emigracia,imigracia

Diskusie na politické témy...
hughito
Redeemer
Redeemer

Re: emigracia,imigracia

Príspevok od používateľa hughito »

beardie napísal:ked si odmyslim tu hyperbolu 'miliardy', tak je to snad jasne
- ona vyhlasila, ze zoberu vsetkych
- ona kritizovala Madarsko, ked nechceli otvorit hranice
- ona sa o tych ludi nevie postarat
- ona ich chce distribuovat po EU
Daj to, že zoberú všetkých.
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

gogo956 napísal:bohate arabske monarchie Perzskeho zalivu ziadnych utecencov neprijimaju z viacerych dovodov:

1/problem v ramci samotneho mosl. nabozenstva, ked sunnitska a siitska vetva vecsinou nedokazu
mierumilovne fungovat ani v ramci jednej krajiny
2/vedomie ze imigranti ziadnu pridanu hodnotu krajine do buducna pravdepodobne neprinesu, naopak, navysia vydaje v socialnom sektore
3/skutocnost ze medzi imigrantmi sa nachadza aj velky pocet tichych stupencov Isis a podobnych organizacii ktore sa usiluju o znicenie monarchistickeho fungovania danych statov
4/S.Arabia,Kuvajt, SAE dobre vedia ze Europa je a bude ochotna moslimskych imigrantov prijat,
co je pre nich vynikajuca moznost ako nabozensky a spolocensky podchytit Europu vo svoj prospech.
Preto nikoho prijimat nebudu, naopak budu sa tesit vyvozu svoji ideii do zapadneho sveta, jedine co ponukli je ze budu stavat mesity- komu toto nie je od zaciatku jasne tak uz fakt neviem..
z ktorej tej Arabskej krajiny bol tvoj zdroj? lebo ked som sa na to pytal spoluziaka z Kuvajtu, tak mi povedal, ze ku nim ani ziadne davy neidu, ze nemaju vlastne koho prijmat. Mozno v Saudi ci SAE na to maju iny pohlad
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

jackb

naco sa to pytas? davas uplne zbytocnu otazku, nakolko jednym ťukom v googli najdes desiatky relevantnych zdrojov ktore jednoznacne potvrdzuju to ze staty Perzskeho zalivu neprijimaju ziadnych
refugees./to sa moze pytat iba niekto kto absolutne nerozumie anizakladom vnutropolitickej situacii tychto statov :roll: /
Tu mas amnesty international:
https://www.amnesty.org/en/latest/news/ ... ettlement/
citujem:
"The six Gulf countries - Qatar, United Arab Emirates, Saudi Arabia, Kuwait and Bahrain - have offered zero resettlement places to Syrian refugees."

Som si vsimol uz dlhsie, ze teba ani tak velmi nezaujimaju skutocne fakty /potvrdene nezavislimi zdrojmi/, ale to co ti povedal nejaky tvoj znamy, co je sice fajn, ale s objektivitou nema nic spolocne.
Osobne to vnimam z tvojej strany ako snahu o samoucelne vytvaranie flame..
jackb
Redeemer
Redeemer

ake skutocne fakty, z nezavisleho zdroja sa sem davaju?

bulvar? bludweby bez zdroja a podpisu autora za tie nezmysly? recyklovane videa a fotky? hejtweby, ktore sa ma snazia presvedcit, ze trpim vaznymi halucinaciami, lebo moje skusenosti, tak isto ako ludi okolo mna su uplne ine ako oni pisu...

takze nabuduce sa na pohlad Kuvajtanov na utecencov asi opytam autora "HlavneSpravy". lebo ved cloveku, s ktorym som skoro kazdy den nemozem verit ani nahodou. ale niekomu, kto ani nevie kde ten Kuvajt je, to zozeriem aj s podnosom a priborom.

takze kym "nezavisly" zdroj nenajde cloveka zo Zalivu, ktory by potvrdil tvoje tvrdenia, tak je platne, ze nikto neponukol premiestnenie, lebo tam nemaju ako prist.

to skor vyvolavaju hadky ti, ktori nas tu na fore, ktori zijeme vonku a stretavame aj moslimov v kazdodennom zivote, presviedcaju, ze halucinujeme ked vidime, ze nie je pravda co pisu kdejake divne stranky
gogo956
Redeemer
Redeemer

jackb
to nemozes mysliet predsa vazne, ale aspon z toho vidiet ze ludia su naozaj dost, no rôzni.. :nono:
Co s tebou ked ani lavicovy amnesty international ti nie je dost dobry ako zdroj informacii?

