Okrem toho ešte jeden názor, začal som cvičiť ako 15 ročný a vtedy nám v posilke nikto(som z malého mesta, všetci sa tam poznáme) nepovedal o správnej technike ani prd. Len si pamätám narážky že si máme naložiť poriadne čo sa bojíme, následkom toho mňa začali pri benchi bolieť zápästia a pri drepe kolená.. naštastie zlá mŕtvola sa neodrazila na chrbáte. Takže reči o správnej technike sú zbytočné lebo nie každý o tom vie, vtedy sme googlili len čo jesť a čo cvičiť, nezaujímalo nás ale ako
Ako si znova zvyknúť cvičiť a neprehnať to
Re: Ako si znova zvyknúť cvičiť a neprehnať to
Sa to tu riadne rozbehlo
len v skratke ja napr. súhlasím s tým že v posilke človek naberie svalstvo rýchlejšie. To ale napr. môj cieľ nie je takže jediná výhoda ktorú posilka voči cvičeniu s vlastnou váhou má, ma nezaujíma O:)
Okrem toho ešte jeden názor, začal som cvičiť ako 15 ročný a vtedy nám v posilke nikto(som z malého mesta, všetci sa tam poznáme) nepovedal o správnej technike ani prd. Len si pamätám narážky že si máme naložiť poriadne čo sa bojíme, následkom toho mňa začali pri benchi bolieť zápästia a pri drepe kolená.. naštastie zlá mŕtvola sa neodrazila na chrbáte. Takže reči o správnej technike sú zbytočné lebo nie každý o tom vie, vtedy sme googlili len čo jesť a čo cvičiť, nezaujímalo nás ale ako
Teraz už viem že radčej menšia váha a poriadne ale aj tak už mám proti posiľovanie averziu, možno časom sa moja láska obnoví 
k tým zápästiam zoberieš 1kg jednoručky a urobiš strečing na zápästia, určite to lepšie pomôže než by si rovno ľahol na lavičku a začal pracovnu seriu napríklad bench
teraz už viem
len vtedy mi to nikto nepovedal..
Čiže bolesť spôsobila tvoja nevedomosť a nie dvíhanie železa. Tak potom aká averzia? Veď na to nie je dôvod.
-
aviceN
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Zrejme som to zle napisal, ja som drepoval davno kedysi, potom som mal z mojej lenivosti dlhu prestavku a ako som zacal tak som si tu klbovku kupil aby som premazal tie klby, cize beriem to skorej ako prevenciu nez nejake liecenie bolesti klbov. Pozri sa napr. teraz do zrkladla co je vedla teba zatial co sedis na stolicke pri kompeM4RoS3K napísal:
aviceN:kámo no offense, ale trošku si protirečíš keď vravíš, že keď cvičíš technicky správne tak Ťa nič nebolí, ale kvôli bolesti si začal brať kĺbovkuJa drepujem so svojou váhou a nemusím brať žiadnu kĺbovku
..a len tak pre zaujímavosť: keď si v posilke naložíš na drepy tú krásnu váhu, na ktorú sa všetci pozerajú keď ju tlačíš, a zdvihneš ju zo stojana, tak sa pozri na seba z boku ako si predklonený a v akej nezdravej pozícii je chrbát keď ešte stojíš "vzpriamene" s činkou naloženou na ramenách ..prosím neber to ako útok z mojej strany
pinco: veď ok, ak si myslíš, že to nie je pre Teba, ja Ťa nepresviedčam, aby si prestal chodiť do posilky a cvičil doma v izbe, no táto téma sa volá "Ako si znova zvyknúť cvičiť a neprehnať to" a myslím, že tento spôsob je ideálny k danej téme. Vieš, ide o to, že dnešná doba, všade to vidíš, je nastavená tak, že chceš byť veľký, čo najväčší za čo najkratšiu dobu. Tým pádom začneš chodiť do posilky, keď už to myslíš vážne kúpiš si suplementy, dvíhaš čo najťažšie váhy. Potom (nevravím, že vždy) prídu zdravotné problémy, vidím to aj na svojom bratovi - zväčšuje sa pomerne rýchlo, ale máva problémy s krížami, no nenechá si to vyhovoriť, lebo chce byť veľký a vraví, že kalistenika nie je pre neho, že ho to neláka..trochu som sa rozpísal sry..
-
Dante Flyshit
Medium Expert
Cvičenie ťa musí baviť, inak pri tom nevydržíš dlhodobo. Nedostatok času je nezmysel, teda pokiaľ neťaháš bežne dve smenyMr-Freek napísal:...Niekto teda skúsenosť ako skĺbiť dennodenný život s rekreačným športom?? Ako často trénovať aby to nebolo málo ale zase nenarúšalo ostatné aktivity?? Prípadne čo sa vám osvedčilo a bavilo vásdíky moc za odpovede
Dante to je pre mňa ten problém, mňa predtým cvičenie vyslovene bavilo a neriešil som to.. teraz sa musím naučiť premôcť
ale už ciel mám a idem na ňom pracovať