Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
Zdravim, poradte mi prosim co je vyhodnejsie lizing alebo uver ?
-
Arkaz
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Podla mna uver. Auto je hned pisane na teba. A ak mas aj slusny urok tak nieje ocom. No osobnu skusenost mam len s uverom.
Ak dostanes rovnaky urok, tak je lepsi uver, pretoze auto je hned napisane na teba. Pri leasingu je majitelom leasingovka a moze si klast urcite podmienky. Najcastejsie je to povinna havarijna poistka. Ak kupujes nove auto, je to viacmenej jedno, pri starsom je uz lepsi uver. Druha vec je ta, ze ak beries nove auto na leasing, mozu ti dat zlavu. Len si to treba poriadne prepocitat, pretoze mozes nakoniec preplatit ak si neskontrolujes vsetky podmienky a poplatky.
Porovnaj si RPMN, to je celkova vyska toho, co preplatis. Ale ja sa tiez priklanam k uveru.
Okrem toho podmienky leasingu na Slovensku su take, ze v case splatenia auta moze byt maximalne stare 8 rokov to auto. Takze ak chces leasing na 4 roky, tak teraz musis kupovat 4-rocne auto. Ale rovnaku podmienku ma napriklad aj CSOB Leasing pri uvere na auto.
-
badboy007
Star
Bude mi pasovať Pioneer SPH-DA120( http://www.bscom.eu/pioneer-sph-da120_d365338/ ) do OCTAVIE 2014 ?
-
Fabo
Hardcore addict
k leasingu: v zasade ponuky leasingu a spotrebnych uverov su podobne, co nakoniec dava zmysel - z pohladu poskytujucej institucie su to dost podobne produkty.
Urcite je treba si spocitac celkovu sumu, vratane poistenia, a podla toho sa rozhodnut. Podla toho ake kupujes auto sa ti moze oplatit rozne - dat si havarijne, nedat si, vyuzit to co ti ponuka leasing... plus zalezi aj od toho co a ako dostanes od banky. Teoreticky leasing by mohol byt jednoduchsie ziskat, kedze je zaruceny autom...
Urcite je treba si spocitac celkovu sumu, vratane poistenia, a podla toho sa rozhodnut. Podla toho ake kupujes auto sa ti moze oplatit rozne - dat si havarijne, nedat si, vyuzit to co ti ponuka leasing... plus zalezi aj od toho co a ako dostanes od banky. Teoreticky leasing by mohol byt jednoduchsie ziskat, kedze je zaruceny autom...
teraz su nizke uroky, v pohode sa da vybavit uver na kupu noveho auta /alebo max 2roky stareho/
s RPMN 9-10percent
s RPMN 9-10percent
-
Fabo
Hardcore addict
gogo: nejde len o uroky, banka ti neda uver a dosiel si.
pri 78mesiacoch splacania po cca 200€ dsotane clovek cca 12tis€. Pokial to cloveku z prijmov a vydavkov vychadza a nema ziadne exekucie ci podobne problemy tak nie je ziaden dovod preco by mu banka alebo ina nebankova institucia nepozicala.Banka ma povinnost zo zakona preverit financnu situaciu klienta a ked sa javi z nejakeho dovodu ako rizikova tak opskytnut uver nesmie.
-
hojko
Site Admin
badboy007: Ta navi je velkost 2din a predpokladam, ze aj Octavia 2014, tak ako vacsina aut pouziva tento standardny rozmer. Okrem toho neni nic lahsie ako zavolat ci napisat do toho obchodu, ze co a ako.
badboy007: minimálne budeš potrebovať vymedzovací rámček, lebo OEM rádia vo VW koncerne majú trošku väčšie rozmery ako je 2DIN. A s veľkou pravdepodobnosťou aj redukciu pôvodného konektoru čo je v aute na konektor ktorý bude kompatibilný s tým rádiom.
