Zmizol mi NAS z prieskumníka
Zmizol mi NAS z prieskumníka
Zdravím Vás,
na pc mi prebehol nejaký dosť veľký update systému W10, a po inštalácii a reštarte je všetko bez viditeľných zmien, iba z prieskumníka v sieťach mi zmizol NAS server. Cez web rozhranie sa viem naňho dostať, ale cez prieskumníka už nie. Nie je možné nejakým spôsobom vrátiť zmeny nastavenia siete späť? Resp. nemáte niekto skúsenosť ako dať NAS-ko napäť do prieskumníka?
Dík....
na pc mi prebehol nejaký dosť veľký update systému W10, a po inštalácii a reštarte je všetko bez viditeľných zmien, iba z prieskumníka v sieťach mi zmizol NAS server. Cez web rozhranie sa viem naňho dostať, ale cez prieskumníka už nie. Nie je možné nejakým spôsobom vrátiť zmeny nastavenia siete späť? Resp. nemáte niekto skúsenosť ako dať NAS-ko napäť do prieskumníka?
Dík....
-
94jakub
Guru wannabe
- Kontaktovať používateľa:
Re: Zmizol mi NAS z prieskumníka
čo rozumieš pod prieskumníkom? Mal si ho v sieti alebo namapovaný ako disk?
Mám v ňom dva HDD a mal som ich namapované ako disky a vedel som na ne kopírovať, mazať atď. v prieskumníkovi (exploreri) ako na bežnom inom HDD....
Windows 10:
Otvor "Tento pocitac" v lavo hore klikni na "Pocitac" potom na "Pripojit sietovu jednotku" vyberies ake pismeno chces priradit siet. disku, "Priecinok"tam zadas ip adresu NAS servera v tvare\\192.168.xxx.xxx\nazov zlozky\ zaskrknes "znova pripojit po prihlaseni" das dokoncit a vyplnis meno-heslo, das ulozit a hotove.
Otvor "Tento pocitac" v lavo hore klikni na "Pocitac" potom na "Pripojit sietovu jednotku" vyberies ake pismeno chces priradit siet. disku, "Priecinok"tam zadas ip adresu NAS servera v tvare\\192.168.xxx.xxx\nazov zlozky\ zaskrknes "znova pripojit po prihlaseni" das dokoncit a vyplnis meno-heslo, das ulozit a hotove.
-
94jakub
Guru wannabe
Tento počítač -> pravé tlačítko -> pripojiť sieťovú jednotku -> nájdeš NAS a priečinok, ktorý chceš pripojiť.
Tento počítač nesmie byt ale shortcut. 
-
94jakub
Guru wannabe
Ja ho na ploche nemám lebo to dlho trvá a používam radšej Win + E.
Popravde na Win 10 ( aj na Win 8 to tak bolo, čo si pamätám) ani neviem, kde sa dostanem k tým položkám v kontextovom menu.
Keď toto potrebujem, tak proste otvorím explorer a v tom ľavom paneli(navigácii) je ten pravý
Tento počítač a nie zástupca.
Popravde na Win 10 ( aj na Win 8 to tak bolo, čo si pamätám) ani neviem, kde sa dostanem k tým položkám v kontextovom menu.
Keď toto potrebujem, tak proste otvorím explorer a v tom ľavom paneli(navigácii) je ten pravý
No asi som sa tešil predčasne, lebo ako som dal pridať sieťovú jednotku podľa návodu hore, tak sa mi server objavil ale po reštarte mi znovu zmizol a už mi nejde pridať. Vyhodí mi nejakú chybu viď obr. v prílohe.
Nemas nahodou dynamicky pridelovanu IP zariadeni a po restarte (routra) mas novu IP NASka?
Práve že IP adresa je od kedy som zakúpil server stále rovnaká. Kamarát mi tiež vravel, že po tom veľkom update W10 mu blbne sieť.
Neplanujes reinstall clean windowsu (10586)?
Daj za ip adresou este lomitko a nazov nejakej zlozky z Nasu
Skor by som skusil port za IPcku.