HTML/CSS/JS/Jquery/PHP- privyrobenie

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
killer-bee*-*
Zablokovaný
Zablokovaný

HTML/CSS/JS/Jquery/PHP- privyrobenie

Príspevok od používateľa killer-bee*-* »

čaves, je v dnešnej dobe možné si privyrobiť s tvorbou web stránok ? viem solídne HTML/CSS/JS/Jquery/PHP .. nemôžem pracovať ešte pre firmu (aj keby môžem nechcem) a chcem sa spýtať či sa dá zohnať zákazník aj keď nepracujem pre žiadnu firmu ?? ak áno ako mám sprostredkovať reklamu na moju službu ? mám dávať inzeráty ako pred 10 rokmi to robili poniektorý 16 ročný "kodery"? alebo sa mám oslovovať menšie firmičky ? a koľko sa dá za to vyniesť<money>{za obyčajný Blog kde bude info ako napr. kontakt o firme etc..} ?? :?:
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: HTML/CSS/JS/Jquery/PHP- privyrobenie

Príspevok od používateľa Michaelo »

Ak si ochotny robit na cierno a hladat si ludi ktorym to nebude vadit a nebudu chciet faktury, tak si mozes niekoho najst, ale nikto si od teba web neobjedna pokial im neukazes portfolio.

Taktiez si nemozes uscovat ani 25% z toho co by si nauctovala nejaka normalna firma, takze nejaky staticky web s 10 strankami bez dizajnu mas okolo 50-100€, s nejakym dizajnom cca 150-200€.

Tie ceny je ale tazko napisat, ked nemas zivnost/firmu, portfolio a netusis co budu od teba pozadovat... Ja som robil na weboch vo volnom case (ktory som mal furt, ked som sedel doma) a aj tak som sa im nevenoval asi viac ako take 3 hodiny denne. Teraz pracujem pre formu v Prahe kde robim web 8hod+ denne a vsimam si ako rychlo som schopny nakodovat nejaky web a naucit sa nejake nove featury.
BX
Addict
Addict

Príspevok od používateľa BX »

killer-bee, volá sa to freelancing a je to normálne. Zakázky nájdeš na začiatok na weboch ako webtrh.cz, alebo jaspravim.sk (a iné weby na mikroprácu).
Zo začiatku ti netreba ani živnosť, lebo budeš robiť zadarmo, alebo za veľmi malé peniaze (v rádoch jednotiek až desiatok eur) - holt, ak nemáš preukázateľú kvalitu, musíš sa presadiť cenou.

Webových programátorov je ale vo freelance oblasti najviac, takže už nie je úplne jednoduché dostať zakázku /ak hovoríme o klientoch, ktorí idú čisto po cene/.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Prave v tom je problem, tych freelancerov je tolko, ze ak nechces robit takmer zadarmo, tak si nic nenajdes. A skusat zahranicne weby je este horsie, lebo tam mas samych indov.

Ja som to takto skusal a nakoniec som sa na to vykaslal a bud robil weby zdarma aby som sa zlepsil, alebo znamym za mensie peniaze a potom som si nasiel normalne zamestnanie.
BX
Addict
Addict

Ak s tým začínaš, tak holt musíš chvíľu robiť zadarmo/takmer zadarmo. Musíš nazbierať skúsenosti, referencie a vybudovať si nejaký osobný brand.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Lenze ta chvila moze myt pomerne dlha :) Hlavne vacsina tych webov zadarmo ani nestoji za to byt v portfoliu.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Ja som tiez svoje prve weby robil zadarmo. Najme pre znamich. A aj zopar apiek.
Sprav si web, ktorym sa budes moct prezentovat.
BX
Addict
Addict

Kto si predstavuje, že sa naučí phpko a JavaScript a hneď začne zarábať veľké peniaze, tak sa čoskoro sklame.
Sú freelanceri, ktorí berú 40 eur na hodinu, dá sa to, ale aj oni nejak začínali. A nie je za tým len znalosť programovania.
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

killer-bee*-* napísal:čaves, je v dnešnej dobe možné si privyrobiť s tvorbou web stránok ? viem solídne HTML/CSS/JS/Jquery/PHP .. nemôžem pracovať ešte pre firmu (aj keby môžem nechcem) a chcem sa spýtať či sa dá zohnať zákazník aj keď nepracujem pre žiadnu firmu ?? ak áno ako mám sprostredkovať reklamu na moju službu ? mám dávať inzeráty ako pred 10 rokmi to robili poniektorý 16 ročný "kodery"? alebo sa mám oslovovať menšie firmičky ? a koľko sa dá za to vyniesť<money>{za obyčajný Blog kde bude info ako napr. kontakt o firme etc..} ?? :?:
z tvojich tém som nenadobudol zatial dojem, že vieš solídne tie veci čo si vypísal. Klient sa dá zohnať vždy, no jeho kvalita bude podobná tvojim. Nečakaj že ťa kontaktuje veľká, dobre platiaca firma. Možno ťa osloví decko čo chce super cool web za 10€

pre serioznejších klientov potrebuješ portfolio, aby si preukazal svoju prax. A vzhľadom na to, že konkurencia je dnes obrovská, vždy vychádza lepšie pracovať pre firmu ako byť freelancer. Máš aspoň stály príjem, a nemusíš naháňať klientov. Okrem toho, práca vo veľkej firme ťa naučí veci čo sa sám nenaučíš, ukáže technologie ku ktorým sa ako súkromník nedostaneš, a v životospise to vyzerá ešte lepšie ako hocijaké portfolio (lebo weby freelancerov sú väčšinou plagiat jeden druhého, iba so zmenenou grafikou. Máloktorý freelancer robí vždy všetko od nuly, iba upravuje iné projekty čo robil pre niekoho iného)

obyčajný blog je o grafike. Tých blogov je na nete kopec, nikto si to nebude kupovať od freelancera s množstvom chýb, keď je na nete kopec open source riešení so stovkami kontributerov a rokmi vývoja. Takže to čo robí cenu custom blogov je grafika (design) a nie kod. Ak nechceš byť webdesigner ale programator, tak toto nie je tvoja cielová skupina
Napísať odpoveď