Frame Work na PHP
-
killer-bee*-*
Zablokovaný
Frame Work na PHP
Dobrý deň aký framework na php mám použiť na prakticky jednoduchý project. ale musí byť flexibilný,rýchly. používal som Flight ale nie som spokojný. 
Re: Frame Work na PHP
codeigniter
-
killer-bee*-*
Zablokovaný
thx vyskúšam ho.
codeigniter to kde sme, 2011?
-
DjBass
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Podla tvojich dalsich prispevkov usudzujem, ze s programovanim len zacinas. Codeigniter je velmi jednoduchy na pochopenie, ale vela veci si musis riesit sam. Ja som za Laravel, ten sa tiez vies rychlo naucit.
Laravel je super, ale pre cloveka co zacina s PHP by som stale odporucil CodeIgniter. Je viac light-weight a rychlejsie z neho clovek dokaze dostat funkcnu stranku.
Ani by som nepovedal, ze rychlejsie. Predsa uz v dokumentacii (ktora je vyrazne lepsia pre zaciatocnika od L5.*) je mozne najst jednoduche priklady "hotovej" appky. Este lepsie na zaciatok su Laracasts, kde je aj plno free videi. Navyse sanca, ze zmrvi CSRF alebo XSS je v pripade Laravelu velmi mala.
Zacinat s CI mi pripada ako zacinat s Pascalom. V minulosti to robil kazdy, ale dnes to uz mozes preskocit.
Zacinat s CI mi pripada ako zacinat s Pascalom. V minulosti to robil kazdy, ale dnes to uz mozes preskocit.
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
asi tu autorovi unikla pointa, lebo mňa by nikdy nenapadlo na jednoduchý projekt používať fw. Už len s jeho inštaláciou, naštudovaním, aktualizáciou a požiadavkami na server sa stáva z tvojho jednoduchého projektu zložitejší. Ak to je skutočne jednoduchý projekt a prioritou je rýchlosť, som si istý že bez fw môže byť ešte rýchlejší ako s ním lebo nebude so sebou vláčiť kopec balastu čo nepotrebuješ. A ak je požiadavka napísať to čím skôr, siahol by som po knižniciach (db, cache, phpmailer...) nech nepíšem všetko od základu ale nie po celom robustnom frameworku
Tazko poradit, ked nevieme, co znamena jednoduchy projekt a nevieme, s cim bol autor nespokojny na fw, ktory pouzil. Nevieme, aka je vedomostna uroven autora, vlastne nevieme nic.
Potom mozme narazit na problem, ako pisal audio, ze chalan sa zamota uz pri instalacii a konfiguracii fw, ze nevie pouzivat composer alebo ze nerozumie zakladom OOP..
A nakoniec mozno zistime, ze vlastne nepotrebuje ziadny fw a ze najlepsie, co moze pre svoj maly projekt urobit je stiahnut si wordpress.
Potom mozme narazit na problem, ako pisal audio, ze chalan sa zamota uz pri instalacii a konfiguracii fw, ze nevie pouzivat composer alebo ze nerozumie zakladom OOP..
A nakoniec mozno zistime, ze vlastne nepotrebuje ziadny fw a ze najlepsie, co moze pre svoj maly projekt urobit je stiahnut si wordpress.
-
killer-bee*-*
Zablokovaný
používam momentálne FW volá sa Yii 2 , som spokojný, už nemusíte radiť .