Vyuzitie dvoch internet providerov v jednom sietovom rozvode

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
josefs
Medium Star
Medium Star

Vyuzitie dvoch internet providerov v jednom sietovom rozvode

Príspevok od používateľa josefs »

Ahojte,
Potreboval by som poradit ako riesit vyuzitie dvoch internet providerov v jednom sietovom rozvode.
Mam LTE pripojenie a pripojenie od lokalneho providera. LTE pripojenie je cez LTE router, lokalny provider cez antenu pripajajucu sa na AP providera vyustenu do ineho routra.
Potreboval by som dosiahnut stav, kedy by obe pripojenia mohli byt zapojene do jedneho zariadenia a na to zariadenie by bol pripojeny sietovy rozvod.
A aby bola moznost vyberu providera bud podla momentalnej rychlosti jednotlivych pripojeni (teda automaticky) alebo ze si druh pripojenia vyberie uzivatel.
Resp ak by doslo k vypadku pripojenia jedneho pripojenia mohol by som vyuzit druhe pripojenie.
Vsetok hardware je umiestneny v podkrovi a potreboval by som mat moznost ovladat ten vyber z ktorejkolvek miestnosti, kde je vyvedena siet.
Dakujem za pomoc.
beardie
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vyuzitie dvoch internet providerov v jednom sietovom roz

Príspevok od používateľa beardie »

nieco take by sa imho dalo riesit cez Windows Server alebo niecom podobnom na *nixe
skusal si nieco take hladat?
kazdopadne, potrebujes nejaky aktivny prvok alebo masinu, ktora ti bude tie pripojenia spravovat
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Nejaky load balancer od Cisca, mohlo by stacit Cisco RV042: https://www.alza.sk/cisco-rv042-eu-d217094.htm
josefs
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa josefs »

Dakujem beardie & Hojko.
Nie neskusal som zatial nic.
A ako by mohlo vyzerat riesenie, kedy vyber by nerobila automatika ale user?
Ide mi o stav, kedy vystupy z anten jednotlivych prividerov su na jednom mieste (jednej krabici, zariadeni) a nemusim chodit niekde na odlahlu cast domu a vytahovat kable, zapinat kable. Volbu providera urobim z PC. Existovalo by nejake cenovo prijatelnejsie riesenie?
Cisco router cez 180 EUR sa mi zda byt celkom dost. Viem mozno chcem narocne riesenia za lacny peniaz. Kludne ma umravnite.
Dakujem
kukiak
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kukiak »

Napr viem ze asus routre, taketo nieco podporuju, ze sa do usb portu da 3g/4g modem a ten funguje ako zalozne pripojenie.. ale nikdy som to nepouzival, skus nieco pohladat po forach. Ale kedze ty uz lte router mas, musel by si menit router a aj dokupovat kluc..
jorg22
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jorg22 »

Napadlo ma ze mozno by to mohlo fungovat tak, ze na jedneho providera by si bol pripojeny cez wifi a na druheho cez kabel. Ak ma tvoje zariadenie wifi aj sietovy port tak by to nemal byt problem.
test
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa test »

Trepete dve na tri. Jedna vec je zalozne pripojenie a druha vec je spajanie 2 roznych liniek.
Napísať odpoveď