Star Wars

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Paťko
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Star Wars

Príspevok od používateľa Paťko »

aacid napísal:no a este netreba zabudat ze kylo rena ucil luke skywalker, dalsia osoba, ktora nemala ziadny poriadny jedi trening (yoda v dzungli. a dost pochybujem ze joda ho tam trenoval boju so svetelnym mecom). ved luke rovnako chytil svetelny mec do ruky a zrazu vedel...

ale samozrejme nemusi sa pacit kazdemu, za mna ale tiez spokojnost.
Lukov majster bol Obi-Wan.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Tak tak. A silou sa vyrovnal Obi-Wanovi. Ci dokonca bol lepsi.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Dnes som na tom bol, za mňa úplne super.

Hlavný záporák až nesktočne podarený, pokiaľ si nezložil masku. To, prečo mal masku je myslím jasné - preňho je jeho starý otec akási modla, toto nechápem, prečo ste riešili. Keď zložil masku, trochu sklamanie. Nemal by som ľudí a postavy súdiť podľa vzhľadu, ale proste, stratil som k nemu väčšinu rešpektu a vytratila sa aj tá tajomnosť. Jeho cholerické záchvaty sa mi ale strašne páčili, a sere ma, že som kľúčovú scénu s Hanom niekde na FB prečítal, lebo nejaký exot to pod náhodnou fotkou vyspoiloval. To bol jediný spoiler, na ktorý som narazil, ale paradoxne asi najhorší. Keby som to nevedel, tak by som tú scénu žral - vtedy som toho mladého Snape-a z Harryho Pottera začal znova nenávidieť a zase sa mi ako záporák zdal dokonalý, aj keď, Hana je škoda. Ale mladá Rey s Chewiem vo Falcone vyzerali super.

To, že prečo bola Rey schopná sundať Snejpa, nad tým som sa tiež nepozastavoval. Tiež som to hneď pochopil tak, že ona bola ako decko trénovaná (preto si nič nepamätala, a mala tie retrospektívne záblesky, keď sa dotkla toho meča), a teda ho bola schopná zrušiť. Ten černoch bol zase na boj s tou ich zbraňou trénovaný, a tá zbraň je podobná meču.

Koncept IV mi nevadil. Pri I,II,III vymysleli niečo nové, a konzervatívny svet nadával, tak išli na istotu, predstavili nové postavy a ja som za. Myslím, že v osmičke sa viac odviažu. Postavy nečakane strašne sympatické, dokonca aj černoch, o ktorom som bol skeptický (#noracism), mi bol X krát viac sympatickejší ako ten nechuťák Anakin z II a III. Aj Rey je zlatá, neni to Natalie Portman, ale tak... :D

Za mňa na plný počet, nostalgia fungovala, film to bol dobrý. Ľuďom, čo sa SW filmov týka, nevyhovie už nikto a nikdy. To je proste fakt. Aj IV, V a VI sú plné totálne retardovaných momentov, rozhodnutí a dier v príbehu, a nikto ich tak nerozoberá, lebo to proste je klasika. Preto sa na každý film snažím pozerať osobitne.

PS: Kylo Rena by som si odmaskovaného vedel predstaviť ako ohňom zjazveného zmrzačeného chlapa, čo by mohlo pôsobiť ako zúfalé klišé, ale ak by sa kázalo, že si tvár zmrzačil sám, kvôli jeho zjavnej obsesii Vaderom, aby sa naňho čo najviac podobal, tak by to bolo podľa mňa dosť podarené.
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

Čo si myslíte o tomto? zo začiatku som to bral ako recesiu ale čím ďalej tým viac verím že Jar Jar Binks je sithský lord :D
http://www.videacesky.cz/ostatni-zabavn ... ym-mistrem
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

Paťko napísal:Lukov majster bol Obi-Wan.
no neviem, ved obi-wan ho trenoval kolko? vyrazili z tatooine, objavili hviezdu smrti a tam obi-wan zomrel... kedze cestovanie vesmirom je instantne, kolko ho asi tak mohol obi-wan trenovat?
oproti tomu s yodom stravil nepomerne viac casu.

k tomu ze jar jar je sith lord... znie to pekne, ale pravda to urcite nie je. to video som videl uz davnejsie a tie veci tam nie su 100% pravdive.
Hensym
VIP
VIP

Už sa to tu X krát rozoberalo.

