Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a viera
Re: Boh, náboženstvá, religionistika, filozofia života a vie
Nie.. vznik vesmíru nie je prva prícina, pretoze z dokazu vyplyva ze prva pricina je nevzniklá(taze to nemoze byt ani ten vas priekopnicky vynalez spagetove monštrumm, lebo spagety su vzniklé, mozme ich zjest napr.).
Jasne ze to su dokazy. Ak nie tak ich vyvrat, alebo ukaz kde je logicky kruh, ved ulahcis robotu filozofom, ktori sa tym zaoberaju polku zivota. A bohuzial je to prave materializmus, ktory sa toci v logickom kruhu.
//autoeditácia príspevku (08 Dec 2015, 11:36)
A som si nevsimol ze si pisal daco nove, dobre potom ti nato odpisem
Jasne ze to su dokazy. Ak nie tak ich vyvrat, alebo ukaz kde je logicky kruh, ved ulahcis robotu filozofom, ktori sa tym zaoberaju polku zivota. A bohuzial je to prave materializmus, ktory sa toci v logickom kruhu.
//autoeditácia príspevku (08 Dec 2015, 11:36)
A som si nevsimol ze si pisal daco nove, dobre potom ti nato odpisem
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Keď už tak boh. Určite nie Boh. Dúfam, že chápeš rozdiel.strapaty napísal:tak spagetove monstrum je len otazka termonologie .. bezne sa pouziva Boh...
Trochu pokročilejšia fyzika, ktorá sa začína napríklad zákonom zachovania energie a pokračuje tam, kde jej ani ja už poriadne nerozumiem. Samozrejme, virtuálne častice nemusia vznikať z ničoho. Môžu sa do nášho vesmíru dostať z paralelného. Problém je, že tie častice nenesú žiadnu "historickú" informáciu o druhom vesmíre(podobne ako Hawkingovo žiarenie nenesie informáciu o vnútri čiernej diery), preto je v tomto prípade zbytočné vymýšľať teórie ako paralelný vesmír alebo boh. Podobne ako nemá moc význam sa zamýšľať, či a čo spôsobilo singularitu. Mohla to byť vyspelá civilizácia(alebo barbari podľa teba ak nepoznali "morálku"), boh alebo to špagetové monštrum. V singularite totiž prestal existovať priestor a čas a všetka informácia o prípadnej existencii časopriestoru pres ňou neexistuje.strapaty napísal: ... trochu vaznejsie ..ako vieme ze je to z nicoho... ?
A netreba zabúdať kto a kým bol za vyvrátenie tohoto "faktu" v minulosti trestaný.strapaty napísal:evolucia je dokazana ... ale kazdy dokaz sa sklada z dnes znamych faktov ... na co netreba zabudat:D aj zem bola kedysi plocha ...
-
harrison314
Hardcore addict
Cize nehlasanie bohastrapaty napísal:tak pokial je teizmus hlasanie existencie boha tak logicky A-teizmus ze opak ...
Asi si nepozeral to posledne video co som sem daval, tam je aj toto vyvstlene.Bobala napísal: to ze uz samotny ateizmus ma rozneformy a podskupiny je ina vec..
Ako vies, ze svje "dary" (presne tie na ktorych som musel dlho makat) nepouzivam na pomoc inym, ze sa nesnazim zlepsit aspon kusok sveta okolo seba?strapaty napísal:zmenit zivot...na to by si mal poznat ty odpoved... myslis ze zijes v 100% sulade s bozimi zakonmi ? abstinuje napriklad viera cize zivy vstah s bohom ... dalsia vec je ucel stvorenia.. kazdy ma na zemi poslanie a rozvyjanie svojich darov a pouzivanie ich pre osoh inych ..
To nemusi byt pravda, pricina vzniku vesmiru, ak je moha vzniknutim vesmiru zaniknut.strapaty napísal:vesmir ale plynie v cas preto potrebuje vznik ale boh stvoritel neplnie v case ... je vecny
A preco prave ten tvoj boh?strapaty napísal:tak spagetove monstrum je len otazka termonologie .. bezne sa pouziva Boh...
To tu opakujem od roku 2013. Ako vieme, ze bola stvroena?strapaty napísal:" pricom dnes uz vieme, ze veci mozu vniknut len tak znicoho nic." vidis a veriaci to uz vedia starocia... Boh stvoril vsetko z nicoho nic DD ... trochu vaznejsie ..ako vieme ze je to z nicoho... ?
