internet ANTIK
internet ANTIK
Zdravím
dotiahli nám do vchodu optiku chcel by som od nich zobrať. Ake mate skúsenosti s ich službami.
Dá sa napríklad zobrať dve verejne IP (aj za poplatok) lebo na ich stránke som našiel iba pre jednu.
Ešte ako pripájajú to sa opticky kábel dotiahne priam do bytu ? lebo by som chcel priamo internet dávať do servera (optickej sieťovky) alebo treba použiť nejaký ich ruter ?
dotiahli nám do vchodu optiku chcel by som od nich zobrať. Ake mate skúsenosti s ich službami.
Dá sa napríklad zobrať dve verejne IP (aj za poplatok) lebo na ich stránke som našiel iba pre jednu.
Ešte ako pripájajú to sa opticky kábel dotiahne priam do bytu ? lebo by som chcel priamo internet dávať do servera (optickej sieťovky) alebo treba použiť nejaký ich ruter ?
-
DjBass
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Re: internet ANTIK
Či by ti dali 2 verejné IP adresy neviem, bolo by asi treba zájsť priamo do antiku a skúsiť to vybaviť s nimi. Internet od antiku je vzhľadom na cenu asi najlepšie, čo môžeš na východe mať. Ako viem, tak neťahajú optický kábel priamo do bytu, ale len do brány, kde pokračuje rozvod metalickými káblami. Možno by bola možno nejaká výnimka, ale zas - treba sa kontaktovať s antikom. A nakoniec... zdá sa mi, že antik nepovoľuje pripojenie servera do ich siete (nemyslím nejaký malý domáci serverík)...
bol som v ANTIKU verejne IP nedávajú dve že vraj nejaký problém s prideľovaním.
Pokiaľ ťahajú rovno metaliku tak ešte lepšie čiže vskutku mi nebude treba ich ten nejaký rutrik ? lebo mam už svoju sieť?
Server chcem len taky mali to by im nemalo vadiť aj keby som tam mal mail a web služby len pre seba ? či to aj nejak sledujú.
Pokiaľ ťahajú rovno metaliku tak ešte lepšie čiže vskutku mi nebude treba ich ten nejaký rutrik ? lebo mam už svoju sieť?
Server chcem len taky mali to by im nemalo vadiť aj keby som tam mal mail a web služby len pre seba ? či to aj nejak sledujú.
Keď si bol v Antiku pýtať sa na verejnú IP, to si sa už nevedel opýtať aj na ostatné veci, čo ťa zaujímajú?
Odkiaľ máme vedieť či to bude Antiku vadiť alebo nie? ...oni vlastný router nemajú/nedavajú, ani modem, len STB ak chceš TV, priamo zo switchu v bytovke ide metalický kabel do tvojej sieťovky/routra.
Antik 24 hodinový support - 055/30 12345 - zavolaj a dostaneš presné info
Odkiaľ máme vedieť či to bude Antiku vadiť alebo nie? ...oni vlastný router nemajú/nedavajú, ani modem, len STB ak chceš TV, priamo zo switchu v bytovke ide metalický kabel do tvojej sieťovky/routra.
Antik 24 hodinový support - 055/30 12345 - zavolaj a dostaneš presné info
Vsak ked pichnes priamu pripojku do svojho routru tak oni predsa nebudu vidiet co mas za tym routrom pozapajane.
to že dám server za ruter nerieši čo chcem. zo servera chcem mať ruter + web + mail pre súkromne veci.wladas napísal:Vsak ked pichnes priamu pripojku do svojho routru tak oni predsa nebudu vidiet co mas za tym routrom pozapajane.
V antiku som sa pýtal ale bol tam taky "ochotný" že bohvie čo mi nepovedal pripadalo mi to tak že to ani nevie.
tak ruter bude ten server, no big deal
alebo potrebujes viac nez len jednu verejnu IP ?
alebo potrebujes viac nez len jednu verejnu IP ?
ano bolo by mi najlepšie keby som mal aspon 2 verejne cez server si to viem dalel prideliť.
-
DjBass
Darca
Na čo sú ti 2 verejné IP adresy? Veď ak chceš mať server, tak ti stačí jedna a potom ti služby budú bežať na rozdielnych portoch. Takisto si vieš porty presmerovať na nejaký iný stroj v sieti. No nepoteším ťa, odchádzajúci port 25 antik blokuje (vraj kvôli spamu)... ale po žiadosti od odblokovanie by ti ho mali povoliť. Myslím si, že s malým serverom v sieti nebude problém, sám jeden mám a zatiaľ problém nebol, no je na pripojení pre organizáciu, kde je aj vyšší poplatok a taktiež mesačný poplatok za IP adresu. Neviem, či na toto berú nejak ohľad. Pokiaľ nebudeš mať nejaký extrémny upload, nemáš sa čoho báť.
