obliaty NB

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
1mato421EN
Novice
Novice

obliaty NB

Príspevok od používateľa 1mato421EN »

caute vcera sa mi podarilo obliat NB s cajom rychlo som z neho vodu vylial, rozobral a vycistil nastastie sa na MB voda nedostala aspon som si nevsimol poslednych par kvapiek bolo na folii od ktorou je MB. Dnes som ho poskladal a zapol zatial jedinu nefunkcnu vec co som si vsimol je NumLock po zapnuty nesvieti ale po stlaceni akejkolvek klavesi blika(zasvieti). Bohuzial som si oblial ale aj display a vsimol som na nom "cierne, sive" fakt neviem ake ciarny ale su sikme a rovnobezne a su vidno len ked mam na monitore zobrazene nieco biele. Ono mi to ako nevadi ale dalo by sa stym nieco robit ? Skusal som zapojit monitor na nom tie ciary nebolio cize to bude asi problem s nejakym kablom co ide do monitora alebo neviem. NB: Toshiba Satelite L750.
wladas
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: obliaty NB

Príspevok od používateľa wladas »

Mozno by pomohlo vymenit flex kabel na LCD lebo ten sa nachadza pod klavesnicou cize sa tam pravdepodobne mohol ten caj dostat.
1mato421EN
Novice
Novice

co to asi stoji ?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

výmena klávesnice nie je taký drahý špás, s tým monitorom je to horšie. Posledne sa mi tiež dostala voda pod monitor na NB. Tiež to začalo ako taká divná šmuha, neskôr prestala fungovať tretina LCD. Problém bol, že sa voda dostala pod sklo LCD a tam sa držala a to začalo robiť neplechu.

Takto vyzerá LCD NB

a tam sa mi držala voda a to robilo problémy, neskôr odišiel display nadobro. Voda sa tam drží, nevyschne bo nemá poriadne kde, je tam viacmenej uzavretá, aj keď bude na radiátore tak sa následne skondenzuje a ostane tam.
1mato421EN
Novice
Novice

podla mna to voda pod displayom nebude co som tak pozeral jedno video presne na moj NB tak by sa tam nemalo ako podla mna dostat a ked to aj stlacam nepohybuje sa to. Skor si myslim ze ten kabel.. da sa ten kabel aj nejako osetrit/ocistit?
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

rozobrať, zľahka vysušiť fénom a ak sa to nezlepší tak tam nie je už čo robiť. Ale nesmieš to hriať nonstop na jedno miesto, poriadne vysušiť a dúfať, že to zmizne, sušil by som asi dosku, konektory a aj celkovo LCD zozadu ako sú konektory a flex kábel.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Mne sa podarilo na display notebooku vyliať vosk. Keď sa od dysplaya odráža svetlo tak to dosť vidno. Čím teraz vyčistim tie smuhy?
Arkaz
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Arkaz »

Asi to treba odmastit. Technickym liehom.
Napísať odpoveď