Pretoze to vycitali a interpretovali s Bibliestrapaty napísal:evolucia je dokazana ... ale kazdy dokaz sa sklada z dnes znamych faktov ... na co netreba zabudat:D aj zem bola kedysi plocha ...
Dnes nastatie nemaju nabozensky hodnostari hlavne slovo vo vede.
//autoeditácia príspevku (08 Dec 2015, 12:48)
Cize nehlasanie bohastrapaty napísal:tak pokial je teizmus hlasanie existencie boha tak logicky A-teizmus ze opak ...
Asi si nepozeral to posledne video co som sem daval, tam je aj toto vyvstlene.Bobala napísal: to ze uz samotny ateizmus ma rozneformy a podskupiny je ina vec..
Ako vies, ze svje "dary" (presne tie na ktorych som musel dlho makat) nepouzivam na pomoc inym, ze sa nesnazim zlepsit aspon kusok sveta okolo seba?strapaty napísal:zmenit zivot...na to by si mal poznat ty odpoved... myslis ze zijes v 100% sulade s bozimi zakonmi ? abstinuje napriklad viera cize zivy vstah s bohom ... dalsia vec je ucel stvorenia.. kazdy ma na zemi poslanie a rozvyjanie svojich darov a pouzivanie ich pre osoh inych ..
To nemusi byt pravda, pricina vzniku vesmiru, ak je moha vzniknutim vesmiru zaniknut.strapaty napísal:vesmir ale plynie v cas preto potrebuje vznik ale boh stvoritel neplnie v case ... je vecny
A preco prave ten tvoj boh?strapaty napísal:tak spagetove monstrum je len otazka termonologie .. bezne sa pouziva Boh...
To tu opakujem od roku 2013. Ako vieme, ze bola stvroena?strapaty napísal:" pricom dnes uz vieme, ze veci mozu vniknut len tak znicoho nic." vidis a veriaci to uz vedia starocia... Boh stvoril vsetko z nicoho nic DD ... trochu vaznejsie ..ako vieme ze je to z nicoho... ?
Pretoze to vycitali a interpretovali s Bibliestrapaty napísal:evolucia je dokazana ... ale kazdy dokaz sa sklada z dnes znamych faktov ... na co netreba zabudat:D aj zem bola kedysi plocha ...
Dnes nastatie nemaju nabozensky hodnostari hlavne slovo vo vede.
//autoeditácia príspevku (08 Dec 2015, 12:54)
Co ak to bola doteraz nepoznany fyzikalny princip?Bobala napísal:Nie.. vznik vesmíru nie je prva prícina, pretoze z dokazu vyplyva ze prva pricina je nevzniklá(taze to nemoze byt ani ten vas priekopnicky vynalez spagetove monštrumm, lebo spagety su vzniklé, mozme ich zjest napr.).
To, ze to mala byt nejaka inteligentna bytost zatial nic na svete nenznacuje.
Filozoficky to za dokaz povazovat mozes, no rovnako tym vies dokazat obrov, spagetove monstrum, jednorozcov, vily, Brusadrov cajnik, alebo cokolvek co si prave vymslim... a poto to nedokazuje v realite nic.Bobala napísal:Jasne ze to su dokazy. Ak nie tak ich vyvrat, alebo ukaz kde je logicky kruh, ved ulahcis robotu filozofom, ktori sa tym zaoberaju polku zivota. A bohuzial je to prave materializmus, ktory sa toci v logickom kruhu.
94jakub
prave toho jedineho s velkym B som myslel..
od pociatku sveta ludi tresta ich vlastna ludska hlupost...
harrison314
na nehlasanie boha nemusis bit ateistom .. nieco nehlasat je vychodiskovy stav ak sa uz hlasis k nejakej skupine tak nieco hlasa ta skupina ... ale chapem co si chcel povedat .... preto som pisal ze aj ateiszmus ma mnoho podskupin ....
"Ako vies, ze svje "dary" (presne tie na ktorych som musel dlho makat) nepouzivam na pomoc inym, ze sa nesnazim zlepsit aspon kusok sveta okolo seba?
" toto som nikde nepovedal ...
A preco prave ten tvoj boh? ja boha nevlastnim ... ja ho len spoznavam ... a verim ze je len jeden ... cize akniekto spoznava a veri v boha tak veri v toho isteho ...
2013 nevieme verime ... keby sme vedeli museli by sme mat o tom dokazy... ktore nemame ...
