Aku grafiku kupit? Ma vobec zmysel len grafiku?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Aku grafiku kupit? Ma vobec zmysel len grafiku?

Príspevok od používateľa p4ra »

V sucasnosti mam doma tento pocitac:

PSU: SEASONIC M12II-620 Bronze
MB: GIGABYTE P67A-UD5-B3
RAM: 4x CORSAIR 8GB KIT DDR3 1600MHz CL9 Cerulean Blue Vengeance XMP
CPU: INTEL Core i7-2600K Quad-Core (Sandy Bridge)
GPU: GIGABYTE N580SO-15I Super Overclock GTX 580

Schvalne som oznacil prave grafiku, lebo zatial mam zaujem menit len tu. A teraz je tu otazka - ked kupim nieco z deviatkovej serie, bude to v pohode s tym, co mam? Lebo mam pocit, ze jedine, co mi znizuje vykon je prave grafika, kedze RAM aj CPU oddychuju v zatazi, napr. aj pri GTA 5.

A ked ano, tak poradte nieco. Nemusi to byt nezmyselne drahe, ale nech na tom viem spustit vsetko na max. FullHD, co je v poslednej dobe na trhu. A podmienka je minimalne 4GB RAM na kartu.

Dik.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Re: Aku grafiku kupit? Ma vobec zmysel len grafiku?

Príspevok od používateľa Gothar »

Urcite sa to oplati, ta i7ka je na dnesne hry este uplne v pohode. A keby si aj niekde narazil na limity, tak vymenis aj MB+CPU :D
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Ved prave to som pozeral aj videa na YouTube, ze tento procesor nema absolutne ziadny problem. Ked sme sa teda zhodli, mohol by niekto odporucit nejaku rozumnu grafiku? :) Naozaj to uz nesledujem, ze co, kde, a ako - rad si necham poradit.

A dakujem za presunutie temy. :)
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michaelo »

Zalezi aky mas rozpocet. Nic prehnane drahe akurat vylucuje Titan, no stale tam moze byt nieco ako GTX 980Ti, ktora potiahne vsetko co len chces na max.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Nechcem vyzniet blbo, ale peniaze mi nerobia problem. Ale nie som az taky vasnivy gamer + tento stolny PC pouzivam max. raz za mesiac na 2-3 dni, kedze ho mam na Slovensku a mimo neho mam laptop, ktory ma lepsiu grafiku, ako toto. Pozeral som sa po GTX 970 a zaujima ma, ci je to dobra volba. Vyhadzovat 700€ mi pride ako zbytocnost.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja viem ze ti nerobia problem, preto som sa pytal.

Ak chces nieco ako GTX 970 tak potom chod do AMX R9 390X alebo R9 390, obe su lepsie ako 970.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ja by som sa zas priklonil ku GTX 970, ale konkretnu verziu neviem, par mesiacov to uz nesledujem. Ked vysla 970ka, tak najlepsie ohlasy boli na verziu od Gigabyte.
Co sa tyka AMD, tak za mna nie. Ano, hruby vykon maju za tu cenu lepsi, ale inak je to oproti nvidii horsie. Mal som GTX660 asi rok a vsetko bolo v pohode, hry isli krasne, vsync fungoval ako mal, ovladace boli pravidelne aktualizovane. Potom som ju vymenil za R9 270X kvoli kryptomenam. Papierovo su karty vykonovo rovnake, kryptomeny to tazilo omnoho lepsie, ale v hrach boli problemy. Ci uz nizke fps alebo nefungujuci vsync, musel som sa s tym babrat a skusat co kde ubrat, aby to vyzeralo dobre a hybalo sa to ako ma. Odvtedy to riesim pri kazdej novej hre, pretoze stale sa najde nejaky "zabijak" vykonu, ktory sice nie je velmi vidiet, ale ubera fps. Cize treba studovat fora a skusat. Doteraz to vzdy bolo o tom, ze hra isla na AMD karte bud rovnako alebo horsie ako na nvidii, nikdy lepsie. A to som mal zatial stastie, ze mi ziadna hra neblbla, lebo ovladace vychadzaju tak kazde 2 mesiace, aj to len beta. Ak by som mal cakat na nejaky fix, tak dovidenia. Momentalne je posledna stabilna verzia z jula tohto roka.
Cize tolko k tomu. Ak mas tych par desiatok eur naviac a chces ich obetovat do bezstarostneho hrania, tak ber Nvidiu.
vendo
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vendo »

GothaR, to je imo individualne
poslednych 6-7 rokov som mal Ati, konecne zdochli pamate, tak som kupil narychlo Nvidiu (starsiu, 560Ti) pocas prveho tyzdna 2x bluescreen, pocas dalsieho po auto aktualizacii ovladacov (nemal som instalovat ten ich dementny soft :-/ ) to padalo uz aj pri starte, musel som riesit dopisovanie nejakych veci do registrov, zhananie jedneho dll a jeho prepisovanie atd... kuk link, az som ju vyhodil a kupil zase radeon 260x
pravda, ja si nepotrpim na nejaky brutal vykon, ale myslim ze v tej najvyssej triede ta zapnutie napr shadows na max nepripravi o 30fps :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Urcite sa to moze stat, ale to bol skor chybny kus a treba to riesit cez reklamaciu. Ja som narazal na vseobecne skusenosti, ktore boli zhodou okolnosti potvrdene aj mojou osobnou skusenostou. Proste doteraz som sa vzdy stretol s tym, ze hry boli lepsie optimalizovane pre Nvidie. Ak by chcel p4ra vyuzivat GPU aj na nejake vypocty (kryptomeny, BOINC, atd.), tak je lepsie ist do AMD. Ak je to iba na hry, tak si stale myslim, ze Nvidia je jasna volba.
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