Bude stacit oficialne prehlasenie zastupcu Kuvajtskej vlady?
nech sa paci:

hovori ti nieco institut Gatestone? https://en.wikipedia.org/wiki/Gatestone_Institute
nech sa paci:
http://www.gatestoneinstitute.org/6502/ ... rab-states

jackb sa proste rozhodol ze bude proti faktom a nic na svete ho o opaku nepresvedci /asi ma na to svoj dovod/
co je sice jeho osobne pravo,ale nema to nic spolocne so snahou o objektivnu diskusiu,
je to tak dobre akurat na prekáračku na pieskovisku
jackb
Redeemer
Redeemer

pamatas sa, ako si ty v zaujime "objektivnej diskusie" nazdielal clanok, zdrojovany z AP a prelozeny do cestiny, podla ktoreho povedal sef nemeckej tajne sluzby nieco o percentach? a ja som nasiel na AP jeho originalnu verziu a zvyraznil som ti, co je uplne ine oproti tomu co uvadza tvoj clanok.

takze moje skusenosti, vypovede ludi, ktori ziju na miestach, ktorych sa to tyka su bludy. ale clanky prelozene tak, aby sedeli do tvojho pohladu na svet su dobre. ano, ludia su dost rozni.

len ty, drahy priatelu, si neuviedol ziadne fakt, ktory sa neda vyvratit. takze stale si mi nedal dovod si vsugerovat, ze vsetko co vidim a zazivam su velmi zive halucinacie, lebo su v rozpore s tym co pise niekto, kto od klavesnice zajde maximalne do chladnicky.

a par sekundove video chalapa v satke je far away od toho, aby som nad tym vobec uvazoval :smt006
Andi_Cibula
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Andi_Cibula »

Niekto tu písal, že Slovensko je pre neho no-go zone. Nechápem prečo. Ja sa denne osobne stretávam s veľa vzdelanými, slušnými Slovákmi, obrovske množstvo nezávisle sa opakujúcich kladných skúseností so Slovákmi, to znamená, že Slovensko je plné slušných a inteligentných, tolerantných ľudí.
Steju
King
King

Príspevok od používateľa Steju »

jackb: treba si uvedomiť že osobná skúsenosť zopár ľudí neznamená vôbec nič. Tak isto by sa niekto zo zahraničia mohol opýtať 1000 Slovákov a všetci by mu mohli povedali že máme super vládu na čele so super premiérom ktorého budu znova spokojne voliť a s politikou na Slovensku sú na 100% spokojní. Znamená to, že je to pravda? Nie, len že si to oni myslia.
gogo956
Redeemer
Redeemer

jackb

citujem
"pamatas sa, ako si ty v zaujime "objektivnej diskusie" nazdielal clanok, zdrojovany z AP a prelozeny do cestiny, podla ktoreho povedal sef nemeckej tajne sluzby nieco o percentach? a ja som nasiel na AP jeho originalnu verziu a zvyraznil som ti, co je uplne ine oproti tomu co uvadza tvoj clanok."

mohol by si to sem znovu postnut alebo uviest cislo stranky kde si to pisal v minulosti? nesledujem tento thread az tak podrobne a mohlo mi nozaj nieco ujst, rad sa na to pozriem, dík
jackb
Redeemer
Redeemer

Steju, aky je rozdiel medzi subjektivnymi skusenostami par jedincov a (v najlepsom pripade) subjektivnou skusenostou autora clanku?

gogo,
German intelligence 'concerned' Islamists recruiting refugees
BERLIN - Agence France-Presse

German intelligence warned on Sept.22 that the number of Islamic extremists in the country had increased sharply in recent months and expressed serious concern that they were recruiting among refugees.

The Office for the Protection of the Constitution (BfV), Germany's domestic security watchdog, said the number of radical Salafists had surged to 7,900 in September from 7,500 in June, and that many were trying to lure asylum-seekers into their ranks.

"We are very concerned that Islamists in Germany are trying, under the cover of humanitarian assistance, to exploit the situation of the refugees for their own ends and to proselytise and recruit among asylum-seekers," BfV president Hans-Georg Maassen said in a statement.

Germany expects to receive up to one million asylum-seekers this year, five times more than last year. Syrians, who are fleeing their war-ravaged country, form the largest group.

Maassen said that a total of 740 radical Muslims had left Germany to join jihadists in Syria and Iraq, 20 percent of them female. Around one-third of those who went to the region have returned to Germany, while about 120 of them have been killed.

He said the BfV was keeping close watch on such activities given their "significant radicalisation potential" in the migrant community.

"We are keeping a particularly close eye on unaccompanied minors among the refugees, who could be easy targets for Islamists," he said.

Maassen stressed that his office had no evidence that jihadist groups were using the large influx of refugees to infiltrate Germany.

