Caute chlapi,
buchol som auto , ja nemam poskodene takmer nic iba plast, druha strana ma pokrivenu cast napravy,(ale vraj pred mesiacom bola nehoda-cize moze poistovna naratat nieco vadne aj z predoslej alebo to uz maju overene?
Nehoda
Re: Nehoda
Zaplati to tvoja poistovna, cize ty nebudes platit nic. (ak si nenafukal, nemal prezute pod ) V podstate ty len nahlasis skodovu udalost na poistovni, posles doklady co treba. To, ci mu poistovna uzna aj vystuhu uz je na odhadcovi ale tipujem, ze nie. Teba to v podstate ani nemusi zaujimat
O kolko sa ti zdvihne pzp sa uz treba informovat na pobocke ale co ja viem, tak to nebyva viac ako 10-15€ rocne.
Mne sa pred polrokom stalo, ze do mna vrazil chlapik, spisali sme spravu o nehode. Ja som to nahlasil, na druhy den prisiel odhadca, dal som mu potrebne doklady a do tyzdna som mal peniaze na ucte (AXA). Volal som aj tomu druhemu chlapikovi, nech to nahlasi do poistovne ale akosi sa nato vybodol a viem, ze mal potom opletacky s poistovnou lebo to nenahlasil do 2 tyzdnov. Cudoval som sa, ze poistovna mi vyplatila peniaze a ani si neoverovala u toho chlapika, ci do mna skutocne vrazil, odhadca ani nechcel vidiet jeho auto. Skoda 800€.
Mne sa pred polrokom stalo, ze do mna vrazil chlapik, spisali sme spravu o nehode. Ja som to nahlasil, na druhy den prisiel odhadca, dal som mu potrebne doklady a do tyzdna som mal peniaze na ucte (AXA). Volal som aj tomu druhemu chlapikovi, nech to nahlasi do poistovne ale akosi sa nato vybodol a viem, ze mal potom opletacky s poistovnou lebo to nenahlasil do 2 tyzdnov. Cudoval som sa, ze poistovna mi vyplatila peniaze a ani si neoverovala u toho chlapika, ci do mna skutocne vrazil, odhadca ani nechcel vidiet jeho auto. Skoda 800€.
ake doklady treba posielat na poistovnu ?mulatt napísal:Zaplati to tvoja poistovna, cize ty nebudes platit nic. (ak si nenafukal, nemal prezute pod ) V podstate ty len nahlasis skodovu udalost na poistovni, posles doklady co treba. To, ci mu poistovna uzna aj vystuhu uz je na odhadcovi ale tipujem, ze nie. Teba to v podstate ani nemusi zaujimatO kolko sa ti zdvihne pzp sa uz treba informovat na pobocke ale co ja viem, tak to nebyva viac ako 10-15€ rocne.
Treba nahlasit skodovu udalost vo svojej poistovni. Potom sa ti ozve z obhliadky, ale skor z obhliadky poskodeneho. Pojdes na obhliadku, tam treba vari velky technicak, obciansky a vodicsky vodica v case nehody, karticku od zakonneho poistenia, vyplneny papier o skodovej udalosti (nehode). To je asi vsetko, vlastne karticku od poistky ani netreba, cislo tvojej poistky je na tom papieri.
Tak pozrel som maily, co vsetko odo mna chceli - velky TP, stk, vodicak, obciansky, spravu o nehode. Niesom si isty, ci k nemu pojde odhadca, kedze jemu nebudu preplacat na aute nic. Aspon v mojom pripade to tak nebolo, ze za chalanom odhadca ani nebol.
Na obhliadku by mal ist, aby sa odfotilo jeho auto a prilozil vyskovy meter k autu. Podla toho sa potom porovna vyska poskodenia, teda miesto narazu na aute A a aute B, ze ci su v rovnej vyske.
Mna zapisali ako vinnika, cize za nim odhadca pojde si myslim.mulatt napísal:Tak pozrel som maily, co vsetko odo mna chceli - velky TP, stk, vodicak, obciansky, spravu o nehode. Niesom si isty, ci k nemu pojde odhadca, kedze jemu nebudu preplacat na aute nic. Aspon v mojom pripade to tak nebolo, ze za chalanom odhadca ani nebol.
no sak pisem, ze za nim pojde ale za tebou asi nie
Za tebou asi pojde iba v pripade, ze by si dotycny chcel dat preplatit aj tu napravu. Potom sa asi odhadca pojde pozriet aj na tvoje auto, ci to bola fakt taka vazna nehoda.