Novy HDD
Novy HDD
chcel by som sa opytat ci sa oplati kupit fialovy WD disk ktory by som pouzil na system a instalaciu programov/hier atd...
cenovo a kapacitou to vychadza lepsie ako modry disk, zeleny nechcem mam ho teraz a je hlucny
http://pevne-disky.heureka.sk/western-d ... e/#section
cenovo a kapacitou to vychadza lepsie ako modry disk, zeleny nechcem mam ho teraz a je hlucny
http://pevne-disky.heureka.sk/western-d ... e/#section
Re: Novy HDD
Na systém by som volil skôr Blue sériu..
Purple séria je určená skôr na neustáli záznam dát napr. na kamerový systém a podobne.
Green rada ani nikdy nebola určená na systém, má nízku spotrebu, ale zároveň aj nízky výkon a je určená skôr na zálohovanie.
Ak nechceš Blue, skôr by som šiel do Red ako do Purple... úplný ideál by bol na systém SSD (120GB až 250GB podľa finančných možností) a na dáta Red séria.

Purple séria je určená skôr na neustáli záznam dát napr. na kamerový systém a podobne.
Green rada ani nikdy nebola určená na systém, má nízku spotrebu, ale zároveň aj nízky výkon a je určená skôr na zálohovanie.
Ak nechceš Blue, skôr by som šiel do Red ako do Purple... úplný ideál by bol na systém SSD (120GB až 250GB podľa finančných možností) a na dáta Red séria.
SSD nechcem, mala kapacita vysoka cena. Pocitam s tym az v novom PC a medzitym kym kupim potrebujem len zvacsit kapacitu v PC
Chcel som ist radsej do blue ale do tych 100e som nenasiel 2TB okrem jedneho ale ten mal iba 5400 otacok.
Tak asi pojdem do blue verzie 1TB snad to bude stacit.
V PC mam tento
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6822136793
akurat pozeram ze som s apomylil v prvom prispevku nemam zelenu verziu ale ciernu
ale od nova je dost hlucny tie lopatky tam rapkaju tak ze som musel kupit ten obal na HDD ktory tlmi zvuk tak preto hladam nieco tiche. 2 rapkajuce HDD by som nezvladol.
Nejaky konkretny tip ?
Chcel som ist radsej do blue ale do tych 100e som nenasiel 2TB okrem jedneho ale ten mal iba 5400 otacok.
Tak asi pojdem do blue verzie 1TB snad to bude stacit.
V PC mam tento
http://www.newegg.com/Product/Product.a ... 6822136793
akurat pozeram ze som s apomylil v prvom prispevku nemam zelenu verziu ale ciernu
ale od nova je dost hlucny tie lopatky tam rapkaju tak ze som musel kupit ten obal na HDD ktory tlmi zvuk tak preto hladam nieco tiche. 2 rapkajuce HDD by som nezvladol.
Nejaky konkretny tip ?
Teraz si spomínam, pár mesiacov dozadu písali, že Blue už budú iba 5400ky.. vraj len premenovali Green sériu. Zatiaľ nič iné som o tých nových 5400kách Blue diskoch nevidel, no keď pozerám ceny, asi to nebude bohviečo a najlepšie riešenie bude kúpiť Red.. jeho cena sa pohybuje na úrovni Purple disku. Navyše, až kúpiš v horizonte 1-2r nový komp, stačí Ti kúpiť SSD a na dáta budeš mať tento Red disk.
https://www.alza.sk/wd-red-2000gb-64mb- ... d=18849714
Áno, black séria je najvýkonnejšia.. a tým pádom aj najhlučnejšia a najpažravejšia..
https://www.alza.sk/wd-red-2000gb-64mb- ... d=18849714
Áno, black séria je najvýkonnejšia.. a tým pádom aj najhlučnejšia a najpažravejšia..
No pokial je black verzia najvykonnejsia tak neviem si predstavit tie ostatne, kedze hodnotenie mojho PC v tom indexe ked si dam vlastnosti PC sa pohybuje vsetko okolo 8 iba HDD 5.9
Takze podla teba ten red bude dobry, mozno ho predsa len pouzijem ako zalohovaci a windows necham na tomto ciernom, co si o tom myslis ?