Dnes nastatie nemaju nabozensky hodnostari hlavne slovo vo vede....nastastie sa kazdy zacina venovat svojmu ... a studovat mozu bezny ludia nie len vdaka cirkvy...
prave toho jedineho s velkym B som myslel..
od pociatku sveta ludi tresta ich vlastna ludska hlupost...
harrison314
na nehlasanie boha nemusis bit ateistom .. nieco nehlasat je vychodiskovy stav ak sa uz hlasis k nejakej skupine tak nieco hlasa ta skupina ... ale chapem co si chcel povedat .... preto som pisal ze aj ateiszmus ma mnoho podskupin ....
"Ako vies, ze svje "dary" (presne tie na ktorych som musel dlho makat) nepouzivam na pomoc inym, ze sa nesnazim zlepsit aspon kusok sveta okolo seba?
" toto som nikde nepovedal ...
A preco prave ten tvoj boh? ja boha nevlastnim ... ja ho len spoznavam ... a verim ze je len jeden ... cize akniekto spoznava a veri v boha tak veri v toho isteho ...
2013 nevieme verime ... keby sme vedeli museli by sme mat o tom dokazy... ktore nemame ...
Dnes nastatie nemaju nabozensky hodnostari hlavne slovo vo vede....nastastie sa kazdy zacina venovat svojmu ... a studovat mozu bezny ludia nie len vdaka cirkvy...
zase ta nekonecna pycha, ze len tvoj nazor je najspravnejsistrapaty napísal:prave toho jedineho s velkym B som myslel..
su tisice bohov, Odin urcite nie je ten isty ako ten tvoj Bohverim ze je len jeden ... cize akniekto spoznava a veri v boha tak veri v toho isteho ...
tvoj najvacsi problem je, ze nie si schopny uvazovat mimo svojho uzavreteho naindoktrinovaneho ramca
si tak fanaticky, ze je bud po tvojom, alebo iny nazor ignorujes
mam ti najst, co si hovoril o pyche? toto je presne jej prejav
btw, ako mozes robit niekde admina, ked nie si schopny pouzivat jednoduche html znacky? a ani ich nemusis vypisovat rucne
fakt ti robi taky neprekonatelny problem kliknut (bud so shiftom alebo koleckom na mysi) na tlacidlo 'Poslat odpoved', skopirovat text z vedlejsieho tabu, oznacit ho a hore kliknut na tlacidlo 'Quote' (pripadne hned za quote este dopisat ="meno_autora")?
-
harrison314
Hardcore addict
Konecne si to pochopil auteizmus je vychodiskovy stav. Rovnako ako nezbieranie znamok.strapaty napísal:nieco nehlasat je vychodiskovy stav ak sa uz hlasis k nejakej skupine tak nieco hlasa ta skupina ... ale chapem co si chcel povedat .... preto som pisal ze aj ateiszmus ma mnoho podskupin ....
Nie nie a zas nie. Bohov su stovky, vetcina sa od seba lisia ako cervena a biela.strapaty napísal:A preco prave ten tvoj boh? ja boha nevlastnim ... ja ho len spoznavam ... a verim ze je len jeden ... cize akniekto spoznava a veri v boha tak veri v toho isteho ...
Kludne si mozes vylistovat moje prispevky aj s odkazmi z toho roku.strapaty napísal:2013 nevieme verime
nie je to pycha...je to nabozensky fakt ..."beardie"zase ta nekonecna pycha, ze len tvoj nazor je najspravnejsi![]()
beardie napísal:btw, ako mozes robit niekde admina, ked nie si schopny pouzivat jednoduche html znacky? a ani ich nemusis vypisovat rucne
fakt ti robi taky neprekonatelny problem kliknut (bud so shiftom alebo koleckom na mysi) na tlacidlo 'Poslat odpoved', skopirovat text z vedlejsieho tabu, oznacit ho a hore kliknut na tlacidlo 'Quote' (pripadne hned za quote este dopisat ="meno_autora")?
je to len otazka zvyku .. hlavne ked sa mam preklikavat cez kilometre odpovedi ... lebo kazdy prispevkom sa to zdvojnasobuje... ale nie je to problem ak ti to lepsie takto vyhovuje...
-
94jakub
Guru wannabe
To je len tvoj zaslepený egoizmus. Dohodnime sa na bohu. Boh je v rovnakom postavení ako Zeus alebo Odin.strapaty napísal:prave toho jedineho s velkym B som myslel..
