz tie Hybridy daju zohnat aj niekde z EU neviem. Neskumal som to.
Piston 3 su ok, aj Piston 2. Len asi to bude nieco nad 20 €.
Problem je ze v Cine je kvantum naozaj dobrych sluchadiel aj do 20 eur. V Europe nie. Tu su max tie Xiaomi, pripadne Sony MH1. To je asi tak vsetko.
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Zatial sa mi nepodarilo najst ziadny obchod. Piston 2 a 3 su skoro rovnake ci 3 su uz o dost lepsie?
Hej chapem, tak nejake najlepsie z tych lacnejsich? Napr. nejake soundmagic, sony a pod? Tie MH1 sa uz do 20€ asi nedaju zohnat, po tom co bol okolo nich velky hype tak ceny vystrelili hore, teda ak myslis tie mh1c.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nemyslim MH1C, tie boli vždy tak drahe. Myslel som MH1.

Piston 2 a 3 maju od "rovnakosti" ďaleko. Počnuc dizajnom, zvukom končiac.
Sh4d0W
Light Professional
Light Professional

Su to tie iste sluchadla? Neviem teraz ktore myslis jedine na heureke mi naslo ine http://handsfree.heureka.sk/sony-ericsson-mh1/

Takze zatial to vyzera na Piston 3 daju sa jednoduchsie zohnat. Este Superlux HD-381 alebo 385 su ake v porovnani s nimi?

A len tak btw, mal si uz moznost pocut KZ-EDR1?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na tom obrazku to nie su MH1. MH1 a MH1C su tie iste sluchadla, lišia sa len konektorom. Su tam inak osadene piny. A u MH1C chyba logo ericssonu. A lišia sa aj cenou. MH1 sa dali kupiť za 16 eur. Zvukovo su identicke.

Špunty od Superuxu nestoja za pozornosť.

Od KZ som počul len ED9 a ATE. Za tie prachy je to superluxusny zvuk aj spracovanie. Nepochybujem preto ani o EDR1.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ako su na tom tie KZ-ATE v porovnani prave s MH1C?
mam celkom uchylku v takychto lacnych sluchadlach, mam MH1C, fejkove IE80 a lg quadbeat 2.
tie sony mi pomaly odchadzaju a teda by to chcelo nejaku nahradu...

rozmyslam aj nad xaiomi hybridmi ale tieto KZ sa mi aj celkom pacia :)
Ryan Giggs
VIP
VIP

Len po pamati, ATE maju rovnejsi zvuk s lepsim priestorom. Celkovo su ale MH1 lepsie. Za tie peniaze ale ATE super.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ok, dik. asi ich vyskusam. popripade najprv objednam hds1, vraj su lahucke a dobre sedia v uchu, vyskusam a dam ich manzelke, jej sa bude pacit ze su cervene :) podla toho objednam tie ate ci ed9 alebo hybridy.
Napísať odpoveď