And he said the BfV was also concerned that far-right groups were seizing on the issue of Germany's openness to refugees for propaganda purposes, saying it contained "significant potential for escalation".

Maassen warned that the risk of clashes with left-wing counter-demonstrators also "should not be discounted".

German police carried out dawn raids in Berlin on Sept.22 targeting individuals suspected of inciting people to go and fight for the Islamic State of Iraq and the Levant (ISIL) in Syria.

The raids began at 6:30 am (0430 GMT) and targeted, among others, a 51-year-old Moroccan suspected of recruiting for the jihadists, police said in a statement.

A 19-year-old Macedonian thought to be currently in Syria is also suspected of involvement in the recruitment drive, it said.

"We are looking for evidence to see whether these allegations are true," a police spokesman said. No arrests were made.

One raid was conducted at an association linked to a mosque in Berlin's central Tempelhof district, the spokesman said. Seven homes were also searched.

"We have no indications that anything was being planned in Germany," he said when asked about indications of any plot to attack targets here.

But people who go to fight in Syria "gain experience of violence there and one day or another can return to Berlin", he said.

He added that there was no link to an incident on Sept.17 in which an Iraqi man with a jihadist background stabbed a German policewoman before officers shot him dead in Berlin.

Germany has been spared a major Islamist attack, unlike many of its European neighbours, but the country has been called a potential target in ISIL propaganda.

In August, two German-speaking jihadists claiming to belong to ISIL threatened Germany with attacks in an execution video broadcast online.

September/22/2015
http://www.hurriyetdailynews.com/german ... sCatID=351
v reakcii na:
gogo956 napísal:"Německá tajná služba: Až 80 procent uprchlíků jsou mladí muži. Někteří bojovali za IS"

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa ... za-is.html

Ti politici ktori ju sposobili alebo aspon ticho suhlasili s masovym prijatim utecencov do EU by mali byt postaveni pred sud, nakolko ohrozuju spolocensku,kulturnu a hospodarsku existenciu Europy.
gogo956
Redeemer
Redeemer

jackb

to co si poslal nesedi- neviem odkial si prisiel na presvedcenie ze moj postnuty link preberal info z toho co si sem dal ty. Nepreberal, nakolko je medzi nimi rozdiel 2mesiacov a ich obsah ani struktura nie su ani nahodou podobne.
Presne v tomto http://www.deutschlandfunk.de/verfassun ... _id=332244 clanku p.Maaßen potvrdzuje to co je uvedene v clanku ktory som postol povodne. " 80 Prozent der Flüchtlinge sind junge Männer." atd atd /velmidobry clanok/
jackb, ved ty mas problem s vyhladavanim zakladnych info na nete,tiez by nezaskodilo trosku si nieco postudovat o Blizkom vychode, ten Perzsky zaliv, uvidis nove obzory a pochopis vela veci :wink:
/a zaroven stale mozes byt zadobre so svojimi moslimskymi kamaratmi :) /
jackb
Redeemer
Redeemer

sice je aj medzi nemeckym a ceskym clankom 2 mesiace rozdiel, ale pan Maassen podla toho zmenil v priebehu tyzdna nazor diametralne. moja chyba

ale ze ja mam neznalosti ohladom Blizkeho vychodu a Zalivu? mas na to dokaz?
gogo956
Redeemer
Redeemer

http://www.novinky.cz/zahranicni/amerik ... istku.html
"Sousedka se bála udat kalifornského střelce, aby ji neoznačili za rasistku"

jackb
Kazdemu kto diskusiu sleduje je uz jasne ako sa veci maju, :wink:
dokonca ani p. Maaßen nazor nemenil..
jackb
Redeemer
Redeemer

Nie, len clanok po anglicky hovori nieco ine ako clano po nemecky o 5 dni neskor...

A co sa teda mam doucit o Blizkom vychode a Zalive?
-AA-
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa -AA- »

jackb napísal:-AA- a pozriet si mapu toho, kde je pust, kde je IS a pohnut obsahom lebky ku logickemu vysledku?
mozno keby si si ty chcel chranit holy zivot tak pobezis krizom cez pust a uzemie nepriatela, pre ktorym bezis. ale asi by si bol sam.
Netáraj aspoň.

Pro-imigrantská propaganda sa okrem iného oháňa aj útrapami a nebezpečenstvom akým musia imigranti čeliť, na oveľa dlhšej trase do Európy. Napríklad to utopené dieťa, ktorého otec sa rozhodol, že byť utečencom v Turecku mu nevyhovuje.

Áno v tom Turecku, ktoré je členom NATO a veľmi rado by bolo v EÚ.

