Extender "WiFi"
Extender "WiFi"
Hľadám niečo na rozšírenie siete, len nie cez WiFi, ale cez kábel s tým, že by to ale fungovalo ako rozšírenie siete WiFi. Neviem či je niečo také možné. Asi je potrebné aby ten extender mal príjem aj tej danej WiFi, ktorá sa rozširuje a nie len pripojený cez lan?
Re: Extender "WiFi"
Asi som to nie moc dobre vysvetlil.
Ja to teraz mám prepojené, cez lan mám pripojený wifi router nie je ďaleko (možno tak 20m kábla) len som chcel niečo aby som nemal na konci zas novú wifi sieť, ale rozšírenú hlavnú wifi no tak hlavná tam nemá dosah. Takže to som chcel vedieť či nejak ide.
Ja to teraz mám prepojené, cez lan mám pripojený wifi router nie je ďaleko (možno tak 20m kábla) len som chcel niečo aby som nemal na konci zas novú wifi sieť, ale rozšírenú hlavnú wifi no tak hlavná tam nemá dosah. Takže to som chcel vedieť či nejak ide.
Vsak si si sam odpovedal, ze wifi extender, nie?
Ty si mu co vlastne poradil tymto routrom?
Sám som ho používal na zväčšenie dosahu wifi.Ja som signál prijímal wifi a ďalej šíril cez wifi svoju sieť.To isté môže byť , ak pripojí káblom a ďalej bude šíriť svoju wifi sieť.Je to lepšie, ako tie malé krabičky.Ja som si aj vymenil anténky za 8dBi.Píše že chce niečo na koniec kábla aby mohol ďalej šíriť sieť.Nastaví router ako repeater a ďalej šíri svoju sieť cez kábel alebo wifi.
http://www.asus.com/Networking/RTN12_D1 ... ey=rt-n12/
4040 napísal:Sám som ho používal na zväčšenie dosahu wifi.Ja som signál prijímal wifi a ďalej šíril cez wifi svoju sieť.To isté môže byť , ak pripojí káblom a ďalej bude šíriť svoju wifi sieť.Je to lepšie, ako tie malé krabičky.Ja som si aj vymenil anténky za 8dBi.Píše že chce niečo na koniec kábla aby mohol ďalej šíriť sieť.Nastaví router ako repeater a ďalej šíri svoju sieť cez kábel alebo wifi.
A funguje to tak, že je to aj po pripojení cez kábel stále ta istá WiFi sieť? Tade ten istý ssid, heslo. Lebo to tu ja riešim, viem že to klasicky ten extander robí tak, že tú wifi čo prijíma tak ďalej vysiela.
Len neviem či to funguje aj keď je pripojený cez kábel, či potom zas ďalej tu istú wifi sieť posiela a tým nemyslím sieť ako takú ...
Vlastne nie ako repeáter, to by prijímal signál cez wifi.Ako AP , ak sa nemýslim.
Nastav to ako AP,vypni DHCP , aby hlavný router prideľoval IP adresy, nastav si tú istú wifi sieť, názov aj zabezpečenie ale zmeň si vysielací kanál.To isté idem teraz dokončiť doma.Len mám iné krabičky.
Nastav to ako AP,vypni DHCP , aby hlavný router prideľoval IP adresy, nastav si tú istú wifi sieť, názov aj zabezpečenie ale zmeň si vysielací kanál.To isté idem teraz dokončiť doma.Len mám iné krabičky.
Cize si mu neporadil ziadny extender, ale len druhy wifi router na ktory da rovnaky nazov siete a spoji to kablom. Ze?
Ak to riešenie mu nevyhovuje , tak nech hľadá niečo iné.svito napísal:Hľadám niečo na rozšírenie siete, len nie cez WiFi, ale cez kábel s tým, že by to ale fungovalo ako rozšírenie siete WiFi.