Domena&Hosting
-
killer-bee*-*
Zablokovaný
Domena&Hosting
Ahoj,aká služba poskytuje najlepší hosting a .sk domenu ?? zatiaľ čo som mal projekty všetko fičalo na mojom PC (Apache+mysql{xampp}), samozrejme nechcem žiadne služby ktoré poskytujú šablony ale chcem nahrať na hosting moje HTML/CSS/PHP/JS, súbory.. domenu zaregistrovať zvládnem ale hosting a nahrať tam moje files nwm nwm. budem potrebovať asi filezilu,či ? zvládnem to sám ?

-
Fabo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: Domena&Hosting
domenu kupit sa da rozne, ceny .sk neviem ako idu. .com sa oplati zohnat nejaky godaddy kod, ani renewaly nie su drahe.
Hosting zalezi co potrebujes, daju sa zohnat aj free hostingy, ak ti budu vyhovovat... asi vsetky (aspon co som videl) maju FTPckom pristup.
Ja si momentalne hostujem na vlastnej virtualke na Azure ktoru mam free v ramci nejakeho MS programu.
Hosting zalezi co potrebujes, daju sa zohnat aj free hostingy, ak ti budu vyhovovat... asi vsetky (aspon co som videl) maju FTPckom pristup.
Ja si momentalne hostujem na vlastnej virtualke na Azure ktoru mam free v ramci nejakeho MS programu.
Ak chceš takto robiť pre tých klientov, tak free hosting asi nebude vyzerať príliš dobre.
Ale iné som chcel - vieš čo je nutná (ale nie postačujúca) podmienka pre prácu s klientami? Samostatnosť. Čím skôr si ju osvojíš, tým lepšie. IT freelancer by samozrejme mal vedieť používať internet a čítať s porozumením.
Ale iné som chcel - vieš čo je nutná (ale nie postačujúca) podmienka pre prácu s klientami? Samostatnosť. Čím skôr si ju osvojíš, tým lepšie. IT freelancer by samozrejme mal vedieť používať internet a čítať s porozumením.
-
killer-bee*-*
Zablokovaný
Ten hosting a domenu potrebujem na vizitku, teda jednoduchá malá stránka kde budú 4 odkazy napríklad kontakt + O-Mne + moje práce + zmluvné podmienky... koľko ma to bude stať na rok ?? najprv potrebujem domenu alebo hosting(podľa mojej logiky asi hosting).a vlastne keď mám hosting tak ten server má IP cez ktorú sa dá pripojiť, či ? a tú IP spojím s domenou ? a súbory sa tam nahrávajú iba cez filezilu ? je dobre ak server "beží" na linuxe ??... aký priestor si mám objednať ak tam budú 4 odkazy 1 homepage a js/css/php nieje nutnosť. (proste HTML/CSS peknú stránku si chcem spraviť)... aký hosting mi odporúčate ?domenu si vygooglim sám, ale do tých hostings sa nevyznám vôbec . DK za odpovede

-
AllGoneDead
Medium Star
co tak skusit pouzit klucove slova? je malo pravdepodobne ze doposial nikto neriesil podobnu otazku ako ty, napr. hosting, aky hosting, najlepsi hosting na slovensku
Aby som aj nieco poradil, tak ak si student, tak si skus pozriet websupport alebo webglobe. Myslim, ze studentom poskytuju nejaky priestor zdarma. Domenu si mozes prenajat, standardne sa to da vyriesit priamo cez poskytovatela hostingu(nemusis tam mat hosting), ale mozes to spravit aj inak. Kazda domena ma svojho spravcu a ten moze certifikovat urcite splocnosti ako sporstredkovatela, takzvaneho registratora. Slovenske domeny spravuje sk-nic, avsak domenu si mozes prenajat cez ich registratora, tu mas zoznam registratorov (plati len pre .sk). Ak mas hosting a domenu od roznych poskytovatelov, tak si domenu mozes presmerovat.
