Zapojenie USB zo skrinky na dosku

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
brm
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Zapojenie USB zo skrinky na dosku

Príspevok od používateľa brm »

Poskladal som komp, v ktorom je doska ASUS B85M-G:
https://www.alza.sk/asus-b85m-g-d432983.htm
a skrinka Fractal Design Define Mini:
https://www.alza.sk/fractal-design-defi ... 242918.htm

Problém je, že na skrinke mi funguje iba modrý USB3 port, ktorý som zapojil podľa manuálu (na doske to je vpravo nad žltými SATA portami). Avšak dva USB2 porty mi nechcú ísť, zapájam ich podľa manuálu dole pod chladičom ako sú značky FC CE, je tam USB1112 a USB1314:
Spoiler
B85M-G.jpg
Skúsil som to zapojiť do USB1112 aj do USB1314 a stále nič. Opačne nemôžem zapojiť kvôli jednému chýbajúcemu pinu. Pozrel som v BIOSe, všetko je povolené, aj USB11 až USB14. Zadné USB2 porty na doske mi fungujú. Robím niečo zlé alebo je v tom nejaká finta alebo USB2 medzi skrinkou a doskou nie je vzájomne kompatibilné?

Manuál na dosku je tu: http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/LGA ... r_only.pdf
str. 10-18 - zapojenie USB portov
str. 2-29 - nastavenie USB v BIOSe, všetko mám ako je uvedené v manuáli.. aj som obnovil defaultné nastavenia.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Re: Zapojenie USB zo skrinky na dosku

Príspevok od používateľa 4040 »

Zapojil si dobre kábliky od skrinky do dosky?Ja pri novej doske najskôr aktualizujem bios na najnovší, tak to skús.Aj keď si myslím , že problém je v zlom zapojení káblikov.
http://www.asus.com/sk/Motherboards/B85 ... _Download/
brm
Darca
Darca

Nemám tam samostatné kábliky ako pri pwr buttone, pwr ledke atď.. zo skrinky idú dva káble, ktoré sa spájajú do jednej hotovej koncovky.. v koncovke je jeden otvor zaslepený, aby presne zapadla do spomínaných USB1112 a USB1314. Pozeral som farby káblikov, farebne sedia, ale či tým farbám prislúchajú správne + a -, to už neviem skontrolovať.. nemám ako.

:(
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Aha , tak to je trošku iné.Skús ten bios.
Ak máš možnosť a máš predný panel z nejakej skrinky , prípadne boli aj niekedy k doskám iba také krytky na zadnú stranu skrinky s 2 x USB a od nich iba kábel s koncovkou do dosky , presne ako máš teraz, tak skús.
Pozri manuál, tak nad zapojením tých USB je aj ten kryt.
brm
Darca
Darca

Dobrý nápad, to by som mal mať niekde odložené z predchádzajúcich kompov.. pohľadám a vyskúšam, či tam to pôjde.

..a ešte ma teraz napadlo, že som ani bios nekontroloval, či je aktuálny.. aj to musím preveriť.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Tie porty nemas ani ako zle zapojit. Jeden byva volny, takze jeden pin na doske chyba a na kabli je zase zaliaty. USB sa zapaja tak, ze len zasunies konkektor na dosku a hotovo. Netreba ani nic instalovat, nic nastavovat. Standardne by mali byt v biose povolene vsetky usb porty, ktore doska obsahuje.
brm
Darca
Darca

Veď toto, čiže nerobím nič zlé.. takže buď bude chybná doska alebo skrinka. Našiel som ten panel zo starej dosky na USB porty, dnes večer ho vyskúšam.... tým pádom zistím, či je chyba v doske alebo v skrinke.
4040
Guru wannabe
Guru wannabe

Pozri sa či ten USB káblik je aj na strane predného panelu zapojený.
Aj dnes sú skrinky , ktoré nemajú vyvedený na USB iba jeden konektor ale jednotlivé kábliky.Vtedy sa môže stať , že niekto chybne zapojí predný panel.
brm
Darca
Darca

Záhada vyriešená! Keď som vyberal skriňu z krabice, povytiahol som predný panel a tým pádom sa vybral káblik z predných USB2 portov. Zasunul som ich späť a všetko funguje.. :)
Napísať odpoveď