Ak je to to jediné, čo si bol schopný z môjho príspevku vyčítať, tak je to smutné. Mohol by si mať aspoň trocha úcty k ľuďom, vďaka ktorým tie dnešné fakty máš. Oni za svojho života trpeli len kvôli tomu, že takí ako ty slepo nasledovali totalitnú organizáciu, ktorá mučila všetkých, ktorí mali na svet iný názor.strapaty napísal:od pociatku sveta ludi tresta ich vlastna ludska hlupost...
Tie "fakty" minulosti (plochá zem) boli dogmaticky presadzované cirkvou. Každý, kto ich chcel vyvrátiť bol tvrdo trestaný. Túto moc už dnes cirkev našťastie nemá, inak by sme si možno stále mysleli, že Zem je plochá. Aj napriek tomu však stále cirkev neuznáva niektoré dnešné fakty, ktoré sa jej nehodia do ideológie.
Ja sa k ateistom nehlásim. Avšak to, že neverím na rozprávky, ktoré mi niekto predkladá a považuje za pravdu ma implicitne radí do tejto skupiny.strapaty napísal:na nehlasanie boha nemusis bit ateistom .. nieco nehlasat je vychodiskovy stav ak sa uz hlasis k nejakej skupine tak nieco hlasa ta skupina ... ale chapem co si chcel povedat .... preto som pisal ze aj ateiszmus ma mnoho podskupin ....
Ateizmus má mnoho podskupín ale kresťan je len ten, čo nasleduje Krista. Nie počkať, je členom cirkvi ale nie tej cirkvi, tej druhej cirkvi, Kristovej cirkvi. Nie, veď na Slovensku je 70% kresťanov ale nie všetci nasledujú Krista, takže tu nie je toľko kresťanov, ale počkať rozdávajú sa peniaze, je tu 70% kresťanov. Nie počkať, niekto na nás útočí, tí zlí nie sú správny kresťania. Asi toľko k tvojmu zaraďovaniu do skupín a podskupín.
ako si ho nazves je tvoja vec ... podstatne je aby si chapal ako sa prejavuje v zivote ... nie ako ho volas ..94jakub napísal:To je len tvoj zaslepený egoizmus. Dohodnime sa na bohu. Boh je v rovnakom postavení ako Zeus alebo Odin.
samozrejme som mal na mysli hlupostou potrestanu spolocnost nie galilea... je fakt ze som to blbo napisal a pochopit sa to dalo rozne...94jakub napísal:Ak je to to jediné, čo si bol schopný z môjho príspevku vyčítať,
tak ja sa tiez tesim ze dnes sa cirkev stara o veci nabozenske a veda o veci vedecke ... vzdy je tragedia ked je snaha navzajom si nieco vysvetlovat... ci uz cirkev vedcom ... ci vedci nabozenstvu ... je to rovnaka blbost ako v ode na radost hladat matice integraly sinusoidy atd.... aj ked tam urcite su ..94jakub napísal:Tie "fakty" minulosti (plochá zem)
pekne zhrnute ... je to nedokonalost jazyka a pouzivanie rovnakych slov pre vyznamovo odlisne veci ... bohuzial .. vo vstahu k statu je krestan kazdy kto urobi oficialny akt ... ci uz krst alebo to prizna v scitani ludu... pokial sa bavime o krestanstve ako sposobe zivota a moralnom hodnotovom systeme bavime sa o uprimnej snahe nasledovat povodcu ideii cize jezisa krista... je to take tazke odlisit??? cize ak sa bavime kolko krestanov je na slovensku ...tak zoberies posledne scitanie ludu a bum 70% ked sa bavime kolko z toho sa aj snazi tak zit (cize nezije v priamom rozpore s kristovym ucenim) neviem ci by si nasiel 10% z tych scitanych ...94jakub napísal:Ateizmus má mnoho podskupín ale kresťan je len ten, čo nasleduje Krista. Nie počkať, je členom cirkvi ale nie tej cirkvi, tej druhej cirkvi, Kristovej cirkvi. Nie, veď na Slovensku je 70% kresťanov ale nie všetci nasledujú Krista, takže tu nie je toľko kresťanov, ale počkať rozdávajú sa peniaze, je tu 70% kresťanov. Nie počkať, niekto na nás útočí, tí zlí nie sú správny kresťania. Asi toľko k tvojmu zaraďovaniu do skupín a podskupín.
myslim ze sa to skor priblizuje k agnostizmu ci ignostizmu ale ako som pisal chapem co chces povedat ...harrison314 napísal:Konecne si to pochopil auteizmus je vychodiskovy stav. Rovnako ako nezbieranie znamok.
z coho vychadzas z osobnej skusenosti alebo z precitaneho ... ja poznam len jedneho ...harrison314 napísal:Nie nie a zas nie. Bohov su stovky, vetcina sa od seba lisia ako cervena a biela.