Veci na hosting mozes kludne nahadzat aj cez total comander, alebo akykolvek iny soft(je ich pomerne dost)
Aby som aj nieco poradil, tak ak si student, tak si skus pozriet websupport alebo webglobe. Myslim, ze studentom poskytuju nejaky priestor zdarma. Domenu si mozes prenajat, standardne sa to da vyriesit priamo cez poskytovatela hostingu(nemusis tam mat hosting), ale mozes to spravit aj inak. Kazda domena ma svojho spravcu a ten moze certifikovat urcite splocnosti ako sporstredkovatela, takzvaneho registratora. Slovenske domeny spravuje sk-nic, avsak domenu si mozes prenajat cez ich registratora, tu mas zoznam registratorov (plati len pre .sk). Ak mas hosting a domenu od roznych poskytovatelov, tak si domenu mozes presmerovat.
Veci na hosting mozes kludne nahadzat aj cez total comander, alebo akykolvek iny soft(je ich pomerne dost)
-
killer-bee*-*
Zablokovaný
no ďakujem, našiel som video kde "týpek" registruje domenu a hosting.. ak si kúpim napríklad Optimum pack tak budem vedieť nahrať súbory (HTML/CSS) na ten hosting ?? tu je video https://www.youtube.com/watch?v=BWjciZYdXyM
. Predom ďakujem za odpoveď 
-
AllGoneDead
Medium Star
Video nic moc, chlapik sa nevie poriadne vyjadrit co vlastne chce povedat.
Je uplne jedno aku sluzbu si objednas, na kazdu vies dostat co budes chciet. Po objednavke ti pride mail s pristupovymi udajmi, cez stranku hostingu sa preklikas na control panel kde sa prihlasis. Tam si mozes ponastavovat co chces(v ramci toho co si si objednal). Potom sa prihlasis cez softver podporujuci ftp prenos(totalc, filez, wscp..). Nahras si vlastne subory, ak chces cms tak si najprv zisti ci je podporovany na danom hostingu.
Podla toho co si pisal ti netreba 15 giga priestoru, ani hostovanie niekolkych domen(predpokladam ze v tejto sluzbe ich bude 3-5). Takze ak nechces mesacne vyhadzovat niekolko eur, tak si na to sadni a googli kde sa ti to oplati. Na "vizitku" staci par mega, aj ked minimum bude asi 1giga. Za tu chvilku casu ti to urcite stoji a budes mat aj rozhlad do buducna.
Btw, vyzera to na webhous, ktoremu by som sa ja osobne vyhol, rovnako ako exohostingu. Ked si nad tym posedis tak budes vedet lepsie nez ja teraz
Je uplne jedno aku sluzbu si objednas, na kazdu vies dostat co budes chciet. Po objednavke ti pride mail s pristupovymi udajmi, cez stranku hostingu sa preklikas na control panel kde sa prihlasis. Tam si mozes ponastavovat co chces(v ramci toho co si si objednal). Potom sa prihlasis cez softver podporujuci ftp prenos(totalc, filez, wscp..). Nahras si vlastne subory, ak chces cms tak si najprv zisti ci je podporovany na danom hostingu.
Podla toho co si pisal ti netreba 15 giga priestoru, ani hostovanie niekolkych domen(predpokladam ze v tejto sluzbe ich bude 3-5). Takze ak nechces mesacne vyhadzovat niekolko eur, tak si na to sadni a googli kde sa ti to oplati. Na "vizitku" staci par mega, aj ked minimum bude asi 1giga. Za tu chvilku casu ti to urcite stoji a budes mat aj rozhlad do buducna.
Btw, vyzera to na webhous, ktoremu by som sa ja osobne vyhol, rovnako ako exohostingu. Ked si nad tym posedis tak budes vedet lepsie nez ja teraz
-
PhYs0c
King
Na tvojom mieste do toho teraz investujem čo najmenej. .sk doména vyzerá lepšie ale .eu je lacnejšia. Nedávno mali ešte tu http://hosting.wedos.com/cs/ .eu za 5Kč. Teraz stojí 133Kč na rok (cca 5€ .sk idú po 15€ k nej máš zadarmo miniwebhosting so 100MB priestorom, ktorý ti na statické HTML postačí. Toto je asi najlacnejší spôsob, ako mať svoj web na nete.
