Dvaja hraci, jedna IP
Dvaja hraci, jedna IP
Zdravim,
vyskytol sa mi problem pri hrani viacerych hier, ktore som zacal hrat so spolubyvajucim. Lokalna IP je pridelovana automaticky cez DHCP, ale verejnu IP mame rovnaku a zrejme tu je problem. Akonahle sa pripojim na server, kde hra on, jeho to automaticky odpoji ( takisto aj opacne, ak sa pripoji on, kde hram ja ).
Predpokladam, ze riesenim je port forwarding, ale ja netusim, ako to mam nastavit. Viem si zistit porty potrebne pre kazdu hru, viem, ake mame IP adresy, ale ako to mam vyplnit v routri? Treba tam pisat porty pre kazdy PC, aj moj aj jeho, alebo ako? Dakujem za kazdu radu.
vyskytol sa mi problem pri hrani viacerych hier, ktore som zacal hrat so spolubyvajucim. Lokalna IP je pridelovana automaticky cez DHCP, ale verejnu IP mame rovnaku a zrejme tu je problem. Akonahle sa pripojim na server, kde hra on, jeho to automaticky odpoji ( takisto aj opacne, ak sa pripoji on, kde hram ja ).
Predpokladam, ze riesenim je port forwarding, ale ja netusim, ako to mam nastavit. Viem si zistit porty potrebne pre kazdu hru, viem, ake mame IP adresy, ale ako to mam vyplnit v routri? Treba tam pisat porty pre kazdy PC, aj moj aj jeho, alebo ako? Dakujem za kazdu radu.
- Prílohy
-
- Untitled.png (10.16 KiB) 1363 zobrazení
Re: Dvaja hraci, jedna IP
Podla mna s tym nic nespravis, ak su servery nastavene 1 IP = 1 hrac (inak kick). Maximalne tak napisat ich adminom o nejaku vynimku alebo kazdy hrat na inom serveri.
Port forwarding je ti v tomto pripade k nicomu, pri pripajani na herne serveri otvaras odchadzajuce pripojenie (smerom do internetu), port forwarding je na prichadzajuce pripojenia k PC za NATom s 1 verejnou IP. A ak mas verejnu IP, tak port na lokalnej IP by mal byt zhodny s tym na vonkajsej IP.
Ale mozno sa mylim, ked tak ma niekto opravi.
Port forwarding je ti v tomto pripade k nicomu, pri pripajani na herne serveri otvaras odchadzajuce pripojenie (smerom do internetu), port forwarding je na prichadzajuce pripojenia k PC za NATom s 1 verejnou IP. A ak mas verejnu IP, tak port na lokalnej IP by mal byt zhodny s tym na vonkajsej IP.
Ale mozno sa mylim, ked tak ma niekto opravi.
-
hrban
Addict
- Kontaktovať používateľa:
a ako potom fungujú herne kde je 10 PC za jednou IP ? 
Port forwarding s tym nema nic. Kopa ludi ma IP rovnaku ako dalsich 300 ludi. Zial nehravaj na serveroch kde je povoleny jeden hrac z jednej IP.
Hraju po LANke alebo na serveroch bez limitu IP (resp. maju vynimku).hrban napísal:a ako potom fungujú herne kde je 10 PC za jednou IP ?
Ok chlapi, asi budem musiet hladat ine servery, alebo vyziadavat vynimky. Vdaka za rady.
-
hrban
Addict
nemusíš hľadať, je možné hrať na servery z 1 IP aj 10 hráčov, práve musíš mať nastavené porty a pripájať sa cez ten port, ktorý máš nastavený.
ináč tu je napísané pre príklad ako rozbehnúť CS z jedného routera
How can I have multiple clients playing games behind a router at the same time?
To configure multiple clients to play from behind the same router, you may need to change one of the clients to use a different clientport number.
Each machine must have a unique Steam account with different game licenses registered to the account.
Each machine must have a different clientport setting.
Each machine must have a unique Mac address.
The router must be up-to-date.
Your Firewall and router must have the required ports for Steam open.
The default clientport is 27005 and you can only have one game with that port active on the same lan.
ináč tu je napísané pre príklad ako rozbehnúť CS z jedného routera
How can I have multiple clients playing games behind a router at the same time?
To configure multiple clients to play from behind the same router, you may need to change one of the clients to use a different clientport number.
Each machine must have a unique Steam account with different game licenses registered to the account.
Each machine must have a different clientport setting.