-
harrison314
Hardcore addict
Agnosticizmus a ateizmus su rozdielne veci.strapaty napísal:myslim ze sa to skor priblizuje k agnostizmu ci ignostizmu ale ako som pisal chapem co chces povedat ...
http://dai.fmph.uniba.sk/~filit/fva/agnosticizmus.html
A wiki:
Agnosticizmus má viacero foriem. V určitých prípadoch agnostik odmieta popierať Boha, ba naopak, požaduje jestvovanie transcendentnej bytosti, ktorá sa však vraj nemôže zjaviť a o ktorej nikto nemôže nič povedať. V iných prípadoch sa agnostik nevyslovuje o existencii Boha a vyhlasuje, že ju nemožno dokázať, ba ani potvrdiť alebo poprieť
Ked poznas iba jedneho, ako mozes povedat, ze su vsteci rovnaky?strapaty napísal:z coho vychadzas z osobnej skusenosti alebo z precitaneho ... ja poznam len jedneho ...
Poznas - nevidel les pre stromy?
-
Waagbistritz69
King
Dajú sa náboženstvá a duchovné veci vysvetliť materialisticky? John Keracher sa podujal odpovedať na túto otázku a v roku 1929 vydal text o triednom pohľade na náboženstvo a jeho pôvode. Keracher sa v „Ako vznikli bohovia“ nevyhol zjednodušeniam, no vzhľadom na to, že ide o krátku brožúru, pomerne úspešne a zrozumiteľne priblížil tému, ktorej sa len zriedka venuje pozornosť z triednej perspektívy. O preklad a publikovanie sa postaralo Nakladateľstvo bod zlomu. Bezplatne sťahuj vo formátoch PDF, RTF, EPUB a MOBI. Želáme príjemné predvianočné čítanie!
http://priamaakcia.sk/Nova-publikacia-A ... cher-.html
//Bakunin a jeho analýza „boha“ vo vzťahu ku štátu či všeobecne k slobode a emancipácii človeka. Pre ateistov má táto anarchistická kritika veľký význam, lebo sa tu nachádza veľmi veľa zaujímavých myšlienok, ktoré majú svoju relevantnosť a originalitu.
https://web.archive.org/web/20120812073 ... -ateizmus/
http://priamaakcia.sk/Nova-publikacia-A ... cher-.html
//Bakunin a jeho analýza „boha“ vo vzťahu ku štátu či všeobecne k slobode a emancipácii človeka. Pre ateistov má táto anarchistická kritika veľký význam, lebo sa tu nachádza veľmi veľa zaujímavých myšlienok, ktoré majú svoju relevantnosť a originalitu.
https://web.archive.org/web/20120812073 ... -ateizmus/
ako vsetci ?? ked je len jeden ...harrison314 napísal:Ked poznas iba jedneho, ako mozes povedat, ze su vsteci rovnaky?
boh sa sice moze prejavovat v roznych oblastiach zivota v roznych formach ale je to stale ta ista vedoma sila .. povodca .. vykupitel... posvetitel..
takym velmi povrchnym pohladom by sa dalo povedat ze som k monoteizmu ateista...
toze su rohen ideologie a nabozenstva .... kde popisuju boha rozne a spoznavaju ho rozne neznamena ze musi zakonite ist o ineho boha... to ze 1000 autorov popise jezero rozne neznamena ze sa jedna o 1000 jazier ... len kazdy stoji na inej casti brehu ... a vidi to jezero inac... nehovoriac o ludskom prvku ktory sa neda extraktovat...
Strapaty... Zeus a Odin ale mali rozlicne vlastnosti ako tvoj Boh, neboli to strojcovia vsetkeho na Zemi, ale len bohovia v urcitej oblasti, ked uz sa tu spominal Zeus tak toho brali ako bleskoveho boha, sice bol nadradeny ostatnym greckym bohom, ale v ich mytologii bolo dalsich xy inych bohov, tak ako mozes napsiat ze je to ten isty(tvoj) boh?
