Zdieľanie disku medzi PC a notebookom

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
Spixy
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Zdieľanie disku medzi PC a notebookom

Príspevok od používateľa Spixy »

Čaute, existuje nejaký spôsob, ako zdieľať disk medzi PC a notebookom?

Teraz mám tento notebook ASUS (s 12GB ram). Chcem urobiť upgrade, no jediný normálny (výkonný za dobrú cenu) notebook je toto Lenovo Y50 (mohol by som tam dat +8GB ram z mojho asusu), ale výkonný PC (i5, GTX960, 16GB ram, 24" fullHD monitor) by ma vyšiel o 150€ menej (850€).

Ale keďže tento starý notebook chcem používať vo vlaku, v škole, doma na Slovensku, bolo by dobré mať filmy, hudby, programy a možno aj hry na jednom disku.
Existuje na to niečo iné okrem redukcie 2,5" na 3,5"? (to je skôr opak redukcie :))
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: Zdieľanie disku medzi PC a notebookom

Príspevok od používateľa hojko »

Cize chces mat jeden pocitac na cesty, ktory bude mat dostatocny vykon, ako napriklad terajsi Asus a rozmyslas tak, ze bud upgradnes Asus za to Lenovo alebo si kupis domov poriadny PC??? Pretoze PC je stale lacnejsie ako notebook v tej cene, dostanes tam o dost lepsi vykon, ako v procesore, tak aj v grafike. Neviem akym stylom potrebujes zdielat data z disku, ze ci chces nejaky sietovy disk typu WD, ktory pripojis doma do routra, ci chces nejaky NAS Box alebo ci ti postaci externy usb disk, resp. ci si vystacis so sdielanim v ramci siete cez Windows, hmm???
Spixy
Professional
Professional

hm, ako som rozmýšlal tak to vyriešim kombináciou dropbox (30 GB by na pesničky a menšie súbory malo stačiť) a zdielaním vo windowse (filmy a tak) bud cez lan kabel PC-notebook alebo cez wifi-router-wifi
sietovy disk kvoli tomu kupovat nechem (a bez lan kablu by nemal moc vyuzitie)

nakoniec si kúpim PC ale počkám si tak pol roka (vyjdu nove dx12 grafiky, budem mat peniaze)
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

PC mozes kupit aj teraz, grafika sa da dokupit aj dodatocne.
Spixy
Professional
Professional

ano, asi sa aj tak na dx12 grafiku vykaslem, to mi staci riesit niekedy o rok-dva
Napísať odpoveď