vypoved zo strany zamestnanca
vypoved zo strany zamestnanca
Caute chcem dat vo firme kde robim vypoved s dvojmesacnou vypovednou lehotou ktoru aj dodrzim ale zamestnavatel ma s tym problem a nechce ju podpisat a ze ju roztrha
a mna by zaujimalo ze ci plati aj tak a ze ci v pohode mozem tak ci tak nastupit do druheho zamestnania ktore mam dohodnute vopred dik za info.
Re: vypoved zo strany zamestnanca
Nemusi ho podpisat samozrejme. Ty mu to len oznamujes.
A na tvojom mieste to poslem doporucene listom a bhdem dufat, ze to cez sviatky preberie, aby si od marca mohol nastupit. Budes mat aspon doklad o tom.
Presne tak. Ty mu to len oznamuješ a on sa môže aj na hlavu postaviť a nič s tým neurobí. Máš na to zo zákona právo. Výpovednú dobu dodržíš, teda mu umožníš nájsť si za teba náhradu a tým to pre teba končí. Najlepšie urobíš, keď to ešte dnes pôjdeš poslať poštou, tak ako píše heker.
Pri posielani doporucenej zasielky sa da zadat aj doba po aku sa ma zasielka ulozit. Standard je 18 dni, tym by to natiahol, ze to preberie az v januari a tebe vypovedna lehota zacne plynut az od noveho mesiaca, teda februar a marec. Posli to este dnes a daj tu dobu na prevzatie na nejakych 9 dni, tak, abu to musel prebrat este v tomto roku. Spytaj sa na to na poste, tam ti poradia.
Ale pozor, ak si tam robil viac ako 5 rokov, výpovedná lehota je až 3 mesiace! A áno, čím skôr to pošli, aby si to prevzal ešte do konca decembra.
Jasné, že tvoju výpoveď musí akceptovať. Veď dnes tu už nemáme otroctvo, že by si ťa ten zamestnávateľ kúpil a až pokým sa spod neho nevykúpiš, budeš musieť pre neho pracovať 
Toto plati v pripade ze vypoved dava zamestnavatel. V pripade ked vypoved dava zamestnanec tak je to jeden mesiac ked si tam robil menej ako rok a dva mesiace ked si tam robil viacej ako rokbrm napísal:Ale pozor, ak si tam robil viac ako 5 rokov, výpovedná lehota je až 3 mesiace! A áno, čím skôr to pošli, aby si to prevzal ešte do konca decembra.
ok a aky mam dat datum skoncenia pracovneho pomeru? pred uplynutim vypovednej lehoty alebo ten datum ktory nastane po uplynuti vypovednej lehoty
-
guess.whoo
Redeemer
- Kontaktovať používateľa:
poslednou legalnou formou otroctva je manzelstvoPilifo napísal:Jasné, že tvoju výpoveď musí akceptovať. Veď dnes tu už nemáme otroctvo, že by si ťa ten zamestnávateľ kúpi a až pokým sa spod neho nevykúpiš, budeš musieť pre neho pracovať
Zial aj ja mam tento problem:
Uvazoval som ze premarodovat tu vypovednu dobu ale ak budem chodit do novej prace a poistovna posle kontrolu a ja nebudem doma je pruser. Druha vec je nechat sa vyhodit pridem tak ze nafukam a za to je hodinova vypoved ale zesa ake to moze mat nasledky?
Proste mam odrobeny viac nez rok, nasiel som si nieco lepsie aj som mohol hned nastupit, ale zamestnavatel zial vyuzil svoju pravomoc a dal dvojmesacnu... Takze je to ako otroctvo.Zamestnávateľovi môžete podať výpoveď z akéhokoľvek dôvodu alebo aj bez uvedenia dôvodu.
Váš pracovný pomer sa však pri podaní výpovede neskončí okamžite, ale až po uplynutí zákonom ustanovenej alebo dohodnutej výpovednej doby.
