cauko dneska som si hodil windows na moj novy WD Red 3TB a zistil som ze disk je nastaveny na 2 casti
na jednu som dal win 7 a druha particia nesla vytvorit pisalo chybu
bojim sa toho ze moja doska to asi nechce zobrat.da sa to niejako obinst?bios mam aktualny.pc zostava je tato p-aquarius-moj-pc-core-i7-930-gtx-480-s ... 54419.html
Je to sice starsia doska, ale 3TB disk nemoze robit problem. Ak tak, hod tam novy bios - klikni na Other a potom Bios: https://www.asus.com/Motherboards/P6T/H ... _Download/ Ako si tam ten disk delil??? Predsa na zaciatku instalacie vyberas oddiel atd..., takze odstranis tie, ktore su tam a rozdelis si disk. Das tam napriklad 300GB na system a potom nechas ten zvysok. Na 300GB nainstalujes system a tu druhu cas inicializujes uz po nainstalovani Windowsu, tj. pravym tlacitkom na Pocitac - Spravovat - Ukladaci priestor - Sprava diskov - tam vyberies zrejme Disk 0 a na tu volnu particiu kliknes 2x lavym alebo 1x pravym tlacitkom a das vytvorit oddiel, nechas tam tu velkost, NTFS, pismeno jednotky, MBR/GPT nechas automaticky a hotovo. Maximalne tak to este musis naformatovat.
su tam dve casti neviem prečo.prva ide v pohode druha ani naznak.pri instalacii win 10 som to tiez skusal ale tam mi vyhodilo chybu pri vytvarani druhej casti.prikladam foto
//autoeditácia príspevku (22 Dec 2015, 12:24)
4040 ako to zmenit na gpt?prečo neodporucas red WD?do teraz som mal WD red 2TB a pohodicka
Môžeš aj cez ten program: http://www.minitool.com/partition-manag ... -home.html
Samozrejme žiadné dáta na disku.
Pri novom disku a prvotnej inicializácií disku vyberieš GPT namiesto MBR.Ak však už si cez to prešiel tak zrejme takto.
Odstráň obe partície.Klikni celkom vľavo na kapacitu disku a daj konvert MBR na GPT.Vytvor si partíciu pre systém ako primárnu, aktívnu a druhú partíciu ako logickú.Samozrejme formát na NTFS.
Nemám nič proti WD Red.Aj ja používam v PC WD Red 1TB aj 3TB ale iba na dáta.Na systém radšej v dnešnej dobe SSD.
Ani ja nie som vestec, vychadzam len z toho co sa pise na internete k ssd diskom. Momentalne su nove rady podla informacii uz o dost stabilnejsie a par rokov by mali zvladat. Ale pri pouziti beznych ssd ako Crucial, Evo 840 a ine kusky, tak pri MySQL databaze v zatazi odisli vsetky disky. Sam mam SSD na system, kvoli rychlosti, to je holy fakt a nemenil by som. Ale tvoj argument, pardon, akoze argument je nulovy, vlastne si ziadny nenapisal. Akurat si tu napisal blud, ze by si si system na 3TB nedal, nie to este na WD Red. Tak sa pytam este raz, co je zle na WD Red na system? Ci keby napisal Black alebo Blue, tak je to okej?
Je to obyčajný pomalý disk na systém.Čo samozrejme, až tak nevadí ale ja som narážal skôr na kapacitu.Systémový disk je viacej využívaný, ako disk na dáta a tým pádom je systémový disk aj viacej poruchový.Tak to beriem ja.Ak odíde tento disk a bude mať na ňom 3TB dát ,tak mu nezávidim.Samozrejme dáta nemyslím blbosti ale to, za čím bude ľutovať.Teoretická životnosť ma nezaujíma.
Preto na systém postačuje aj menšia kapacita napr. kvôli cene 1TB.Seagate Barracuda alebo SV35 je rýchlejší disk na systém, ako tento WD Red.Je to môj názor a nemienim tu nikoho presviedčať, aký disk má použiť.
Mám aj WD Black 1TB ale je to stále ten istý hlučný disk, ako aj stále bol a nikomu, ho kvôli jeho hlučnosti, ktorá prevyšuje dobré jeho stránky, nebudem odpurúčať.
Takže na systém SSD a WD Red, ako ďalší disk.