operačny system neviem nahodit
-
marilynman
Medium Star
- Kontaktovať používateľa:
operačny system neviem nahodit
zdravim neviem si poradit, padol mi kompleten win, ok tak som to vyriešil po svojom, potreboval som vytiahnut odtial veci, tak som vytiahol hdd napojil na stary nb s xp a nakopiroval som to do druheho pc. potom som po lopate urobil ze som naformatoval disk. odvtedy sa neviem ale pohnut dam disk spat do nb aj som vložil win cd ze nakopirujem operacak, aj dam ze bootovat cez cd jednoducho sa nechyta, jedine co i potom nabejne je NTDLR nenalezen stacte ctrl alt del ...a stale do kola
Re: operačny system neviem nahodit
UEFI bios ci normalny? Zrejme ti to nebootuju, podla toho co pises.
-
marilynman
Medium Star
nerozumiem co je uefi bios....ale resp aka je otazka
Určite máš v biose nastavené bootovanie z CD? Určite je to CD s Windowsom bootovateľné? Skús ho v inom kompe.
-
marilynman
Medium Star
no dal som tam co som nasiel win xp zo stareho nb fujitsu siemens ale notebook ktorý chcem rozbehnut je dell, može to byt problem ? lebo uz sa mi aj rozbehne to win xp ale po chvili nabehne modra obrazovka a tam napise ze doslo k chybe a mam ist chdisk/F alebo restartnut a cislo tej chybby
//autoeditácia príspevku (14 Dec 2015, 20:05)
no celkom asi bude problem s tym bootovanim lebo nezabera na druhom pc, aj som si tu nasielako vytvorit , idem podla navodu ale dako to nezabera
//autoeditácia príspevku (14 Dec 2015, 20:05)
no celkom asi bude problem s tym bootovanim lebo nezabera na druhom pc, aj som si tu nasielako vytvorit , idem podla navodu ale dako to nezabera
-
hrban
Addict
aký OS bol na tom dell-e predtým ?
-
marilynman
Medium Star
Vista
//autoeditácia príspevku (15 Dec 2015, 7:59)
Vista
//autoeditácia príspevku (15 Dec 2015, 7:59)
Vista
-
hrban
Addict
xp asni nemá sata ovládače preto ten blue screen, nahoď vistu/w7
-
marilynman
Medium Star
A neviete mi este poradiť ako jednoducho vytvorim bootovacie dvd ? Som skúšal všetko možné. A nechyta sa.
Pri inštalácii XP na PC so SATA treba hneď na začiatku dole čítať, tam prebehujú nejaké hlášky a treba niečo stlačiť, aby sa dali načítať SATA ovládače napr. z diskety.. dobre pamätám? Prípadne potom asi treba použiť nejakú novšiu inštalačku XP už so zabudovanými SP..
Ak tam bola predtým Vista, nahoď Vistu, ak chceš mať originál, alebo stiahni a nahoď rovno 7ku, ak si to vieš sám zoriginálniť.
Na vytvorenie bootovacieho DVD musíš mať nejaké originálne bootovacie CD/DVD, prípadne by sa mal dať stiahnuť z internetu nejaký "bootovací zavádzač", ktorý potom implementuješ do DVD, ale mám pocit, že to potrebuješ pre konkrétny systém, ktorý chceš inštalovať. Pozri google..
Ak tam bola predtým Vista, nahoď Vistu, ak chceš mať originál, alebo stiahni a nahoď rovno 7ku, ak si to vieš sám zoriginálniť.
Na vytvorenie bootovacieho DVD musíš mať nejaké originálne bootovacie CD/DVD, prípadne by sa mal dať stiahnuť z internetu nejaký "bootovací zavádzač", ktorý potom implementuješ do DVD, ale mám pocit, že to potrebuješ pre konkrétny systém, ktorý chceš inštalovať. Pozri google..
-
hrban
Addict
stiahni nejaké ISO s win7 a napáľ to cez program freeISOBurner.