Uvazoval som ze premarodovat tu vypovednu dobu ale ak budem chodit do novej prace a poistovna posle kontrolu a ja nebudem doma je pruser. Druha vec je nechat sa vyhodit pridem tak ze nafukam a za to je hodinova vypoved ale zesa ake to moze mat nasledky?
to opatrenie existuje preto, aby za teba vedel zamestnávateľ nájsť a zaucit náhraduMayDaySK napísal:Proste mam odrobeny viac nez rok, nasiel som si nieco lepsie aj som mohol hned nastupit, ale zamestnavatel zial vyuzil svoju pravomoc a dal dvojmesacnu... Takze je to ako otroctvo.
keď bude zamestnávateľ vedieť o tvojich umysloch (co už vie), tak ta môže poslať domov len v daný deň a mzdu ti nevyplatitDruha vec je nechat sa vyhodit pridem tak ze nafukam a za to je hodinova vypoved ale zesa ake to moze mat nasledky?
Taktiež ťa môže zažalovať za náhradu spôsobenej škody.. tým nemyslím škodu, že si niečo rozbil, ale škodu takú, že si niečo neurobil, čo si mal.....
Dodržiavanie zmluvy je otroctvo? Či si bol nesvojprávny keď si zmluvu podpisoval?MayDaySK napísal: zamestnavatel zial vyuzil svoju pravomoc a dal dvojmesacnu... Takze je to ako otroctvo.
Dohodni si s novým zamestnávateľom prácu na dohodu a do starej práce už nechoď. Veď oni ťa vyhodia aj sami za absenciu a keď nie, tak je to ich problém. Počas doby keď nebudeš chodiť do starej práce ti hrozí len to, že nedostaneš mzdu. Keď budeš mať ukončenie pracovného pomeru uzavri s novým zamestnávateľom normálnu pracovnú zmluvu.
No to je teda kurevsky dobra rada.
Hlavne ked mu potom daju k nahrade skutocne naklady, ktore za neho platili v case nepritomnosti, co je zhruba tak dvojnasobok cistej mzdy.
Jedina moznost co ti ostava je dohodnut sa (vypoved dohodou). V tom pripade ti moze zamestnavatel skratit, pripadne uplne zrusit vypovednu dobu. Ziadny iny "trik" by som neskusal, moze sa to kruto vypomstit.
Jedina moznost co ti ostava je dohodnut sa (vypoved dohodou). V tom pripade ti moze zamestnavatel skratit, pripadne uplne zrusit vypovednu dobu. Ziadny iny "trik" by som neskusal, moze sa to kruto vypomstit.
-
Soviet
Darca
Ak ta nova firma naozaj chce, tak si na teba pockaju. A basta. Ja som mal vypovednu 3 mesiace a aj teraz mam a pockali si namna vzdy
Dokonca aj v zahranici. Firmy to chapat musia a ked chcu cloveka so skusenostami a nie hned z uradu, tak rataju s vypovednou. Hlavne musis mat v hlave a rozumne sa s nimi dohodnut a nie vymyslat ako odrbat zmluvu na poslednu chvilu.
Rada absencii, PNiek, nafukania je somarina. Vsetko ti ide do zivota a narobi ti akurat tak problemy dobuducna. Hod radsej este raz debatu so svojim sefom a skus to zjednat na mesiac.
Rada absencii, PNiek, nafukania je somarina. Vsetko ti ide do zivota a narobi ti akurat tak problemy dobuducna. Hod radsej este raz debatu so svojim sefom a skus to zjednat na mesiac.
-
hojko
Site Admin
Ak da vypoved zamestnanec, PN nepredlzuje vypovednu lehotu. Ak da vypoved zamestnavatel, tak PN vypovednu lehotu tusim predlzuje. A ako pise Soviet, zbytocne spekulujes, pojdes na PN, pride kontrola zo socialky, nebodaj pride dalsia, pride inspekcia do tej novej roboty a co potom??? Zliznes si to aj ty, aj novy zamestnavatel.
Ak by som bol ja zamestnávateľom a mal by som prijať niekoho, kto sa snaží odrbať predchádzajúceho zamestnávateľa tým, že prestane chodiť do práce a podobne, asi by som si 2x rozmyslel, či naozaj takého človeka chcem. Čo ak sa potom bude snažiť spraviť to isté mne?