Konfiguracia routra na switch
Konfiguracia routra na switch
Som lajik a potrebujem pomoct. Mam AirLive WN-200R. Internet od Antiku, vo firme povedali ze ked chcem mat zapojeny internet potrebujem si zaobstarat switch. Lenze v tom routri je switch, su 4 porty volne a naco je dobre mi kupovat switch ked v routri ten switch sa nachadza. Neviem ako mam nastavit masinku tak, aby wifi fungovalo normalne, switch sluzil len ako switch. Potrebujem totiz zapojit za ten switch set top box. Neviem ako to nakonfigurovat. Ide o funkciu access point, alebo bridge mód?
Re: Konfiguracia routra na switch
Access point-AP mode.Zmeň mu ale IP adresu.Vstup pripoj do Lan.Vypni DHCP.
Pripájaš ho, za aký router?
Ak pred ním nebude žiadný router ale ten pripojíš na net, tak si vyber AP mode, vstup do WAN, DHCP zapnuté ale akurát budeš musieť naklonovať MAC adresu.
Pripájaš ho, za aký router?
Ak pred ním nebude žiadný router ale ten pripojíš na net, tak si vyber AP mode, vstup do WAN, DHCP zapnuté ale akurát budeš musieť naklonovať MAC adresu.
typ routra som napisal v prvom prispevku, aku ip adresu napisat?
Pripojíš to za nejaký router alebo priamo k prípojke net ?
ide pripojka antik rj45 kabel, spravne to ma ist do switchu, ked mi pomozes ako spravim z toho routra AP (isiel switch a wifi) tak mi s tym velmi pomozes.
Ak to pripájaš priamo k prípojke ,/neviem či je to byt/ potom neviem prečo píšeš o konfigurácií routra na switch.
Máš teraz pripojku pripojenú priamo k nejakému PC? Ak áno tak:
Odpoj net od toho PC ,pripoj router iba k tomu PC do Lan.Nastav si router na AP , nastav si wifi sieť, zabezpečenie wifi siete nastav na WPA2-PSK a vyhľadaj si v menu routra klonovanie MC adresy a iba si naklonuj MAC adresu toho PC.Potom už iba pripoj net do routra do WAN a malo by to fungovať.
Ak to nezvládneš , tak si pripoj router k prípojke net do vstupu WAN na routri a zavolaj do Antiku , že si kúpil wifi router, nech Ti povolia prístup na sieť.
Máš teraz pripojku pripojenú priamo k nejakému PC? Ak áno tak:
Odpoj net od toho PC ,pripoj router iba k tomu PC do Lan.Nastav si router na AP , nastav si wifi sieť, zabezpečenie wifi siete nastav na WPA2-PSK a vyhľadaj si v menu routra klonovanie MC adresy a iba si naklonuj MAC adresu toho PC.Potom už iba pripoj net do routra do WAN a malo by to fungovať.
Ak to nezvládneš , tak si pripoj router k prípojke net do vstupu WAN na routri a zavolaj do Antiku , že si kúpil wifi router, nech Ti povolia prístup na sieť.