Problém s obnovením Windowsu 10
Problém s obnovením Windowsu 10
Zdravím, pri obnove OS sa mi vypol PC. Zapol som ho znova a už mi vypisuje že tam nie je OS. Neviem čo robiť ďalej pretože nemám CD key. Win 10 bol upgrade z Win 8 a PC má UEFI bios.
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Problém s obnovením Windowsu 10
Kluc je ulozeny prave v UEFI biose. Skus zapnut este konzolu a obnovit MBR: http://www.thewindowsclub.com/repair-ma ... br-windows
Ďakujem, skúsim to recovery ale ak by to náhodou nefungovalo ako zistím CD key z UEFI ?
Cd key nepotrebujes, ak uz si tam mal win 10 aktivovany, tak budes mat aktivovany aj po cistej novej instalacii
Tak, tak, mal by sa nacitat automaticky z biosu. Kluc zistis cez aplikaciu, ktoru spustis vo Windowse. A tebe Windows nejde 
Ludia co upgradovali na win 10 maju vsetci rovnaky jeden generic key, po update sa vytvoril jedinecny identifikator tvojho pc a ten sa ulozil na server microsoft, podla toho mas po reinstall znova aktivovany win.
Ďakujem za rady, Win som už nahodil ale nastal ďalší problém ktorý sa mi predtým nestal. Po nainštalovaní OS a ovládačov mi začalo vypínať PC s týmto chybovým hlásením. Čo to môže byť a ako to opraviť. Ďakujem
Otestuj ramky cez MemTes86, disk cez HD Tune. Ja by som mozno videl problem v disku.
Ake ovladade si instaloval a po akych ovladacoch to zacalo robit?
Ake ovladade si instaloval a po akych ovladacoch to zacalo robit?
Posťahoval a nainštaloval všetky potrebné ako na GPU, Audio, sieťovú kartu a to je asi všetko čo som ja inštaloval. Ostatné si nainštaloval OS.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
Mám také tušenie že to zrejme bude disk.
Nestraš, PC bol nedávno kúpený.
-
hojko
Site Admin
Aj novy hardware sa moze pokazit, je to len elektrnika. Sprav komplet scan cez HD Tune a potom sem daj este screen z tabulky S.M.A.R.T v HD Tune.
Tak snáď som to urobil správne, SSD je asi v poriadku a druhý HDD ani nedokončilo celý scan pretože sa potom vypol tak som stihol aspoň začiatok zaznamenať.
-
Cecekhunter
Light Expert
Však vidíš že HDD máš domrdané... červené políčka... čo viac riešiš odpoj ho skús bežať deň na SSD presne rob to čo si robil predtým keď ti hodilo chybu a uvidíš ... vyhodí chybu hľadáme ďalej, nevyhodí chybu kúp nový disk
-
hojko
Site Admin
V tomto pripade je to jasne, ten druhy disk je v cudu. Ako sa uz spomina, odpoj ten disk a nechaj len SSD, predpokladam, ze to vyriesi problem.
Jasné pochopil som že ten druhý HDD je K.O
Tak idem ho vybrať a reklamovať. Ďakujem za rady