4040: seagate som mal v uplne prvom PC a mozem povedat ze slapal bez problemov 7 rokov takze nemam voci nemu antipatiu, ale na internete nema dobru popularitu vraj su kazive tak sa drzim WD (mam interny a 2 externe) kvoli tomu ze to beriem ako jednu z najlepsich znaciek na HDD
Toshiba, s nou nemam skusenosti
Takze podla teba ten red bude dobry, mozno ho predsa len pouzijem ako zalohovaci a windows necham na tomto ciernom, co si o tom myslis ?
4040: seagate som mal v uplne prvom PC a mozem povedat ze slapal bez problemov 7 rokov takze nemam voci nemu antipatiu, ale na internete nema dobru popularitu vraj su kazive tak sa drzim WD (mam interny a 2 externe) kvoli tomu ze to beriem ako jednu z najlepsich znaciek na HDD
Toshiba, s nou nemam skusenosti
Na systém som zvykol používať aj Seagate SV-35 , ktorý má 3ročnú záruku.Áno, píše sa že sú optimalizované pre video ale nikdy som s touto sériou nemal problém a používam tieto disky aj na zálohu.
Ak by som mal veriť všetkému čo je na internete, tak si nekúpim nič.Nedávno som si kúpil 3TB Seagate SV35.Aj ja používam disky od WD a aj Seagate.Na tú Toshibu sa chystám, aj keď má iba 2ročnú záruku ale určite pobeží ako má.
Pár mesiacov dozadu som si kúpil WD Black 1TB hlavne kvôli záruke.Myslel som si že už WD zapracoval a znížil hlučnosť disku ale zmýlil som sa.Už žiadný 3,5" WD Black nekúpim.
Ak by som mal veriť všetkému čo je na internete, tak si nekúpim nič.Nedávno som si kúpil 3TB Seagate SV35.Aj ja používam disky od WD a aj Seagate.Na tú Toshibu sa chystám, aj keď má iba 2ročnú záruku ale určite pobeží ako má.
Pár mesiacov dozadu som si kúpil WD Black 1TB hlavne kvôli záruke.Myslel som si že už WD zapracoval a znížil hlučnosť disku ale zmýlil som sa.Už žiadný 3,5" WD Black nekúpim.
chrobak.. áno, Black verzia je najvýkonnejšia spomedzi klasických platňových diskov.... veď sa hovorí, že medzi slepými je aj jednooký kráľom. Áno, klasický pevný disk je v súčasnosti tou najslabšou a najpomalšou súčasťou PC, dá sa povedať, že doslova brzdou. Práve preto prišli SSD, ktoré tieto klasické platňové disky strčia do vrecka a klasickým pevným diskom už ostala iba úloha skladovania dát. Napr. ja mám Intel 520 SSD a index je 7,9..... v mojom kompe najvyššie hodnotenie spolu s procesorom.
Ak Ti ide o hlučnosť a výkon, jednoznačne kúp SSD.
Ak Ti ide o kapacitu, ale chceš zachovať výkon, nechaj si na systém súčasný Black a len si dokúp druhý disk na dáta.. odporúčam ten Red.
Ak Ti ide iba o kapacitu, kúp ten Red.
Bohužiaľ, v dnešnej dobe asi neexistuje nič veľké, výkonné, tiché a lacné..
Ak Ti ide o hlučnosť a výkon, jednoznačne kúp SSD.
Ak Ti ide o kapacitu, ale chceš zachovať výkon, nechaj si na systém súčasný Black a len si dokúp druhý disk na dáta.. odporúčam ten Red.
Ak Ti ide iba o kapacitu, kúp ten Red.
Bohužiaľ, v dnešnej dobe asi neexistuje nič veľké, výkonné, tiché a lacné..
S klasickým diskom 7200RPM sa cez hodnotenie 5,9 nedostaneš,iba s diskom SSD.
Na dáta od WD používam WD Red , Purple aj Green.
Na dáta od WD používam WD Red , Purple aj Green.
