Len aby to nevyznelo tak hlúpo tak som zvyknutý na manuálnu prácu len chcem byť 100%tne pripravený keďže je to pre mňa úžasná príležitosť. Díky moc za rady
Šport ako príprava na fyzicky náročné povolanie
Šport ako príprava na fyzicky náročné povolanie
Zdravíčko, naskytla sa mi možnosť po maturite odísť pracovať do zahraničia na pár mesiacov. Trochu mám ale stres z toho že robota ktorá ma tam čaká je 12 hodinová fyzická námaha 6 dní do týždňa a niesom si istý či niečo také zvládnem bez problémov. Ako by som sa vedel na niečo také najlepšie pripraviť?? Rozmýšlal som nad niečím ako crossfit ale neviem či je to to pravé.
Len aby to nevyznelo tak hlúpo tak som zvyknutý na manuálnu prácu len chcem byť 100%tne pripravený keďže je to pre mňa úžasná príležitosť. Díky moc za rady
Re: Šport ako príprava na fyzicky náročné povolanie
Aka robota, casnik, murar, kopac hrobov, elektrikar? Zalezi od povolania.
Chlapec na všetko pre halu plnú zváračov, ak zistím že mám talent tak po skúškach aj samotné zváranie ale to je teraz bezpredmetné. Podľa toho čo mi bolo povedané sa môže stať že budem celú šichtu ťahať kovové trubky alebo niečo premiestnovať. Takže stredne fyzicky náročné veci ale aby som ich zvládol vykonávať dlho. Neuvedomil som si že som nedefinoval o akú robotu ide
pardón
Inak je mi jasné že najlepší tréning by bola taká robota,takže niečo nosiť atď. ale teraz takú možnosť nemám tak to chcem skĺbiť so športom.
Inak je mi jasné že najlepší tréning by bola taká robota,takže niečo nosiť atď. ale teraz takú možnosť nemám tak to chcem skĺbiť so športom.
Fuu, neviem. Asi posilnovna a komplexne cvicenie tela, aby si nabral trosku sily. Po robote v zahranici potom dobre jedlo a kvalitny spanok.
No za tie peniaze si ho doprajem
a čo sa týka posilky tak aké cvičenie?? niečo full body (mrtvola, drep, bench) alebo skôr také pobehovanie v posilke štýlom crossfit?? nech to má účinok
mám totiž to kamaráta čo cvičí ako blázon a keď sme spolu boli pred 2 rokmi na brigáde tak nevládal nič 
V Sporte je tema o posilnovani, skus sa to spytat radsej v tej teme. Napokon ani ty sam este nevies a tak nevies ake partie by si mal hlavne precvicit.
No ja ti neviem, ale podľa mňa to príliš dramatizuješ. To som už počul toľko rečí od kadekoho "tam nechoď robiť, tam sa zodrieš, 12 hodín len makáš, bez prestávky, hotové galeje". A prišiel som do roboty a väčšinu času som sa nudil, alebo taká robota, že hravo ľavou zadnou. Záleží od toho, ako je kto zvyknutý robiť. Väčšinou takéto reči majú tí, ktorým sa robiť nechce a ich predstava o robote je kecať a kávičkovať celý deň a nedajbože im príde niekto povedať, že majú robiť.
Neboj sa nič, aj keby si do posilky nechodil, tak na robotu si zvykneš, pokiaľ budeš chcieť. Aj tie železné trúbky sa naučíš ťahať tak, aby si to mal čo najľahšie. Poprípade jeden, dva dni svalovka a potom si zvykneš.
Neboj sa nič, aj keby si do posilky nechodil, tak na robotu si zvykneš, pokiaľ budeš chcieť. Aj tie železné trúbky sa naučíš ťahať tak, aby si to mal čo najľahšie. Poprípade jeden, dva dni svalovka a potom si zvykneš.
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
suhlasim s pincom. je to hlavne o zvyku, prve dni/tyzden dva budes chodit z roboty mozno mrtvy, ale potom si telo zvykne
ďakujem za povzbudenie, ja som chcel byť len ready na všetko pretože je to ozaj dobrá robota
je ale pravda že by som sa mal viac zamerať na ten čas keď tam už budeš a teraz to nechať tak
Ale sportovanie ti urcite neuskodi tak ci tak 
Začni pravidelne behávať alebo bicyklovať, proste taký šport kde sa trochu zameriaš na vytrvalosť a potom budeš určite lepšie zvládať akýkoľvek fyzický a aj psychický nápor.
Behanie a bicyklovanie ti je na riť. Potrebuješ nabrať silovú kondíciu. Čo sa týka práce reálne, ideálne by bolo sťahovanie.
Vo fitku sa zameraj na tréning celého tela, kde gro musia tvoriť základné cviky ako mŕtvy ťah, tlakové cviky na lavičke, v stoji nad hlavu, drep a ďalšie komplexné cviky. Opakovaní tak 3-5 - tým získaš silu. Tu je však problém, že ak si nikdy necvičil, tak to bude trocha problém, vôbec sa naučiť techniku a dostať do tempa, tak to ten pol rok rýchlo prejde, ale tak nič iné ti nezostáva. Hlavne sa poriadne nauč techniku, nech sa nedodrbeš a nechoď nikdy do zlyhania, to je zbytočné. Vždy konči váhovo tak, že to ešte zvládneš ako tak v pohode, síce sa namakáš, ale máš nad tým kontrolu, nepôjdeš do zlyhania a nepreťažíš si CNS, čo by ťa len odpálilo a časom možno privodilo zranenie.
