Nezvestná zásielka z nemecka

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Nezvestná zásielka z nemecka

Príspevok od používateľa Dunlop »

Zdravím

Pred časom som si od jednej nemky kúpil tovar ktorý inzerovala na http://www.ebay-kleinanzeigen.de. Zaplatil som, tovar odoslala cez nemecký Hermes, dala mi tracking n. Všetko následne prebiehalo v poriadku, ibaže po niekoľkých dňoch prestali nabiehať nové aktualizácie. Posledná je z 30.11.2015. Na môj podnet sa nemka obrátila na Hermes aby zistila aký je stav, a prečo tovar stále neprišiel. Nemecký Hermes jej povedal, že balík je na SK, a má ho intime.sk. Dokonca mi dnes poslala ešte nejaké ďalšie tracking číslo (ktoré by malo byť zrejme z intime?). Tak som teda volal do intime.sk, tam balík hľadali podľa prvého aj druhého čísla, skúšali aj podľa môjho mena a adresy, no žiadny balík nenašli. Vraj zásielka musí byť stále v nemecku, a oni ju ešte neprebrali.

Takže máme dve strany, jedna vraví že balíček má slovenská kuriérska spoločnosť, a druhá strana vraví že nič nemajú a je to stále v nemecku. Čo by ste na mojom mieste robili? Aké by mali byť moje ďalšie kroky?
Scorpion90
King
King

Re: Nezvestná zásielka z nemecka

Príspevok od používateľa Scorpion90 »

Mne sa stalo nieco podobne, tiez balík z Nemecka, tiez pani patrala, kde balik je. Nakoniec vysvitlo, ze kurier ho nechal v jednom obchode bez toho aby ma o tom upovedomil :|
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Ja riesim nieco podobne teraz a uz som zufaly, takze nepomozem ti. Balik z NL zazracne je niekde a nikto netusi kde. Otravovat predajcu, teda tu zenu s tym, ze na slovensku to nieje a nech to dako potvrdi, ze to tu uz je. Ak si platil cez paypal, tak mozes dat casom dispute :)
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Zaujímavé, že furt v tom má prsty žena, nebude sa jednať o nejaký nový druh podvodu? :)

Jediné riešenie asi to Dispute..
Dunlop
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Dunlop »

Nechcem byť naivný, ale nemyslím že sa jedná o podvod. Jednak neviem ako by človek vedel nafingovať že sa zásielka "stratí" na oficiálnej stránke hermesu, a jednak vyzerá byť seriózna.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Podvod to nebude, ked je zasielka na oficialnych strankach prepravcu, tak to isto poslala. Skorej ide o to, ze ako sa moze nieco tak jednoducho stratit. Chapem, ze je teraz frmol kedze vianoce a kde tu sa moze cokolvek stratit. No az takto jednoducho sa to ani mne nepaci. Preto som zakazdym rad, ked to ide kurierom a nie kadejakou postou, kde si to musia prehadzovat viacere spolocnosti medzi sebou.
Umna sa vyhovaraju na Slovensku postu a ta zas ma velke houby a nie balik a tak sa idem natahovat ako deges s predajcom, kedze tracking ukazuje stale NL a houby z toho. Tiez planujem dat dispute :)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ked tracking ukazuje stale Holandsko, tak co riesis so Slovenskou postou? Zrejme to bude zatulane v Holandsku este a na Slovensku to nebolo nacitane na vstupe, pretoze by tracert ukazal minimalne prekladku niekde cestou (Nemecko, Rakusko, Cesko) alebo rovno vstup na Slovensko.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

No ono je to tak, ze sa vyhovaraju a ani nevedia na koho. Vravia, ze to prebrala uz Slovenska posta, ale nemaju o tom ziaden dokaz a posta vravi, ze nie. Tracking ukazuje ze to odislo na auto/lietadlo v NL a je to niekde pravdepodobne medzi SVK/NL a tam to padlo. Nikto nema tusenia kde to je bo asi to bol maly balik daky, ktory sa dakde zapotrosil :) Ale citajuc nazory o PostNL sa ani necudujem, ze to takto dopadlo.

Nic ine mi neostava len cakat a na konci roka dat dispute.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

brm napísal:Zaujímavé, že furt v tom má prsty žena, nebude sa jednať o nejaký nový druh podvodu? :)

Jediné riešenie asi to Dispute..
Ze by novy druh scammu?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Holandania sa vyhovarat mozu, ale nemaju dokaz v trackingu s tym, ze to prebrali uz na Slovensku. Takze je to ich marna snaha. Sprav si aj screeny z trackingu, aby sa nestalo kym das dispute, ze zrazu ti tu zasielku uz neukaze.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Dobry napad heker. Poslal som im maila, ze 23ho je 30ty den a vtedy davam dispute ak to nepride. Ako radsej by som tu vec mal, ako tie prachy, ale co uz no.
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Trosku OT, vie slovenska posta dohladat balik, ktory bol poslany doporucene, teda so sledovacim cislom aj napr. podla mna?? Stratil sa totiz podaci listok a zasielka nechodi.
MFa
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa MFa »

Skus zavolat na postu 0800 122 413 a poinformuj sa. Aj ked pochybujem, ze to bude mozne. Podla mna tam do systemu neukladaju mena a priezviska ci adresy, iba kazdemu baliku priradia cislo zasielky a len pod tymto cislom ta zasielka funguje v ich systeme.

Mozno ak by si vedel datum a co najpresnejsie aj cas podania tak by Ti mohli dat info o zasielke, ktora bola v tom case z danej posty odoslana. Ale na druhu stranu Ta mozu poslat do teplych krajin s tym, ze to su citlive a sukromne osobne udaje nepristupne tretim stranam blablabla...
meffisto
King
King

Príspevok od používateľa meffisto »

mozno sa oplati skusit zavolat sem : http://www.posta.sk/sluzby/colne-prerok ... asielok#a2
Medzinárodné výmenné stredisko (MVS) Bratislava

Podla adresata a cista zasielky by to mali mat v systeme ako dorucene ak to tade preslo.
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Ja ked som sa pytal na poste a inforlinke, ci vedia dohladat podla mena zasielku, tak povedali, ze to nieje mozne. Mozno este keby to je poslane kurierom tak hej, ale inak dost tazko. Oni to len podla smeroveho cisla zaradia do kopky a podla toho rozosielaju. Aspon tak to mne prislo :)

Ku mojmu pripadu vyssie: Hodil som dispute a peniaze su na ucte. Ked som vsak posunul dispute uz priamo paypalu, tak zazracne v ten den sa im dany tovar vratil do firmy..Hlavne, ze peniaze su naspat :)
Napísať odpoveď