Each machine must have a unique Mac address.
The router must be up-to-date.
Your Firewall and router must have the required ports for Steam open.
The default clientport is 27005 and you can only have one game with that port active on the same lan.
Bavime sa o hrani na verejnom serveri (kde ocividne nedovoluju pripojenie 2 hracov z rovnakej adresy), a to on nijak neovplyvni!
Super navod.
Jedine, ze by pouzival proxy / VPN na zmenu IP, ale to je pri hrach asi nepouzitelne, vzhladom na vysoke odozvy / pingy.
Ale ako pise STomko, IP adresa je iba jedna na router.hrban napísal:The router must be up-to-date.
Jedine, ze by pouzival proxy / VPN na zmenu IP, ale to je pri hrach asi nepouzitelne, vzhladom na vysoke odozvy / pingy.
-
hrban
Addict
lol neviem, či žijete v 90 rokoch, ale akýkoľvek server aj domáci má možnosť pripojenia na aspoň 10 portov, čiže môže hrať 10 hráčov z jednej IP ak má dobre nastavené porty. CS napr nepoužíva ban na IP ale ne 99% serveroch používajú SID, ktorá sa mení ťažko aj na NON-STEAM verzií.
Na ak máš steam, tak nie je problém ak nemáš potrebuješ hľadať vačšie servery.
Na ak máš steam, tak nie je problém ak nemáš potrebuješ hľadať vačšie servery.
Hrban, tu nie je problem v realizovatelnosti, neide o to ze by to nebolo mozne. Jednoducho admin servera v ramci hry nepovoluje pripojenie viacerych hracov z jednej IP adresy? O dovodoch mozeme len spekulovat. Btw s tymi portami - tak pre upresnenie, CS server (ten, na ktory sa obaja pripajaju) bezi na 1 porte. Paralelne k tomu moze na inom bezat dalsi server (s inou mapou napr., ci dokonca ina hra). Hraci sa pripajaju z roznych source portov, tym i ich rozlisuje server. No ale ak je raz server nastaveny tak, ze po pripojeni hraca z adresy x.y.z.q ma zhodit inych ak su nejaki z x.y.z.q pripojeni, nespravi s tym nic. Jedine ako pise boccacio - proxy, vpn, alebo poziadat providera, ak je to mozne, aby natoval jeho stroj za inu verejnu adresu z jeho rozsahu/rozsahov.
-
hrban
Addict
nikde nepadlo meno servera, alebo hry, čiže je tažko povedať, či má server nastavený 1 IP 1 hráč. takisto, aspoň polovica non-steam serverov CS beží aspoň na 3 portoch. Najlepšie sa opýtať na fóre daného servera, či je to možné a hneď by vedel na čom je.
To, že kickne jedného z hry, neznamená, že je tam obmedzenie, ale, že nemá druhý PC pridelený správny(iný) komunikačný port, cez port forwarding a napevno nastavený iný port v hre pre druhý PC vyrieši problém.
To, že kickne jedného z hry, neznamená, že je tam obmedzenie, ale, že nemá druhý PC pridelený správny(iný) komunikačný port, cez port forwarding a napevno nastavený iný port v hre pre druhý PC vyrieši problém.
To ci ma server nastaveny limit 1IP=1 hrac nespoznas, ani keby si vedel nazov hry, nakolko je mnoho konfigurovatelnych parametrov na serveri. Ano, zvycajne na 1 hw serveri bezi viac hernych serverov (1 port=1 herny server), ak by sa ale s kamosom pripajali na rozne porty, nezahraju si potom tu istu hru spolocne. No a to co pises o komunikacnych portoch je skratka sprostost.
-
hrban
Addict
ježíš, a furt si budeš točiť svoje, jedná sa o client port, OPAKUJEM clientport, nie port serveru. clientport bude 27001 a port serveru kľudne môže byť 28998. Vieš ona komunikácia server <=> PC je obojstranná, jenže problém je, že spatná komunikácia nie je možná ak má server odosielať na 2 pc rôzne dáta cez rovnaký port.
u CS je to príkaz zástupcu -clientport 27001 a na druhom PC -clientport 27002, funguje to napr na gamesites.cz, viem bo hráme viacerí z jednej IP na rovnakom serveri.
u CS je to príkaz zástupcu -clientport 27001 a na druhom PC -clientport 27002, funguje to napr na gamesites.cz, viem bo hráme viacerí z jednej IP na rovnakom serveri.