Keďže sa však chceš aj hýbať s nejakou váhou a vyššie spomenuté veci sú skôr statické, tak treba zaradiť aj iné cviky, v zmysle strongmanských záležitostí. Teda, že niečo ťažké vykonávaš v pohybe a aj dlhšie ako jednu sériu. V tomto duchu si aj vyššie uvedené cviky na záver vždy odcvič ešte v jednej sérii tak, že zhodíš váhu na cca 50-60% maxima a pôjdeš x opakovaní, cca do takého mierneho zlyhania.
Skús si na inšpiráciu naštudovať tieto články:
http://www.body-test.cz/cs/kategorie/41 ... i-trenink/
http://www.body-test.cz/cs/kategorie/39-silovy-trenink/
Vo fitku sa zameraj na tréning celého tela, kde gro musia tvoriť základné cviky ako mŕtvy ťah, tlakové cviky na lavičke, v stoji nad hlavu, drep a ďalšie komplexné cviky. Opakovaní tak 3-5 - tým získaš silu. Tu je však problém, že ak si nikdy necvičil, tak to bude trocha problém, vôbec sa naučiť techniku a dostať do tempa, tak to ten pol rok rýchlo prejde, ale tak nič iné ti nezostáva. Hlavne sa poriadne nauč techniku, nech sa nedodrbeš a nechoď nikdy do zlyhania, to je zbytočné. Vždy konči váhovo tak, že to ešte zvládneš ako tak v pohode, síce sa namakáš, ale máš nad tým kontrolu, nepôjdeš do zlyhania a nepreťažíš si CNS, čo by ťa len odpálilo a časom možno privodilo zranenie.
Keďže sa však chceš aj hýbať s nejakou váhou a vyššie spomenuté veci sú skôr statické, tak treba zaradiť aj iné cviky, v zmysle strongmanských záležitostí. Teda, že niečo ťažké vykonávaš v pohybe a aj dlhšie ako jednu sériu. V tomto duchu si aj vyššie uvedené cviky na záver vždy odcvič ešte v jednej sérii tak, že zhodíš váhu na cca 50-60% maxima a pôjdeš x opakovaní, cca do takého mierneho zlyhania.
Skús si na inšpiráciu naštudovať tieto články:
http://www.body-test.cz/cs/kategorie/41 ... i-trenink/
http://www.body-test.cz/cs/kategorie/39-silovy-trenink/
cvičil som vyše 2 rokov takže techniku zvládam
len teraz či sa dať na beh alebo gym
zaujímavé ako sa názory rozdelujú
//autoeditácia príspevku (19 Dec 2015, 11:08)
len teraz či sa dať na beh alebo gym
zaujímavé ako sa názory rozdelujú
//autoeditácia príspevku (19 Dec 2015, 11:08)
Je to na tebe čo zvolíš, vyber si čo ťa bude baviť, podľa mojej skúsenosti nezáleží až tak na fyzickej kondící, telo zvládne toho veľa, skôr na psychike, preto som navrhol vytrvalostný šport kde je to iné 
karmista a poučíš nás teda, aký názor je ten správny? 
Keď zvládaš techniku, tak sa do toho môžeš rovno pustiť.
Keď zvládaš techniku, tak sa do toho môžeš rovno pustiť.
Myslím si, že normálnym cvičením v posilke alebo crossfitom nič nepokazíš. Spevníš telo a budeš nepochybne lepšie pripravený, ako keby si nič nerobil.
Len tak zo zaujímavosti, mohol by si prezradiť, kde to na tú brigádu ideš a aký plat ti ponúkli? Fakt som zvedavý, či je to až tak lukratívne, ako píšeš
Len tak zo zaujímavosti, mohol by si prezradiť, kde to na tú brigádu ideš a aký plat ti ponúkli? Fakt som zvedavý, či je to až tak lukratívne, ako píšeš
Firma vo švédsku ktorú vlastní priateľkyn strýko, zvárači za mesiac roboty 24/7 dostanú cca 7000euro ale ja neviem koľko by mi pacli keďže by som tam šiel nasilu ale ako rodina. Len sa to skomplikovalo kvôli tomu že si nemám bez zváračských kurzov ako založiť živnosť a veľmi ma nechce brať ako brigádnika kvôli potenciálnemu úrazu. Možnosť ale stále je a ak sa to naozaj podarí tak chcem byť ready
a ak sa to nepodarí tak premotivované cvičenie neuškodí 
Neviem či je to až také lukratívne a určite by som to nechcel robiť celý život ale mne predstava že za 2 mesiace roboty by som si mohol zaplatiť 5 rokov študentského života na výške príde neodolateľne sexi
Neviem či je to až také lukratívne a určite by som to nechcel robiť celý život ale mne predstava že za 2 mesiace roboty by som si mohol zaplatiť 5 rokov študentského života na výške príde neodolateľne sexi
Ako píše pinco - záleží, ako si zvyknutý robiť. Ja keď niekomu poviem, na akej sekcii vo fabrike pracujem, tak mi väčšina odpovie - to by som dal radšej výpoveď alebo tam je poriadna drina
A ak rozmýšlaš nad tréningom, ja by som si dal taký, ako cvičia strongmani, prípadne by som aplikoval vedomosti z knihy SAS: Príručka prežitia - chodiť so zaťaženým ruksakom, nech si zvyknú nohy, cvičiť s vlastnou váhou, spevniť úchop atď.
Ale to už berieme veľmi vážne.
A ak rozmýšlaš nad tréningom, ja by som si dal taký, ako cvičia strongmani, prípadne by som aplikoval vedomosti z knihy SAS: Príručka prežitia - chodiť so zaťaženým ruksakom, nech si zvyknú nohy, cvičiť s vlastnou váhou, spevniť úchop atď.
Ale to už berieme veľmi vážne.