zdravim, mam nakonfigurovany na jednej masine L4D2 server na linux mint, vsetko fachci ako ma, no chcem to ovladat cez putty aby som nemusel prepinat stale obrazovku,
putty je uz nakonfigurovane, viem sa na linux z hlavnej masiny dostat, ale putty nedokaze spustit sh subor, ani odkaz ktory mam na ploche na spustenie serveru, viete niekto poradit ako to povolit?
google moc nepomohol
dik
Putty execute sh
-
masterdead
SysAdmin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Putty execute sh
Sice nechapem co chces, ale aspon to nejaku chybu vypise?
Nedokáže to Putty alebo to nevieš ani ty cez Linuxový terminál priamo na tom systéme?
Pre spustenie sh súboru potrebuješ, aby bol spustiteľný.
Potom ho spustíš takto:
Samozrejme však ten sh súbor musí mať v prvom riadku napísane toto:
Pokiaľ nieje toto tvoj problém, skús to nejak lepšie opísať.
Pre spustenie sh súboru potrebuješ, aby bol spustiteľný.
Kód: Vybrať všetko
chmod +x SOMETHING.shKód: Vybrať všetko
./SOMETHING.shKód: Vybrať všetko
#!/bin/sh-
Cyrus666
Light Professional
nechapeme sa, on je spustitelny
este raz, doma mam 2 masiny, jeden monitor, na jednej mi bezi linux a mam tam rozbehany server na lefta, je spustitelny cez odkaz na ploche aj cez sh, vsetko slape v terminaly, chcem ale z druhej masiny na ktorej hravam, kde je windows, ovladat cez putty ten linuxovy terminal, ale nedokaze mi to spustit ten server
este raz, doma mam 2 masiny, jeden monitor, na jednej mi bezi linux a mam tam rozbehany server na lefta, je spustitelny cez odkaz na ploche aj cez sh, vsetko slape v terminaly, chcem ale z druhej masiny na ktorej hravam, kde je windows, ovladat cez putty ten linuxovy terminal, ale nedokaze mi to spustit ten server
No, pravda. Nechápeme sa.
"nedokaze mi to spustit ten server" je nedostatočne popísaný problém, aj keď sme sa dozvedeli, že máš funkčný spustiteľný sh súbor, ktorý fahčí v termináli a pripájaš sa cez Putty. Napíše ti to nejakú chybu? Padne ti cele Putty? Počítačový škriatok vždy stlačí ecsape (alebo teda ctrl+c) alebo ako sa prejaví to, že to nedokáže spustiť?
"nedokaze mi to spustit ten server" je nedostatočne popísaný problém, aj keď sme sa dozvedeli, že máš funkčný spustiteľný sh súbor, ktorý fahčí v termináli a pripájaš sa cez Putty. Napíše ti to nejakú chybu? Padne ti cele Putty? Počítačový škriatok vždy stlačí ecsape (alebo teda ctrl+c) alebo ako sa prejaví to, že to nedokáže spustiť?
-
Fabo
Hardcore addict
a pripajas sa cez putty ako dobry user?
Akonahle sa ti putty nasshuje do servera, tak je to uplne to iste ako keby si bol v textovom mode priamo na fyzickej masine (t.j. jediny rozdiel nemas Xka k dispozicii)
Akonahle sa ti putty nasshuje do servera, tak je to uplne to iste ako keby si bol v textovom mode priamo na fyzickej masine (t.j. jediny rozdiel nemas Xka k dispozicii)
-
Cyrus666
Light Professional
ja uz neviem ako ti to lepsie vysvetlit, chcem cez putty spustit to sh ktore mi zacne server, ale nedovoli mi tosterver napísal:No, pravda. Nechápeme sa.
nemam teraz cas sa s tym zaoberat, neskor vecer hodim co to presne vypise
no niekde bude chyba, mozem zadavat vsetky prikazy ako ked som na terminaly priamo na masine ale ten subor mi nespustiFabo napísal:a pripajas sa cez putty ako dobry user?