Dobre dam na vase rady, kupim red s tym ze na tomto black necham windows a red pouzijem na zalohu
Dufam ze ho sam nejako napojim, od hdd mi ide kabel do zdroja a druhy do dosky do SATA, aj na tom druhom budu len taketo 2 kable ? Lebo som cital na nejakych forach a jumproch a ze treba nastavit master alebo slave trosku hokej mam z toho
Dufam ze ho sam nejako napojim, od hdd mi ide kabel do zdroja a druhy do dosky do SATA, aj na tom druhom budu len taketo 2 kable ? Lebo som cital na nejakych forach a jumproch a ze treba nastavit master alebo slave trosku hokej mam z toho
Bude to to isté.Master a Slave sa používalo pri IDE diskoch.
Super kamo, potesil si ma, aspon sa nemusim treba s PC do servisu nech mi to spravia, ja si viem akurat napojit grafiku a podobne malickosti.
Ak este mozem co mi nieje jasne, odfotil som si manual mojej dosky (v prilohe)
v tom sata 1 a 2 mam napojeny HDD a DVD mechaniku
ak kupim Pevný disk SATA III 6G tak do ktoreho slotu ho mam napojit ?
sata 3-6 su iba 3gb/s
a sata 7-8 im velmi nerozumiem co to znamena ze tam pise by Asmedia, ci su nieco specialne na nieco urcene alebo ako.
Alebo mam napojit do sata 2 a mechaniku do sata 3 ???
Ak este mozem co mi nieje jasne, odfotil som si manual mojej dosky (v prilohe)
v tom sata 1 a 2 mam napojeny HDD a DVD mechaniku
ak kupim Pevný disk SATA III 6G tak do ktoreho slotu ho mam napojit ?
sata 3-6 su iba 3gb/s
a sata 7-8 im velmi nerozumiem co to znamena ze tam pise by Asmedia, ci su nieco specialne na nieco urcene alebo ako.
Alebo mam napojit do sata 2 a mechaniku do sata 3 ???
DVD mechaniku si daj do Sata3.
OK, este (snad) posledne 2 otazky
Ked napojim tu mechaniku do sata 3 treba nieco nastavovat v biose ?
A podobna otazka, ten HDD sa inicializuje v biose alebo vo windowse ? Minule som pozeral jedno video a tam to robil vo win
Ked napojim tu mechaniku do sata 3 treba nieco nastavovat v biose ?
A podobna otazka, ten HDD sa inicializuje v biose alebo vo windowse ? Minule som pozeral jedno video a tam to robil vo win
V OS nie biose.Inicializuješ ho a vytvoríš partície alebo nechaš ako celok a naformátuješ.
Akurat pozeram ze ten disk ktory som vybral je len 5400 otackovy co ma odradza, to mozem asi rovno kupit blue ktory ma tiez tolko otacok a je lacnejsi a necelych 20eur....
EDIT: alebo na zalohu bude dobry aj purple podla toho co si pisal
http://www.tekra.sk/komponenty/wd-purpl ... velliance/
EDIT: alebo na zalohu bude dobry aj purple podla toho co si pisal
http://www.tekra.sk/komponenty/wd-purpl ... velliance/
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
WD Red a hotovo 
tak nakoniec asi zoberem green z toho dovodu lebo som nenasiel hdd ktory by bol do 100e, mal 2TB a 7200 otacok, neviem ci tie 5400 otackove su dostatocne vykonne nikdy som taky nemal
https://www.alza.sk/wd-av-green-power-2 ... 2328#popis
https://www.alza.sk/wd-av-green-power-2 ... 2328#popis
Keď sa bojíš rýchlosti 5400 diskov, prečo potom berieš ten najpomalší Green? 
Prečo nechceš Red, ktorý je o nejaké € lacnejší a o trochu výkonnejší a lepší?

Prečo nechceš Red, ktorý je o nejaké € lacnejší a o trochu výkonnejší a lepší?
Ja v poslednej dobe kupujem iba disky s 3.ročnou zárukou.Seagate SV35, ktorý je dostatočne rýchly má 7200ot a kľudne ho používam aj na systém, aj keď je predurčený na AV a od WD RED a Purple.