- Prílohy
-
- Navod-instalace-autoradia-s-navigaci-do-Skody-Octavie-II-0107201218023120280.jpg (22.92 KiB) 1492 zobrazení
-
Arkaz
Addict
Je tu niekto kto ma superb 2 ? Rocnikovo niekdeedzi 2008-2010. Hladam totizto auto a padlo mi do oka aj superb. Preferujem kombi ale moze byt aj sedan vdaka twin kufru. Idealne 3.6 no ak nie tak aj 1.9tdi alebo 2.0. Ak tu niekto ma skusenosti so spominanym superbom ako je to so spolahlivostou? A co ceny nd? Preferujem automat ale nemusi byt.
-
Fabo
Hardcore addict
Bratranec ma, poruchy by som povedal primerane veku a najazdu, nic zvlast moc. Neviem ktory motor ma konkretne. Medzi 3.6 a dieselom je ale dost rozdiel, tak asi si rozmysli ze ktore...
mam Sup 2, kombi, 2 liter 125kw s DSG. 11/2010. Kupoval som v januari ked malo 200tisic, teraz uz mame nalietaných 270tis.
Ztaial si musim poklepat, ziaden problem, len treba pravidelne meniť to čo treba
Automat radí hladko, interiér aj po tolko km vyzerá ako keby mal tak do 130 najazdene. Jazdievam trasy ZA - NO, ked idem uplne pianko tak spotreba cca 4,5 ..ked idem tak klasicky "kolonovo" za inymi autami tak 5-5,5 a pri "sviznej" jazde 6,5-7 litrov. Zatial som vacsi servis nerobil, ale planujem dat kuknut podvzok a chcem vymenit rozvody. takze to este len uvidim aka bude cena 
Ak chces 3.6ku, tak s plynom nepočítaj, sú s tým problémy.
Co sa tyka pohodlia, tak kožené sedačky nič moc. Neviem opísať čo to mám za "kožu". Lebo mi príde tvrdá a studená. Ale inak vcelku dobré jazdenie. miesta dost ...
Ztaial si musim poklepat, ziaden problem, len treba pravidelne meniť to čo treba
Ak chces 3.6ku, tak s plynom nepočítaj, sú s tým problémy.
Co sa tyka pohodlia, tak kožené sedačky nič moc. Neviem opísať čo to mám za "kožu". Lebo mi príde tvrdá a studená. Ale inak vcelku dobré jazdenie. miesta dost ...
-
hojko
Site Admin
Kamarat ma Superb combi, 125kW, DSG automat. Najazd okolo 150 tisic, rocnik vari 2011. Velmi spokojny, zatial vsetko v pohode. Servis je taky primerany, nieco na urovni Octavie, Passatu a samozrejme Superbu
Vsak si otvor trebars autokelly.sk a pozri si tam ceny dielov kolko stoja na Superb, Octaviu, Passa, Fabiu, Insigniu, Ceedku, Avensis... a porovnaj si to. Zameraj sa trebars na kotuce, zvol si jednu znacku kotuca, rovnaky model a porovnaj ceny, to iste s platnicka, nejake capy, ramena, pozri si kolko stoja svetla, celne sklo... a urobis si prehlad aj sam.
u mna spokojnosť tiež, až na tie sedačky ... čakal som od nich viac. keby neboli tak škaredé a bez tvaru tie látkové, tak idem do nich. Pre mňa nie sú tie sedačky extra pohodlné ... + audio v aute bieda. kto chce trosku lepsi zvuk, tak treba hned investovat minimalne do vytlmenia dveri.
-
hojko
Site Admin
Lubenečko: Kamarat ma kozene sedacky a nevyzeraju vobec zle, ani sa nesedi na nich zle. Urcite sa to neda porovnat so sedackami z Mercedesu S, ale je to isto daleko lepsie ako v dakej Fabii.
-
PAuLi3
Darca
Caute, potreboval by som poradit ppri kupe vacsieho rodinneho auta typu fcmax, smax, zafira, touran... cenovo okolo 12-13 max. Diesel, co najlepsia vybava.
Chcem sa len spytat.. Ked ma auto na ŠPZ klasicky znacku napr KE-123AB a pod tym reklamu z AAAAUTO.SK to znamena ze musi byt prave odtial? Lebo nejake kusky na bazosi to tak maju hoci ich predavaju riadne ludia a neviem co si o tom mysliet.