Teória je to postavená na fakt dobrých základoch, dokonca si myslím, že tie filmy boli fakt pripravené tak, aby ten Jar Jar mal byť nejaká veľká postava. Ale myslím, že tento nápad bol pochovaný. Buď už počas prvých troch epizód, alebo až po nich, kvôli tomu, že ho ľudia neznášali. :D
gorsche
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa gorsche »

No z ľahka som prešiel tému či to tu už nebolo ale nevšimol som si. A súhlasim s tebou Hensym, v Epizóde I mal Jar Jar veľmi veľký priestor len na komickú postavu. Tak keď to už tu bolo môžeme Jar Jar- sithský majster už uzavrieť :D
DEVZYO1G
Addict
Addict

Príspevok od používateľa DEVZYO1G »

Hensym napísal:Už sa to tu X krát rozoberalo.

Teória je to postavená na fakt dobrých základoch, dokonca si myslím, že tie filmy boli fakt pripravené tak, aby ten Jar Jar mal byť nejaká veľká postava. Ale myslím, že tento nápad bol pochovaný. Buď už počas prvých troch epizód, alebo až po nich, kvôli tomu, že ho ľudia neznášali. :D
ex-squeeze-me, ale jarjar je moja oblubena postava :lol:
wladas
Redeemer
Redeemer

aacid napísal: a tam obi-wan zomrel...
Zomrel? Naozaj? Neviem aku verziu si videl ty ale v tej co som ja videl sa to zomretim urcite neda nazvat :)

//autoeditácia príspevku (29 Dec 2015, 23:14)
Hensym napísal:Ale mladá Rey s Chewiem vo Falcone vyzerali super.
Ale troska moc mladi. Ako niekto uz napisal je to jak Hunger Games :D Inac konecne pozitivny nazor. Idem v tvojej vlne.
Hensym
VIP
VIP

Konečne? Ja som zatiaľ počul od drvivej väčšiny dosť pozitívne názory. Hádam len ten posledný súboj v les každý kritizoval, čo sa snáď vysvetlí. :)
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

mne sa zda, ze sa tomuto filmu vela veci snazia ludia prepacit, "lebo je to sw". mne sa moc nepacil, cakal som nieco inovativnejsie, aj ked zamer chapem. ale dufam, ze napr pri rogue one tu latku zoberie reziser viac po svojom. inac kylo ren sa nepacil ani mne, ale na druhu stranu je fajn, ze hrdina nie je kostnato negativny alebo bojuje aj sam zo sebou. a tiez musim vyzdvihnut humor, par krat som sa slusne zasmial.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

http://www.ew.com/article/2015/12/30/st ... ease-dates
Približné termíny ďalších Star Wars filmov. A málo ich teda nebude. Disney si pripravuje kýble pod kravičku po prvom vydarenom pokuse :-D
Hensym
VIP
VIP

SW som videl viac menej prvý krát až tento rok, a nepovažujem sa za fanúšika, aj tak ma to ale nasralo. Vždy som ako SW filmy považoval iba epizódy 1-6 (+ novú trilógiu), a tie ostatné srandy, komixy, a pod., som považoval iba ako bonus pre skalných. Keď si vezmem, že VII bol doslova sviatok pre všetky generácie, tak sa teraz z toho vytratí všetko to čaro. To je ako keby som sa furt tešil na Vianoce, a potom by začali byť vianoce každý druhý týždeň.
faethia
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa faethia »

bol na tom niekto v imaxe ? aj na slovensku k tomu davaju specialne plagaty ? - http://www.imax.com/news/amc-imax-star- ... -giveaways
Hensym
VIP
VIP