O 2 tyzdne idem domov, a pocas sviatkov a dni volna by som sa chcel trosku venovat hraniu tiez, tak uz sa rozhodujem medzi dvoma finalistami:

GIGABYTE GTX 970 XTREM WINDFORCE 3X 4GB
GIGABYTE R9 390X G1 WINDFORCE 2X Gaming 8GB

Precital som vela recenzii doteraz a vsade sa priklanaju skor ku AMD, ako v nVIDIA-i v tomto priamom suboji. Co mna trapi najviac je, ze ako je to s ovladacmi, lebo zo skusenosti viem, ze nVIDIA je rychla. Ako stabilne su hry (mam zaujem o FullHD hranie). Spotreba a ine veci ma netrapia.

A dovod, preco sa priklanam ku Gigabyte je ten, ze mam s nimi dobre skusenosti, a ako som pisal vyssie, aj MB mam od Gigabyte.

Mohol by niekto poradit, co vybrat? Najlepsie ludia, ktori mali moznost odskusat alebo vlastnit priamo jednu z tychto kariet?
Cecekhunter
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa Cecekhunter »

https://www.alza.sk/msi-r9-390-gaming-8 ... d=18856184 Jediné riešenie GTX 970 je odpad... a 390x sa neoplatí pretože za 3-5% výkonu ktorý získaš aj tak nataktovaním sa ti 100€ navyše neoplatí...
Gothar
Moderátor
Moderátor

Ja musim povedat, ze nedavno som pozeral testy R9 390 vs GTX 970 a musim uznat, ze pokial ide cisto o pomer cena/vykon v hrach, tak 390ka je lepsie. Sice len o 10-20%, ale aj to je rozdiel.
Testy:
http://www.eurogamer.net/articles/digit ... 8gb-review
http://www.tomshardware.com/reviews/sap ... ,4245.html
Navyse AMD vydalo novu generaciu ovladacov a tie zlepsili celkovy vykon a stabilitu fps. To je jedna z veci, ktore mi na AMD najviac vadili (vid prispevok vyssie) a teraz je to uz aj u mna na 270X lepsie.
Druha vec su konkretne modely, nestudoval som to uplne do hlbky, ale nie je ta 970ka iba pretaktovana? Treba pozriet testy s taktovanim, ale nebolo by mozne dosiahnut podobny vykon pretaktovanim zakladnych modelov s cenami okolo 370 €?
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

Para - notebook si predal, ci chces aj ntb aj pc aj konzolu? :D
Cecekhunter
Light Expert
Light Expert

GothaR napísal:Ja musim povedat, ze nedavno som pozeral testy R9 390 vs GTX 970 a musim uznat, ze pokial ide cisto o pomer cena/vykon v hrach, tak 390ka je lepsie. Sice len o 10-20%, ale aj to je rozdiel.
Naozaj? LEN o 10-20%? :D Pokiaľ ti je 20% len tak potom GG... GTX 970 nie je preznačená alebo vytaktovaná staršia karta... je to nová karta, ktorá má jeden veľký problém a to, že je písaná ako karta so 4GB VRAM pričom má iba 3,5GB zvyšných 0,5GB je podtaktovaných a je veľmi nepríjemné keď pri hre zrazu padnú fps na 7... a ver že nové hry si na vyšších detailoch tie 4GB pýtajú...

Nový AMD driver nezlepšil nič... akurát zmenili prostredie... čo je chvályhodné po toľkých rokoch... takže posun vpred...

BTW prečo MSI verzia? Pretože má TOP CHLADENIE...
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

guess.whoo napísal:Para - notebook si predal, ci chces aj ntb aj pc aj konzolu? :D
Mam notebook (tu v Nemecku) aj Xbox One. Ale doma mam desktop, ktory si uz zasluzi lepsiu graficku kartu. :)

Co sa tyka 4GB RAM, tak ano, chcem ich mat plne dostupne, vzhladom na GTA 5, ci Rainbow Six: Siege, kde pri FullHD nastaveniach na max. si to naozaj pyta az 4GB RAM pamate.
Cecekhunter
Light Expert
Light Expert

Nech sa páči... https://www.alza.sk/msi-r9-390-gaming-8 ... d=18856184 a už nevymýšľaj ;)
p4ra
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

OK, OK. Vidim, ze za tuto kartu silno bojujes. :) Cize MSI skor nez Gigabyte. Tak to objednam dnes poobede teda.
Cecekhunter
Light Expert
Light Expert

Tak ja nemusím bojovať :D AMD vydalo kartu, MSI má super chladenie :-D To bojuje samé za seba :-D + vedľa spolubývajúci ju má a nesťažuje si... karta automaticky do 60 stupňov vypína fany takže je tichučká
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Z tych kariet je fakt tam MSI najlepsia. Bohuzial to nie je ako u nVidie kde ma prave Gigabyte jedny z najlepsich kariet (napr. 980Ti Windforce 3X)...

Tak prajem vela stastneho uzivania :) Si ma mohol pocuvnut uz na zaciatku :D
Napísať odpoveď