zlocin ak je to na historickej budove, ak je to nie na priestranstve pre to vyhradenom... je len skoda ze tu take nie je (aspon o tom neviem)
umenie ak to ma myslienku a neobtazuje to druhych...
nie len nicia cudzi majetok ale aj si minaju koruny nadarmo.kazdy sa len pozrie a povies ake je to strasne.mam kamosa ktori od mala chcel byt sprejerom a uz ako 11 rocni si kreslil nacrty na papier a stale ich zdokonaloval abio boli najkrajsie az prisiel ku stadiu ked uz nemal co vilepsit a potom ho to prestalo bavit.teraz ma 15 rokov pije,fajci,a grafity su mu ukradnute lebo ho to omrzelo,ale ked vidi nastriekany nejaki obrazok tak vzdi povie co bi na nom vylepsil ale priznal sa ze teraz by sa ku grafitom nevratil.a tak dalej pije,fajci a fetuje.podla vsetkich umrie najneskor v 25 posobenim toho svinstva kazdi vecer.jeho pluca musia byt na paprd.a"a to niesom ziadni apstinent a nefajciar"
Je tazko povedat....su tupci co si ako tak napisu svoj podpis na stenu a to je vsetko....ale praca praveho grafitaka na stene je umenie...ale typek sa musi vyznat....potom ta kresba ma uroven...moj osobny nazor
jasne ze hej je to pekne a neviem co im furt na tom vadi ved ked to niekto urobi na nejaki stari dom tak to hej ale no zas na sukromni pozemok nie ale jasne graffiti uznavam je to super
fuha napísal:Je to zločin. Pozatvárať ich všetkých.
No tak Ti poviem jednu vecicku: na slovensku sa robi viac zlocinov, ludia sa vrazdia, niekedy ani na to nepridu kto to urobil. Podla mna je to uplne v poho. Writeri vyjadruju grafitami a tagmi svoj nazor, to co vnimaju. to co citia. Ak niekto robi graffity pre to ze chcu robit skodu, tak su to podla mna laceri poje**ni. Kazdy vyjadruje svoj nazor inac. Podla mna je basa za graffity moc az prilis. A ci je to zlocin tazko povedat.
Sancho napísal:Nic v zlom ale asi len tak 10 percent je kvalita,zvysok su len carbanice a nezrozumitelné slová na stenách(sam amater)
Carbanice su tieto prij*bane slova ktore sem pises. Kasli na to kamo. Ako som uz napisal kazdy robi co ho bavi. AK sa Ti graffity nepacia tak si skus pozriet tuto site:
NO tak podla mna ide o umenie, ale na slovensku ani tak nie... priznavam niektore veci su pekne a vidno ze islo o umelecku pracu....ale zvacsa su steny v mestach popisane takymi gadzovinami ze len nieco ako podpis ci co a to podla mna s umenim nema nic spolocne....
Naj by bolo keby sprejer slusne poposil majitela domu alebo muru ci moze alebo mu majitel rovno navrhne co by tam chcel, ze by sa z toho spravila profesia.
Tarzan napísal:Naj by bolo keby sprejer slusne poposil majitela domu alebo muru ci moze alebo mu majitel rovno navrhne co by tam chcel, ze by sa z toho spravila profesia.
Tagy sice patria ku graffiti, ale za umenie to urcite nepokladam....lebo to zopar ciar moze na stenu nasprayovat aj male decko. Hlavne je to vtipne ked to je nastriekane na nejakom sukromnom dome, alebo tak. Potom sa nedivim, ze niektori ludia maju na to taky nazor aky maju.
Co sa tyka ale napr. velkych "obrazov" na stenach, ktore su fakt kvalitne, tak to mi nevadi a ocenujen ten talent...
aj 5 ciar a do toho jeden nepravidelny kruh vie namalovat aj male decko ale to tym nechcelo nic vyjadrit. Ak by sme sa takto postavili aj k impresionizmu alebo abstrakcionizmu ci inym umeleckym smerom stale by boli v galeriach obrazy ako fotky a potom by umenie stratilo zmysel.
samozrejme na sukromnom majetku je to priestupok(alebo trestny cin??)
ale po dohode by som si nechal dom dakym kvalitnym dielom kludne posprejovat.