Bolo veľa kamarátov a toto nespomínali. Ale ak to fakt dávajú, tak idem. Aspoň vyskúšam imax. :)
wladas
Redeemer
Redeemer

Nedavaju.
jukel
Professional
Professional

Príspevok od používateľa jukel »

Nedavaju. Bol som v Imaxe a potom aj na Slovenskom dabingu a ten je uplne strašný. Hlások Kylo Rena ked si dal prvy krat dole masku rozosmial celé kino hoci to bola uplne vážna téma. Taktiež hybernujúci R2D2 bol označený iba ako nesvoj a kopec dalsich veci ktore som si vravel iba wtf
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

wladas napísal:Zomrel? Naozaj? Neviem aku verziu si videl ty ale v tej co som ja videl sa to zomretim urcite neda nazvat :)
no zomriet zomrel, ci uz sa po smrti stal duchom, ci stvorenim cistej sily ci lukovou halucinaciou, kludne by som sa stavil ze v tom stave s nim uz sermovanie netrenoval...

hlavne by som sa drzal toho co vo filmoch ozaj ukazali, nie teorii a spekulacii. proste luke nebol plnohodnotny jedi, urcite by nemal sancu s mecom proti niekomu kto bol trenovany od malicka ako pred klonovymi vojnami. realne bojoval iba proti dvom sithom, proti vaderovi, ktory ho ale zabit nechcel, pretoze to bol jeho syn a proti sidiusovi, ktory na neho ale mec nevytiahol a nebyt vadera tak luke nema ziadnu sancu.

no a tento jedi-samouk potom trenoval kylo rena.

tak si to aspon vysvetlujem ja.
Trussardi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Trussardi »

94jakub
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa 94jakub »

Nejaké ticho tu nastalo. To už nad tým každý zlomil palicu po sedmičke?

Zopár mojich postrehov, ktoré z toho mám. (Ešte to budem musieť pár krát pozrieť):
Spoiler
- Zbytočne dlhé, ja mám rád každú novú scénu zo sveta SW ale filmu to moc nepridalo.
- Konečne nový príbeh. Moc sa mi nepáčilo recyklovanie štvorky v VII.
- Lacno aj keď efektne zahodený Snoke. Zaslúžil by si viac priestoru.
- Tak ako som bol skeptický voči Kylo Renovi v VII tak som teraz optimistický. Naopak Ray mi prišla nezaujímavá.
- Príbeh Luka mi neprišiel až tak strašný, dávalo to celkom zmysel. Ale čakal som iný koniec. (Čierny humor: Zabiť si dvoch žijúcich hercov a toho mŕtveho si nechať? Paradox)
- Dúfam, že všetko vysvetlia v IX, pretože inak je tento film úplne zbytočný. Nič nevysvetľuje, všetko sa odohrá v priebehu 2 dní nad jednou planétou, zvyšok galaxie neexistuje.
- Vôbec nevieme, čo sa vlastne stalo medzi VI a VII, kde zmizla Nová Republika, ako sa dostal znova k moci First Order a prečo je Resistance na rovnakej pozícii ako v IV. Priestor na prequel sequelu :)
- BTW, to sa mi len zdalo alebo ani oni sami nevedia, či sa teda vlastne volajú Resistance alebo Rebels.
- Moc sa mi nepáči akým spôsobom narábajú so Silou a s tým, čo je vlastne možné. Prvých šesť vytvorilo celkom dobré pravidlá. Aj Clone Wars mi prišli viac konzistentné, pritom išli viac do hĺbky v niektorých veciach.

A mnoho ďalšieho ale ešte si to musím viac utriediť.
Napísať odpoveď