Pomalý internet na jednom konkrétnom PC

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Hensym
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Pomalý internet na jednom konkrétnom PC

Príspevok od používateľa Hensym »

Čaute, mám problém, že v posledných dňoch mi zrazu na jednom konkrétnom PC ide veľmi pomaly internet. Na mobile, alebo na inom PC ide v pohode (60/6), mne ide Up aj Down cca 1-2 Mbps, čiže šialený pokles.

V PC som nič nemenil, malware scany nič nenašli, všetky nastavenia, čo sa týka sieťových adaptérov sú na automatike, skúšal som ich resetovanie, a pod. S týmito nastaveniami som sa nehral. Pripojený som na wifi.

Nastavenie routra v screene.

Podobný problém som si všimol už dávnejšie. Internet mi išiel vždy rýchlo (rýchlosť), ale odozva surfovania stránok je strašne nízka. So spolubývajúcimi máme napr. rovnaký net, optiku, im to frčí bez odozvy (browsovanie), ja keď zapnem stránku, tak VŽDY sa mi najskôr "naprázdno" točí to koliesko v Chrome pomaly (ako keby ešte na niečo čakal), a až po 1-3 sekundách začne načítavanie stránky.

Neviete kde môžu byť tieto dva problémy?

EDIT: V Safe Mode nepretrváva ani jeden problém. Speedtest nameral plnú rýchlosť, a stránky sa načítavajú doslova instantne, je to až nezvyk.
Prílohy
1.jpg
2.jpg
heker
Redeemer
Redeemer

Re: Pomalý internet na jednom konkrétnom PC

Príspevok od používateľa heker »

To neni routrom podla toho co pises. Vsak ho vypni a zapni, uvidis. Skor mi to pride ako to co som cital dnes od testa na fore - post2188463.html?hilit=Firefox#p2188463
Hensym
VIP
VIP

Viem viem, to, že to neni routrom som myslel ešte pred tým, než som to skúsil v Safe Mode. Ale to čo písal test je zrejme niečo iné, ja nemám Firefox, a net mi ide, ale strašne pomaly. AJ všetky speedmetre mi ukazujú tak 1 megabit. Čo som čítal, tak toto robí nejaký AMD Quick Stream, ja ale AMD nemám a ani žiadnu takúto utilitku.
heker
Redeemer
Redeemer

Podla toho co pisal test to bolo u neho vo Firefoxe. To neznamena, ze ty nemas napadnuty Chrome. Test nepisal, ze ci ma Chrome alebo nema, tusim tam pisal len Internet Explorer. Takze v nudzovom rezime nainstaluj Malwarebytes Antimalware, aktualizuj ho a sprav plny scan disku. Potom sa mozeme dalej bavit a polemizovat nad tym, ze ci to je spyware ako mal test vo Firefoxe alebo nie, teda lepsie povedane, u neho pisal o procesoch, takze cez procesy to mohlo riadit hocijaky prehliadac. Pozri sa este ake mas DNS servre v nastaveni sietovej karty, takze zmen DNS na 8.8.8.8 a 8.8.4.4.

//autoeditácia príspevku (30 Dec 2015, 19:28)
Este dodam, ze pri boote stlacaj F8 a potom vyber nudzovy rezim s podporou siete. Aby ti isiel internet.
Hensym
VIP
VIP

Ozvem sa ako som dopadol, zatiaľ vďaka. :)
heker
Redeemer
Redeemer

A ten Spy Hunter 4 co spominal test, tak portable verziu najdes na Kickasse.
Hensym
VIP
VIP

Nepomohlo. Anti-malware s najnovšou databázou našiel v safe mode asi 270 potencionálnych hrozieb, aj keď tú test-ovu som tam nevidel... Všetky som úspešne zmazal, reštartoval, a spustil plný scan aj cez Spy Hunter 4. Ten našiel ďalších asi 158 hrozieb, z toho drvivá väčšina registre, tie sa tiež odstránili, reštartoval som PC, ale problém pretrváva. V safe mode ide ten internet pekne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Podla toho co si pisal a kolko hrozieb to naslo, za predpokladu, ze cast z toho tvorili cookies, tak to vyzera tak, ze si tam mal slusny bordel. Takze je mozne, ze prave preto ti ten internet ide ako ide. Skus si nainstalovat Firefox, Operu alebo Safari, ze ci sa to aj tam bude takto spravat. Ak nie, tak je problem v Chrome a teda nejaky ten spyware/malware bude v Chrome. Riesenim bude resetovanie profilu a nastavenia Chrome, odinstalovanie Chrome, zmazanie vsetkych pozostatkov Chrome a potom nova instalacia Chrome, nahodit doplnky, nejake ulozene hesla...
Hensym
VIP
VIP

Problém je vo všetkých prehliadačoch, aj keď tie programy mi pomazali aj všetky rozšírenia z Chromeu, napríklad. Takže ten počet hrozieb je taký všelijaký - lebo väčšina z toho, ak nie všetko boli veci iba potenciálne škodlivé, prípadne zopár crackov, a tak. O väčšine som vedel, sám som to poinštaloval a vyslovene vážnejšiu hrozbu to našlo iba jednu, nejaké browser hijacker, ale ten bol len na disku, nebežal, lebo som ho v minulosti zakázal pri startupe (ale asi nevymazal úplne). Pomohlo by, keby sem hodím screeny z task manageru, so všetkými procesmi?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

No skus to sem hodit, daj sem screen so zobrazenim procesor vsetkych uzivatelov, budu tam teda aj tie systemove. Ale hlavne sprav ten screen 3 minuty po restarte pocitaca, aby tam neboli pospustane kraviny. Cize restart a nespustaj nic viac.
Hensym
VIP
VIP

Myslím že som našiel problém. S externým wifi adaptérom fungujem na 100%, takže nejaký malware by som vylúčil. Myslím si, že problém nastal, ak sa aktualizovali nejaké ovládače wifi karty (pričom safe mode používa staršie). Nemám teraz čas to skúšať, ale ak to je ono, tak editnem tento post a je to vyriešené. :)

// áno, pomohol rollback ovládačov :)
Napísať odpoveď