-
killer-bee*-*
Zablokovaný
asi som našiel to správne
na mesiac za hosting iba 0,90 a za rok sk domenu cca 15 euri .. je tam slovenský support a life chat takže v pohode .. hosting a domenu budem registrovať tu https://www.websupport.sk/ .. ešte čakám na to že nbudem schopný nahrať files cez filezilu
tak budem asi potom potrebovať pomoc 
//autoeditácia príspevku (06 Jan 2016, 16:26)
a inač hosting má 0,3 GB. to mi asi bude stačiť.
//autoeditácia príspevku (06 Jan 2016, 16:26)
a inač hosting má 0,3 GB. to mi asi bude stačiť.
Nie cez filezillu, ale cez FTP. Naštuduj si ten pojem, bude sa ti hodiť.
-
AllGoneDead
Medium Star
Hned na uvodnej stranke mas v pravom dolnom rohu poradime vam, ked si na to klikne tak sa ti zobrazi napoveda kde je to vsetko bod po bode vysvetlene, pripadne mozes pisat na helpdesk. Uz im za to budes platit, takze smelo
-
Fabo
Hardcore addict
Ja by som povedal, ze zabudni na teraz na hostingy a domeny, a najprv sa nauc urobit ten web. Stiahni si trebars hotovu virtualku s LAMPP/XAMPP stackom (neverim ze take nieco neexistuje) a hraj sa s tym doma. S tymto pristupom tam beztak najblizsi rok nebudes mat co nahrat.
-
killer-bee*-*
Zablokovaný
Fabo HTML/CSS viem super(aj keď to znie namyslene) a php a js viem solídne .
a mal som už veľa Xampp sites 
Mas nieco na webe, co by sa dalo pozriet?killer-bee*-* napísal:HTML/CSS viem super
-
Fabo
Hardcore addict
Tiez by som sa na to "super" chcel pozriet, hlavne ked staticke stranky sa uz dost davno hadam ani nerobia.
btw. ked tvrdis ze si mal vela "Xampp sites", vies aspon povedat co to XAMPP znamena?
btw. ked tvrdis ze si mal vela "Xampp sites", vies aspon povedat co to XAMPP znamena?
-
mirak2
Hardcore addict
kamarat, viem, ze sa hovori, ze kto sa vela pyta, vela sa dozvie, ale neviem, ci to nahodou neprehanas.
Clovece, ty si asi taky web developer, ako bol volajuci do Maxihry gamer.killer-bee*-* napísal:Fabo HTML/CSS viem super(aj keď to znie namyslene) a php a js viem solídne .a mal som už veľa Xampp sites
-
killer-bee*-*
Zablokovaný
xampp tuším znamená niečo ako windows web server. To nieje podstatné, hlavné je to že viem na čo to je. napríklad ja som využíval Apache na PHP a Mysql na php my admin... tento príspevok je o tom že si chcem založiť domenu a hosting a niekto mi tu napíše že či mám nejaký web na internete(logic lvl 1000)..určite mi idú lepšie webové projekty ako klasické software.. To že som napísal že viem super html a css odvolávam lebo niekto bude mať komplexy voči tejto "vete"(pričom som to nemyslel zle ani som sa nechcel chváliť) . koniec koncov forum je o pomáhaní a riešení problémov s čím mi pomohli hlavne AllGoneDead a PhYs0c, neviem prečo vy ostatný máte sa tendenciu hádať.. Je alarmujúce že niekto sa vie "pohoršiť"na tom keď napíšem že to viem super html/css. ja som sa vďaka spomínaným dvom users dozvedel čo som chcel.
-
Fabo
Hardcore addict
No vidim ze fakt vieskiller-bee*-* napísal:xampp tuším znamená niečo ako windows web server. To nieje podstatné, hlavné je to že viem na čo to je. napríklad ja som využíval Apache na PHP a Mysql na php my admin...
Hlavne ze si robil Xampp stranky, a vedla sa pytas na prekladac z pythonu do Ccka