serioznost autoservisov
serioznost autoservisov
Ako je zakaznik chraneny pred tym aby si mechanici bez jeho vedomia menili suciastky na jeho aute? Napadlo ma to teraz, ked sa mi vratilo auto zo servisu kvoli banalnej oprave a subjektivne teraz jazdi jednoznacne horsie ako predtym./budem reklamovat, nechcem tu teraz konkretne riesit/. Ved ked je auto u nich v garazi tak si tam s nim mozu robit co chcu a majitel auta im spatne iba tazko nieco dokaze. co by im mohlo tak branit povymienat dobre diely za stare? nič..
-
vendo
Guru
- Kontaktovať používateľa:
Re: serioznost autoservisov
toto mi spominalo niekolko ludi ze sa deje u nas v Galimexe v ZA (alebo sa dialo?) dokazat to nemas ako, suflikanti ktori ta chcu obabrat aj o posledne euro sa najdu vzdy
auto bolo v autorizovanom servise, ale to podla mna nie je zarukou nicoho. Kolegov otec takto daval vo svojej firme viacero aut do autorizaka a po case prisiel na to ze ho odrbkavaju, ale to uz bolo pred mnohymi rokmi..
V autorizovanych servisoch robia taki isti servisaci ako v neautorizovanych, takze naozaj ti to nic nezarucuje. Pokial nemas servisaka nejakeho dobreho kamarata, ktoremu mozes verit, tak jedina realna moznost ako sa takemuto niecomu vyhnut je byt fyzicky pritomny pocas celeho procesu opravy.
Nad tym premysla az moc vela ludi, ale oklamat ta mozu hocikde. Ja si pamatam ako mi uctovali za opravu 5000 slovenskych korun a pritom len preletovali konakty a vymenili koncovku na kabli. Ale na to som prisiel az po asi dvoch rokoch v inom servise ked mi opisovalo co sposobilo rovnaky problem. Uz viac som v tom servise nebol a co viem, tak vela ludi s tym servisom seklo.
Hore sa spomina Galimex, teda znacky servis VW, Skoda a Audi. Poznam dvoch mechanikov z Galimexu a neverim tomu, ze by nieco take urobili. Ako oni sami hovoria - "u nas sa vaznost problemu nehlada, u nas sa to rovno meni za novu suciastku", takze asi tolko ku Galimexu. Slusny servis ti po vymene suciastok ukaze tie stare, hodi ti ich do skatule a povie, ze si ich mozes vziat - takto mi davali spat poskodene svetlo, motorcek zo svetla, capy, kotuce, lozisko, platnicky, egr ventil, zhavic, kladky, samozrejmostou je nepouzity olej na doliatie a ine veci. Tomu, aby ti spravnu suciastku nevymenili za daku staru ale asi nezabranis a ani to nezistis, co je horsie, ani to nedokazes.
Radsej dam par eur za servis naviac, ale mam istotu odvedenej kvalitnej prace. Tiez som vymenil a skusil vela servisov, ale ostali mi uz len 2-3 do ktorych idem. Kvalitny servis si zakaznikov drzi perfekt e odvedenou robotou, aby sa zakaznici vratili aj v buducnosti. Suflikanti si zakaznika drzia tak, ze mu to auto pokazia, aby sa musel do servisu onedlho vratit.
Hore sa spomina Galimex, teda znacky servis VW, Skoda a Audi. Poznam dvoch mechanikov z Galimexu a neverim tomu, ze by nieco take urobili. Ako oni sami hovoria - "u nas sa vaznost problemu nehlada, u nas sa to rovno meni za novu suciastku", takze asi tolko ku Galimexu. Slusny servis ti po vymene suciastok ukaze tie stare, hodi ti ich do skatule a povie, ze si ich mozes vziat - takto mi davali spat poskodene svetlo, motorcek zo svetla, capy, kotuce, lozisko, platnicky, egr ventil, zhavic, kladky, samozrejmostou je nepouzity olej na doliatie a ine veci. Tomu, aby ti spravnu suciastku nevymenili za daku staru ale asi nezabranis a ani to nezistis, co je horsie, ani to nedokazes.
Radsej dam par eur za servis naviac, ale mam istotu odvedenej kvalitnej prace. Tiez som vymenil a skusil vela servisov, ale ostali mi uz len 2-3 do ktorych idem. Kvalitny servis si zakaznikov drzi perfekt e odvedenou robotou, aby sa zakaznici vratili aj v buducnosti. Suflikanti si zakaznika drzia tak, ze mu to auto pokazia, aby sa musel do servisu onedlho vratit.
Pokial mas akekolvek podozrenie, napis rovno importerovi danej znacky pre Slovensko. Oni musia rucit za kvalitu svojich autorizovanych servisov.