Alebo iny priklad, aztecki bohovia, ktori sa zjavovali domordcom a vyzadavali si obete. Aj toto je tvoj boh v inej podobe alebo ako to vnimas?
Alebo iny priklad, aztecki bohovia, ktori sa zjavovali domordcom a vyzadavali si obete. Aj toto je tvoj boh v inej podobe alebo ako to vnimas?
-
94jakub
Guru wannabe
Nie je to jedno, pretože pojem boh je istým spôsobom univerzálny a zahŕňa práve všetkých bohov rôznych náboženstiev. Ale Boh už je konkrétnou definíciou a vlastnosťami sa líši od Odina. Preto to nie je jedno a to sa stále bavíme len o monoteizme.strapaty napísal:ako si ho nazves je tvoja vec ... podstatne je aby si chapal ako sa prejavuje v zivote ... nie ako ho volas ..
Potom ale nechápem súvis s mojim príspevkom ale však nevadí.strapaty napísal:samozrejme som mal na mysli hlupostou potrestanu spolocnost nie galilea... je fakt ze som to blbo napisal a pochopit sa to dalo rozne...
Prečo nemôžme toto rozšíriť aj tak aby sa cirkev starala len do života veriacich a keď budú chcieť dvaja neveriaci žiť právne spolu cirkev sa im do toho nebude miešať a oni sa nebudú miešať do pravidiel cirkvi.strapaty napísal:tak ja sa tiez tesim ze dnes sa cirkev stara o veci nabozenske a veda o veci vedecke ... vzdy je tragedia ked je snaha navzajom si nieco vysvetlovat... ci uz cirkev vedcom ... ci vedci nabozenstvu ... je to rovnaka blbost ako v ode na radost hladat matice integraly sinusoidy atd.... aj ked tam urcite su ..
Pekne zhrnuté ako sa ty nevieš vyjadrovať a každý druhý deň pod jedným slovom myslíš niečo iné. A nie, ani z kontextu tvojich príspevkov sa to často nedá vyčítať a aj keby, tak v ďalšom hneď povieš, že si to myslel inak.strapaty napísal:pekne zhrnute ... je to nedokonalost jazyka a pouzivanie rovnakych slov pre vyznamovo odlisne veci ... bohuzial .. vo vstahu k statu je krestan kazdy kto urobi oficialny akt ... ci uz krst alebo to prizna v scitani ludu... pokial sa bavime o krestanstve ako sposobe zivota a moralnom hodnotovom systeme bavime sa o uprimnej snahe nasledovat povodcu ideii cize jezisa krista... je to take tazke odlisit??? cize ak sa bavime kolko krestanov je na slovensku ...tak zoberies posledne scitanie ludu a bum 70% ked sa bavime kolko z toho sa aj snazi tak zit (cize nezije v priamom rozpore s kristovym ucenim) neviem ci by si nasiel 10% z tych scitanych ...
Čo tak menšia hra.strapaty napísal:ako vsetci ?? ked je len jeden ...
boh sa sice moze prejavovat v roznych oblastiach zivota v roznych formach ale je to stale ta ista vedoma sila .. povodca .. vykupitel... posvetitel..
Predstav si, že by sem prišiel nový používateľ, nazvime ho ucesany a tvrdil by, že on pozná bohov piatich, tak ako to hovorí jeho náboženstvo. On vie, že ich je viac, pretože dokáže každého rozlíšiť a jednoznačne povedať, ktorý je ktorý. Na základe čoho ty môžeš povedať, že on klame a ty máš pravdu? Čo ak si práve ty nedokázal spoznať aj ostatných?
A k tvojmu prirovnaniu o jazerách. Ale rozdiel je keď jeden autor napíše, že vidí jedno veľké more a druhý napíše, že vidí 20 jazier.
http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavn ... matter2525
presne strapateho argumenty, oni na to snad maju nejaky manual
-
harrison314
Hardcore addict
To je genialne.beardie napísal:http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavn ... matter2525
harrison314
to nemyslis vazne je to plytke a ubohe...
to nemyslis vazne je to plytke a ubohe...
-
harrison314
Hardcore addict
Ani nie, presne to trafilo kliniec po hlavicke. Dokonca tam odozneli obdobne argumenty ako ti hovorime tu.strapaty napísal:to nemyslis vazne je to plytke a ubohe...
Je podla teba ubohe pokukazovat na absurdnost konceptu daneho naboznstva? Na jeho nelogickoct a nemoralnost?