Autobatéria Fiat Brava 1.4 (1996) Benzín

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
M19
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok

Autobatéria Fiat Brava 1.4 (1996) Benzín

Príspevok od používateľa M19 »

Ahojte,

dnes som vybral z auta batériu, dal nabíjať a po otvorení otvorov na batérii som zistil že je tam tej kyseliny dosť málo a v jednom tom priečinku nie je vôbec.. Je to v poriadku? Alebo čo by som mal robiť v takomto prípade?

Keby chcem poriešiť novú batériu, aká by tam pasovala? Na tejto sú všetky tie štítky nečítatelne..

Vďaka za rady..
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: Autobatéria Fiat Brava 1.4 (1996) Benzín

Príspevok od používateľa Fabo »

Ked mas bateriu v takom stave ze nevies precitat stitok, je asi lepsie kupti novu, ved beztak kyselinove sa uz snad ani nerobia.
Velkost by ti tam mala sadnut 210x175 takych 50Ah
M19
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa M19 »

Teraz som ju meral a má 275mm x 175mm.. Nevieš mi sem pls hodiť nejaký link odkiaľ by som takú nejakú objednal?

Diky moc..

//edit:
Takáto nejaká??
http://autobaterie.heureka.sk/varta-blu ... 4-012-068/

Lepšie by bolo niečo lacnejšie.. Rozmer musí byť rovnaký ako na tejto pôvodnej?
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

Osobne by som už asi do Varty veľmi nešiel, počúvam na ňu dosť negatívnych názorov, moja má 3 roky, a už cítim že ráno keď stojí auto celú noc vonku, tak má kuštik problém....predtým som mal Hagen a držal 6 rokov. Ale celkovo s baterkami je to viac-menej lotéria ktorá ako dlho vydrží.
napríklad takéto niečo ? http://www.autobatt.sk/index.php?id_pro ... er=product

Ešte mi napadá, sk. výrobca AkuTrade dáva 3 roky záruku ale mal som problém pri objednávke od nich.
hrban
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hrban »

vartu mám 7 rokov v mojom aute, ešte s prehľadom pretočí 1.9tdi, je to 74Ah.
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

Varta, Bosch je jeden vyrobca a je to cert ako diabol.. Mal som Bosch S4 60 Ah a vydrzala 3 roky, co som od toho cakal kus viac... do motoru 1.4i uplne postaci nejaka 44-45 Ah a za mna kludne aj Starline. maju zaruku 3 roky pokial viem, cena je viac ako priazniva. kupoval som ich viacerym ludom co nechceli extra investovat a aj po 2 rokoch zatial spokojnost z ich strany.

nejaky zlaty stred medzi baterkami je asi AKUMA by som povedal... ale je to na cloveku co si vyberie
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Bosch S4 44Ah potvrdzujem.. u mňa teraz skončila po 3,5r, tiež hľadám náhradu. :(
V decembri som ju nechal cez noc nabíjať a túto nedeľu som nenaštartoval. Dal som ju na inteligentnú nabíjačku, po 1hod hlási plné nabitie.
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Mal som Bosch S3 53Ah, vydrzala 4,5roka, teraz som kupil Fiamm 54Ah.

Pre bravo 1,4 staci 50Ah. Neviem odkial si, v KE ma jeden chlapik velmi dobru cenu na Fiammky.
Inak staci prehladat web a kupit hocico lacne.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ak nechces Bosch a Vartu, tak tam daj Banner: http://autobaterie.heureka.sk/banner-st ... 0a-555-19/
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Ja svoj rok starý banner mám akurát na nabíjačke. :roll:
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Grim.. preventívne alebo nútene?
m4jor
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa m4jor »

Banner a Hagen by zas malo byť v podstate to isté.

Akurát Hagenky mi vždy vydržali podstatne dlhšie (6 rokov) ako Banner, ktorý bol hotový do 2 rokov...
Makovnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Makovnik »

Ujko predavajuci baterie odporucal kupit aj inteligentnu nabijacku a obcas bateriu podbit, ked auto jazdi caste mestske jazdy, pripadne dlhsie stoji v garazi.
Daco na tom bude.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

nútene
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Vyhodili ste to pomaly vsetky baterie - Varta, Bosch, Banner a Hagen. Pomaly ku kazdemu napisete, ze su zle. Ale to, ze jednu mal dedo v starej skodovke, dalsia bola v trojlitrovom dizli co behal akurat tak po meste a nemal cas sa dobit alebo to, ze bola v nejakom Saxe, ktoreho startel tocil 5 sekund a alternator bol v stave v akom bol, to uz nikto nenapisal. Nech kupi hociktoru z tychto znaciek, ziadnou neurobi chybu a najblizsie roky bude mat pokoj. Ak vsak ale auto bude stat 5 dni pred panelakom v -17 stupnovych mrazoch bez jazdenia a potom bude chciet nastartovat, tak s tym moze mat problem aj pri uplne novej baterke, ktoru bude mat tyzden v aute.
Fuxxo
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Fuxxo »

heker - 5 dni v -17 s tyzdnovou baterkou musi chytit vetrieska bez "citania novin", nie to este osobak...
Frikso
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Frikso »