Reuters.com: Merkel confirms 3 billion euro deal with Turkey on migrants [Sun Nov 29, 2015]

A hlavne, tú mapu si otvor ty a skús sa pozrieť s kým susedí taký Jordán alebo Libanon, krajiny s veľmi veľkým počtom sýrskych utečencov.
jackb
Redeemer
Redeemer

No pockaj, pockaj, ty si dal obrazok o bohatych arabskych krajinach. O Jordansku ani Libanone nebolo ani slovo.

Mozno vy, protiimigranti, mate Beara Grillsa napozeraneho tak, ze si na pochod pustou a cez uzemie IS verite viac ako na sluzby prevadzaca... Uz to len oznamit v preplnemom tabore v Turecku.
gogo956
Redeemer
Redeemer

jackb napísal:Nie, len clanok po anglicky hovori nieco ine ako clano po nemecky o 5 dni neskor...

A co sa teda mam doucit o Blizkom vychode a Zalive?
Jackb, priatelu:
za prve su to dva uplne odlisne clanky
za druhe je medzi nimi casove rozpatie 5dni co je z hladiska vyvoja udalosti vo svete dlho

"Maassen said that a total of 740 radical Muslims had left Germany to join jihadists in Syria and Iraq, 20 percent of them female. "
-v com si to protireci s tym druhym clankom? v nicom

"Maassen stressed that his office had no evidence that jihadist groups were using the large influx of refugees to infiltrate Germany."

-Maaßen v tej dobe este asi nemal potvrdene fakty ktore boli kontrarozviedke potvrdene neskôr,
ziadnu zahadu v tom nevidim. Nechcel vyvolavat protiimigrantske nalady, tak to najprv zahral do autu, neskor uz nemohol popierat nieco co bolo jasne od zaciatku.
jackb
Redeemer
Redeemer

napisal som, ze Maassen zmenil nazor, ze je to moja chyba. 5 dni je dost dlho na to, aby tajna sluzba nasla dokazy o tom, ze sa mozu verbovat. to suhlasim.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

jackb napísal:No pockaj, pockaj, ty si dal obrazok o bohatych arabskych krajinach. O Jordansku ani Libanone nebolo ani slovo.

Mozno vy, protiimigranti, mate Beara Grillsa napozeraneho tak, ze si na pochod pustou a cez uzemie IS verite viac ako na sluzby prevadzaca... Uz to len oznamit v preplnemom tabore v Turecku.
A co s tym ma akoze pust? Ak su schopni ujst zo Syrie na juh do Jordanska alebo Libanonu, tak to do krajin Perzskeho zalivu maju kusok. Ak su schopni ujst do Turecka, tak mozu ist cez Iran. Stale je to blizsie a urcite aj lacnejsie ako ist do Nemecka. Tie krajiny vsak jasne povedali, ze utecencov prijmat nebudu. Tvrdi to:

CNN http://edition.cnn.com/2015/09/08/world ... ee-crisis/
BBC http://www.bbc.com/news/world-middle-east-34173139
Bloomberg http://www.bloombergview.com/articles/2 ... -refugees-
Washington Post https://www.washingtonpost.com/news/wor ... -refugees/
The Atlantic http://www.theatlantic.com/internationa ... es/404203/
jackb
Redeemer
Redeemer

blizsie o 300km. bez IS. a co s tym ma pust? ze tam nemas co jest, pit a ked ta zastihne pustna burka tak si skoncil rychlejsie ako na preplnenej pltke.

z Libanonu blizsie do Perzskeho zalivu? spat do Syrie, uzemie IS, Irak a potom mozno. a z Jordanska radsej cez Saudi. sice tam je nabozentsvo ostrejsie ako maju doma a hlavne pred wahabizmom utekaju, ale tak co... v Irane isto bude Sunnitom lepsi u Shiitov. sice mali kvoli tomu vojnu s Irakom, ale preco ni...

tak ja idem hladat kde sa toto vsetko povazuje za lepsie ako cesta do Europy...

tie linky ale predsa hovoria, ze Krajiny Zalivu pomahaju finacne najma v Jordansku a Libanone takze nevidim dovod na obrazky s mrakodrapom... len ono to Jordansko je exponovane moznosti invazie IS a rovnako ako Libanon nemaju geograficke podmienky na ubytovanie viac ludi ako je ich vlastna populacia. a tu sa dostavame opat ku otazke co je bezpecnejsie: ostat v preludnenom tabore, kde ta lahko zabije choroba, ohen, alebo utocnik - lebo IS zabili daleko viac moslimov ako krestanov. a utecenecky tabor je podobny ciel ako koncertna hala ci stadion - len mnoho nasobne vacsi, alebo ist do Europy
Napísať odpoveď