A netreba ti žiadny router od nich, stačí ti tvoj vlastný alebo ten server.
A netreba ti žiadny router od nich, stačí ti tvoj vlastný alebo ten server.
-
kukiak
Addict
Ako je to s verejnou IP teda pri optike?? Mam to napojene opticke vlakno -> prevodnik z neho jeden kabel na stb a druhy je router.. router vsak dostane adresu 10.xy.xy.xy, cize vnutornu, neviem teda vyuzivat cloud na routri a podobne srandicky. Treba o nieco poziadat, ci ako to je?
-
DjBass
Darca
Verejnu IP nedavaju automaticky, teda o nu musis poziadat. Zadarmo davaju iba formou NAT 1:1. To znamena, ze router dostane adresu ako pises - nieco v tvare 10.xy.xy.xy. Zvonku sa potom vies pripojit pomocou verejnej IP adresy, ktoru dostanes - 88.212.xy.xy.
Nestaci Ti namiesto 2 verejnych adries len port forwarding?
Mam zapojene v Antiku: STB (musi byt prvy, inak na nom nefunguju/nepodarilo sa mi nastavit aby fungovali/ niektore funkcie/programy) -> Router (+ port forwarding) -> Server
Na porte, kde potrebujem mat pristup na router, tak sa na neho cez verejnu NAT 1:1 IP pripojim, ostatne porty, ktore potrebujem, mam presmerovane na router.
Problem so servermi nemaju aspon nie, ak im povies, ze chces server kvoli hram
.
Za poplatok boli ochotny dat aj priamo verejnu IP adresu az k tebe domov (myslim, ze sa ale platil 2x tak vysoky mesacny poplatok ako normalne, mali to zverejnene v cenniku).
Router od nich netreba brat, mozes mat vlastny. Aktualne postupne pripajaju uzivatelov na 1Gbps, takze odporucam router, ktory taku rychlost zvladne. + idealne niektory z odporucanych routerov, ktore zvladaju multicast pre sietovu TV.
Tiez este blokovali pripojenie len na konkretnu MAC adresu, pri zmene MAC adresy im bolo potrebne zavolat.
Mam zapojene v Antiku: STB (musi byt prvy, inak na nom nefunguju/nepodarilo sa mi nastavit aby fungovali/ niektore funkcie/programy) -> Router (+ port forwarding) -> Server
Na porte, kde potrebujem mat pristup na router, tak sa na neho cez verejnu NAT 1:1 IP pripojim, ostatne porty, ktore potrebujem, mam presmerovane na router.
Problem so servermi nemaju aspon nie, ak im povies, ze chces server kvoli hram
Za poplatok boli ochotny dat aj priamo verejnu IP adresu az k tebe domov (myslim, ze sa ale platil 2x tak vysoky mesacny poplatok ako normalne, mali to zverejnene v cenniku).
Router od nich netreba brat, mozes mat vlastny. Aktualne postupne pripajaju uzivatelov na 1Gbps, takze odporucam router, ktory taku rychlost zvladne. + idealne niektory z odporucanych routerov, ktore zvladaju multicast pre sietovu TV.
Tiez este blokovali pripojenie len na konkretnu MAC adresu, pri zmene MAC adresy im bolo potrebne zavolat.
-
kukiak
Addict
jj dal som si ziadost uz mi ten nat 1:1 aktivovali, chcel som to kvoli cloudu, na pristup aj s netu.. a ide to v pohode uz, zatial ich mam cca mesiac a som velmi spokojny, aj co sa tyka TV aj netu.
kukiak.. a STB ide dobre? Nemrzne? Netreba ho reštartovať? Ktoré STB si dostal?
-
kukiak
Addict
Dostal som ten najnovsi mini 2 myslim.. Este mi nezamrzol a to ide u nas telka celkom dost. Bol som prekvapeny aj inymi funkciami.. Napr vstavany mediaplayer sa mi dokazal cez wifi pripojit na router s podporou DLNA, na ten sa mi stahuju serialy a filmy, bez problemov to vsetko poprehrava. Takisto hdmi-cec ide v poriadku, ovladac od tv som mohol odlozit a hlavne ma vystup na 3,5mm jack, cize som mohol konecne pripojit reproduktory k tv
. moj blby panasonic bez boxu to nevedel.