V tomto musim do istej miery suhlasit s hekkerom. Napr. grim, meral si si kolko ti to dobija? Ved rok musi vydrzat aj baterka z tesca.
Bateria, ktora mi najdlhsie vydrzala bola bosh silver vo felde, ktora tam bola nejakych 7 rokov. Nasledne odisli uhliky na alternatore, vtedy som si myslel, ze problem je v baterke, tak som tam dal novu akumu. Tej medzitym odisiel jeden clanok a sla naspat ta boshka.
Felda uz nejazdi, kvitne na dvore, ale schvalne ju idem dat nabijat/pretocit, aby som sa pozrel, ze co tam je za baterku.
Bud je tam ta boshka alebo som ju predal s favoritom v 2011. Pamatam si, ze vo fave som vtedy mal pomerne novu baterku a chcel som ju vymenit do feldy, ale uz si nepamatam, ci som to aj urobil.
Btw. ak by ste chceli niekto feldu za hubicku, tak jednu mam :D
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Nemeral. Nemám na to vercajch. Už som si ju dobil, budem jazdiť ďalej a keď sa to stane zase, tak začnem zisťovať kde je chyba.
tonek
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tonek »

na zmeranie toho koľko dáva altík ti stačí merák z tesca za 2,50 v akcii. Skor by som to riešiel teraz prečo ti baterka po roku nechce točiť, pokiaľ si cely ten rok neštartoval na 28x a nechodil do roboty 150metrov, tak ta bateria sa musi dobiť aj kratkymi jazdami...
Ale spať k prvemu prispevku, mne teraz tiež odišla baterka(varta) na Pug 406, mam ešte druheho na diely tak som prehodil z neho. Točila slabšie(šak bohvie koľko tam bola takto podbita), pomaličky som ju naprasil a wualaa :D veselo štartujem s jednym nahovno žhavičom a spadajucou naftou. Keby nema 406 ten priblbly kryt okolo baterie, tak tam bez okolkov šupnem 180ah z dodavky, takto som viac menej limitovany velkostou. Nepamatam si, či ma brava tiež taky kastlik na baterku, ak nie, narvi tam to najvačšie za najrozumnejšiu cenu, ak si tiež limitovany rozmerom, daj tam to čo si mal predtým, prip trochu silnejšie za rozumnu cenu(neviem či si to auto chceš nechať alebo nie).
A akú značku? Naposledy som mal Vartu Black 60Ah, točila 3litra, 2 litra diesla, nakonec s nim aj zostala a snad točí doteraz. Mal som Vartu Blue - kupovanu s autom(aj bloček, faktura všetko takže ako je stara som vedel), za 2 roky a 2 mesiace bolo po nej to bola 72Ah. Teraz mam taku istu(teda vlastne ta čo mi odišla) 72Ah v aute bola 3 roky. A to si davam pozor na kontakty, čistim kostry, dobijam baterky, nepuštam všetky spotrebiče v aute naraz(čo už aj frajerke to vadi). Potom som mal ešte EXIDE, za ty prachy nebolo o čom, šla tiež s autom. A samozrejme nespočet, Caryon, Starsrajt a podobne fajne značky o ktore sa nikto nikdy nestaral a vydržali od neznameho počtu až po 3-4 roky. Otec mal Vartu silver - 6 rokov a potom ZO dna na den odišla do baterkoveho nebíčka :( R.I.P. Kamarat mal tušim to bola e46 origoš BMW baterku(nwm vyrobcu ale to je jedno), od 20054 čiže nejakych 8 rokov, potom mu ten trojliter nevladala točiť, šlahol sa do dvojlitra hdi a točila jak o život. Keby nebolo stromu, točila by daľej...
S banner-mi nemam skusenosti vobec, takisto s Energizer :)
Určite do bravy by som(za prepokladu že je to tvoj milačik a že si to nechceš nechať 10 rokov) kupil obyčajnu barsjaku bateriu za par korun s trocha vyššou kapacitou jak si tam mal, nič tym nepokaziš a fakt pokiaľ si to nechce nechať neviem koľko tak auto prežije. Inak skus hentu bateriu pozrieť či nieje prasknuta dakde, ked nieje zisti koľko % roztok kyseliny tam je, dolej, nabi a uvidiš, ale asi to nevyschlo pre nič za nič :/
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Bosch, 3 roky, kratke aj dlhe jazdy na 3.0 TDI quattro, ziadny problem.
Napísať odpoveď