Najrýchlejší jazyk na svete
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Re: Najrýchlejší jazyk na svete
no to nie.. nie všetko sa dá porovnať
ALe vy ste to zavrhli hneď, kým ja som napísal že aspoň na nejakej úrovni procedúr sa porovnať dá. Ty ideš porovnávať teoriu s praxou. A to je už dosť uletená myšlienka
Ja som napísal, že "najrýchlejší jazyk" je hovadina. O žiadnom jazyku sa nedá napísať, že je najrýchlejší a žiadny jazyk nie je zárukou rýchleho programu. Toť vše, od začiatku idem len po tomto 
Na nejakej úrovni možno, ale tam je potom príliš veľa "ak-tak".
Na nejakej úrovni možno, ale tam je potom príliš veľa "ak-tak".
-
Fabo
Hardcore addict
Ale co chces porovnanvat na jazyku ine nez rychlost behu programu v nom napisanom? Ked uz sa teda bavime o priamom porovnavani, co z principu nie je uplne koser, ale na tom sme sa uz zhodli.
Cielom takeho porovnania bude asi ziskanie prehladu o tom, ako to bude vyzerat vo vysledku v praxi, kde bude (povedzme, ze dobre napisana) aplikacia spracuvavat data rychlejsie... a celkom logicky dojdes k tomu, ze asi to nejakou optimalizaciou na kompilatorovej urovni prebehne...
Cielom takeho porovnania bude asi ziskanie prehladu o tom, ako to bude vyzerat vo vysledku v praxi, kde bude (povedzme, ze dobre napisana) aplikacia spracuvavat data rychlejsie... a celkom logicky dojdes k tomu, ze asi to nejakou optimalizaciou na kompilatorovej urovni prebehne...
-
killer-bee*-*
Zablokovaný
Ok. takže pochopil som že : ak je niekto výborný programátor a programuje všetko sofistikovane tak najrýchlejší program bude Assembler . Ale ak je asembler koder dement a napr java koder profík tak java software môže byť v pohode rýchlejší ako asembler. .. 
-
harrison314
Hardcore addict
Ano cca tak.killer-bee*-* napísal:Ok. takže pochopil som že : ak je niekto výborný programátor a programuje všetko sofistikovane tak najrýchlejší program bude Assembler . Ale ak je asembler koder dement a napr java koder profík tak java software môže byť v pohode rýchlejší ako asembler. ..
-
audiotrack
VIP
no java asi nebude nikdy rýchlejšia ako assembler kvoli JVM, ale pointu si chytil
Ak po každej inštrukcií napíšem čakací cyklus na dve sekundy, tak bude 
(prečo by som to robil, ja viem, ale prečo nie...)
(prečo by som to robil, ja viem, ale prečo nie...)
-
audiotrack
VIP
takto si ty predstavuješ kodera dementa? 
noa? 
Okrem toho, bol by som celkom zvedavý na nejaký test "assembler na Intel 80186 vs. java na Core i7"
Okrem toho, bol by som celkom zvedavý na nejaký test "assembler na Intel 80186 vs. java na Core i7"
-
Fabo
Hardcore addict
Viem si predstavit, ze v niektorych usecasoch bude java rychlejsia, vdaka JIT kompilacii a dynamickej optimalizacii. Samozrejme to nebude pripad nejakych jednoduchsich veci ktore sa realne nechaju rozumne napisat v assembleri.
-
harrison314
Hardcore addict
Uz kaslite na provnavnie asembleru a javy. Vsteci vieme ako to je tak preco sa o tom hadat?
Hádka už sa plynule preklenula do diskusie...
-
harrison314
Hardcore addict
Vdaka tej uzasnej optimalizacii sa potom stretnes s tymto:Fabo napísal:Viem si predstavit, ze v niektorych usecasoch bude java rychlejsia, vdaka JIT kompilacii a dynamickej optimalizacii. Samozrejme to nebude pripad nejakych jednoduchsich veci ktore sa realne nechaju rozumne napisat v assembleri.
Kód: Vybrať všetko
Integer a = 1000;
Integer b = 1000;
System.out.println(a == b);
a = 100;
b = 100;
System.out.println(a == b);
-
jorg22
Medium Professional
harrison314: co je zle na tom priklade? ak pouzijes typ int namiesto Integer tak to zbehne spravne. Ak pouzivas typ Integer tak to treba porovnavat pomocou .equals()
Nevyznam sa v Jave len ma to zaujalo tak som to otestoval a nasiel odpovede na nete.
Nevyznam sa v Jave len ma to zaujalo tak som to otestoval a nasiel odpovede na nete.
-
harrison314
Hardcore addict
To ze, ked sa na to pozries, tak normalneho cloveka (brat z rezervou, myslim takeho co nie je skazeny javou) napadne, ze by to malo na konzolu vypisat dvakrat true.jorg22 napísal:harrison314: co je zle na tom priklade? ak pouzijes typ int namiesto Integer tak to zbehne spravne. Ak pouzivas typ Integer tak to treba porovnavat pomocou .equals()
No ten co uz trochu pozna Javu a vie, ze Integer je trieda a java nema pretazenie operatorov, tak vie ze sa porovnavju referencie a malo by to vypisat dvakrat false.
Lenze ono to vypise false a true.
-
audiotrack
VIP
no a čo má to, že niekto nevie javu a napíše kktinu spoločné s optimalizáciou? Nejak som nepochopil prečo si sem tú ukážku dal a s takým textom príspevku ako si napísal.
-
harrison314
Hardcore addict
Vyledok toho kodu je taky aky je prave vdaka runtime optimalizacii JVM. JVM si prosto povie, ze na co su mi dve totozne (pravdepodobne immutable) instancie, tak jednu vyhodim.audiotrack napísal:no a čo má to, že niekto nevie javu a napíše kktinu spoločné s optimalizáciou? Nejak som nepochopil prečo si sem tú ukážku dal a s takým textom príspevku ako si napísal.