Nákup 4K TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Muftinko
Light Star
Light Star

Nákup 4K TV

Príspevok od používateľa Muftinko »

Zdravím dlho som tu nebol ale vždycky ste poradili takže aj teraz sa obraciam na vás.

Pravé už dosluhuje 8 ročná full hd tv takže by som už chcel prejsť na 4K ale samozrejme obchody nepíšu úplnú specifikaciu a od novej TV požadujem:

4K TV
HDMI 2.0
SCART
veľkosť obrazovky 40 a vyššie
SMART funkcie nevyžadujem ale keď už tak ANDROID TV
ak by sa dalo tak tuner DVB-S2 potom aj CI+ slot

cenová hranica 1000€
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Nákup 4K TV

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Aktualne 4K TV sa kupovať neoplati. Nie su na 4K kvalitu dostatočne pripravene.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Scartko sa este vobec dava na nove tv?
Muftinko
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa Muftinko »

A čo by ste odporúčali?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ja neodporucim nic, lebo nemam v TV prehlad a kupovat 4K by som teraz urcite nesiel. Pretoze ako je uz vyssie spomenute, je slaba ponuka, vyssie ceny, zameral by som sa na FullHD alebo pockal na lepsie 4K.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Ponuka slaba nie je, ale to 4k je len o rozlišeni, nie o kvalite. Tie TV totiž nie su pripravene na plnu kvalitu 4K, obzvlašť v tejto cenovej relacii (nepokryvaju cely DCI P3 farebny priestor, nemaju HDR, nemaju HDMI 2.0A...).

Ďalšia, najpodstatnejšia vec, aby si vôbec z toho UHD rozlišenia niečo mal, potrebuješ pri sledovacej vzdialenosti cca 2 m minimalne 55" uhlopriečku. Pri väčšej vzdialenosti väčšiu. A tam je na kvalitny TV 1000 € malo. Na kupu UHD je ešte čas aby sa to oplatilo.

Do 1000 € kupiš špičkovy FHD LCD TV. Napr. Sony 55W805C, Philips 55PFT6550/6510 (Ambilight + 5 rokov zaruka), Samsung UE55J6272, Panasonic 55CS630E.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

aj uhlopriecka 55palcov je malo, aby clovek z toho 4k obrazu nieco mal a zaroven nemusel sediet pri nom nalepeny tak treba aspon 60 co uz je financne ina palka a hlavne netusim co by isi na nom pozeral kedze upscaling za vela nestoji, jedine tak pustat videa z youtube :D napr ak je vzdialneost od obrazovky 3metre tak tv pri 4k by mala mat MINIMALNE 110-120palcov. A do Lcd sa uz neoplati ist ak niekto chce kvalitnyobraz tak si pocka nech trochu spadnu ceny OLED-to je trochu ina liga..
Ryan Giggs
VIP
VIP

Až taka uplne ina liga to proti HDR modelom nie je. Hlavne ten pohyb na oled je rovnako mizerny ako na LCD.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ryan Giggs napísal:Až taka uplne ina liga to proti HDR modelom nie je. Hlavne ten pohyb na oled je rovnako mizerny ako na LCD.
-co som cital viacere odborne recenzie tak prave vyrazne nizsia odozva a absencia motion blur boli prezentovane ako jednoznacne vyhody oproti Lcd /a samozrejme kvalita farieb/, hm? :?:

Co som videl na vlastne oci Oled tv tak tam vzdy bezalo iba pomalsie demo bez rychlejsich scen
takze z tohto hladiska posudit neviem.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nizsia odozva ti tam velmi nepomoze kedze to pouziva uplne rovnaku technologiu zobrazenia framov ako LCD. Ono tu vyhodu rychlosti panela prave tym sample and hold efektom zabili. Prakticky to preto rychlejsie ako LCD nezobrazuje. Tam to naraza na fyziologiu oka a vnimania pohybu.

Neviem co za recenzie si cital, ale prave pohyb je vo vacsine recenzii kritizovany. Je sice lepsi ako priemerne LCD, ale od tych spickovych modelov sa nelisi. A na plazmu ci nebodaj CRT to zdaleka nema.
Uz sme to tu v niektorej inej teme rozoberali.

//autoeditácia príspevku (11 Dec 2015, 12:16)
post2197987.html#p2197987
gogo956
Redeemer
Redeemer

vsade pisu ze odozva OLED tv oproti Lcd je realne niekolkonasobne nizsia.Aj keby to znizenie rychlosti odozvy bolo iba o polovicu tak je to relevantny posun. Cierna je cierna ako ma byt, nehovoriac o tom ze teraz sa Oled len zacali predavat,takze o pol roka-rok budu na trhu ine modeli s lepsimi parametrami.
Zatial to nema vyznam uz len kvoli tomu ze uhl nad 55palcov su pre premerneho zakaznika cenovo uplne nedostupne.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Odozva nizsia je. Ovela. Ale nemas z nej absolutne nic kedze ten sample and hold efekt trva presne rovnaky cas ako na LCD. Cize v rychlosti posun nie je ziaden kedze ten potencial odozvy nie je vyuzity.

Je to rychlejsie na papieri, v praxi tam ale rozdiel nie je.
The
Star
Star

Príspevok od používateľa The »

Tak ja mám 55" 4K Sony a ich upscaling je neskutočný, len treba +- HD kvalitu, lebo SD obraz z pol metra je fakt grc :D
//dobre, neskutočný ako neskutočný, iný model som nevidel a nečakal som taký dobrý obraz.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Upscaling z HD je "neskutocny" u kazdeho uhd TV. Tam sa nedostatky konkretneho modelu neodhalia.
Napísať odpoveď