"pred použitím je disk potrebné naformátovať"-obnova dát-SW

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
jackoff8
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

"pred použitím je disk potrebné naformátovať"-obnova dát-SW

Príspevok od používateľa jackoff8 »

Zdravím, dlhšiu dobu mám ext. hdd Samsung 500gb. Problém je v tom, že ext. hdd odišiel. Vyhodil mi po pripojení hlášku, ktorá je v názve tejto témy. Začal som preto googliť a dostal som sa k zaujímavému článku:
http://www.rhodesky-ridgeback.cz/index. ... &Itemid=62
Dotyčný tam píše, že program EASEUS mu dáta vrátil späť aj s hierarchiou/štruktúrou, v minulosti som už s programami na obnovu súborov pracoval, pamätám si však iba RECUVU, ktorá možnosť vrátenia súborov v usporiadaní, v ktorom boli pred "problémom" neponúkala, ale súbory samostatne našla a ponúkla. Chcel by som sa opýtať, či niekto na tomto fóre má skúsenosť s v odkaze spomenutým programom EASEUS, či je schopný obnovy súborov v pôvodnom usporiadaní, a ak má niekto lepšiu alternatívu k tomuto programu, takisto budem rád. Vopred ďakujem za pomoc.
BTW rady nepotrebujem, dáta, ktoré boli na ext. hdd si kopírujem aj na partíciu v počítači, čiže dáta sú na 2 miestach, avšak niektoré nepodstatné veci sú na ext. hdd a nerád by som o ne prišiel.
Michaelo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Re: "pred použitím je disk potrebné naformátovať"-obnova dát

Príspevok od používateľa Michaelo »

Co tak skusit trial? Staci napr. USB kluc, supni nand 10 adresarov, naformatuj a pouzi program. Tot vsio.

Ja som minule musel pouzit Recuvu, a fakt to nie je velmi dobre ked ti da 3 zlozky JPEG Images 1 az 3500 :D
Denco
King
King

Príspevok od používateľa Denco »

jackoff8 napísal:avšak niektoré nepodstatné veci sú na ext. hdd a nerád by som o ne prišiel.
Tak potom asi až také nepodstatné nebudú.
Pri tejto hláške mám skúsenosť s programom GetDataBack.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

EASEUS ti presne nahadze foldre ako si mal, len to prenasa na inu particiu.nie kde si ich mal.cize potrebujes volne miesto :wink:
jackoff8
Light Professional
Light Professional

No práve som spustil GETDATABACK, pozeral som iba foto a vyzerá to, že to takisto má funkciu vrátiť všetko späť v priečinkoch. Pustil som 1. krok, skenuje a vypisuje mi 11 hodín do konca vyhľadávania súborov. Mám ešte jednu otázku, ktorý program je v súčasnosti TOP čo sa týka zobrazovania stavu/životnosti disku? Nechcem ten ext. hdd rovno vyhadzovať, ak by bol bez chyby, naformátujem a pokračujem ďalej.
typek61
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa typek61 »

hd tune
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Takže dáta mi všetky obnovilo, GETDATABACK mi pekne zobrazilo priečinky a vybral som si kam ich chcem uložiť, mám ešte jednu otázku, v prílohe je snímka, počas skenovania disku mi zobrazilo chyby čítania sektorov, chcem sa opýtať, či takáto chyba je stála alebo môže zmiznúť po formátovaní tohoto disku.
/Pokúšal som sa naformátovať disk, formátovalo a kúsok pred koncom sa ukazovateľ zastavil, tak som to zrušil, dá sa ešte niečo s tým diskom robiť? Neviem či si myslím nezmysly, ale zastalo to približne v tých 89%, na konci, kde mi aj pri spustení GETDATABACK 1. kroku-skenovania, začalo vyhadzovať chyby.
Prílohy
Snímka.PNG
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

...nechapem aku cakas odpoved??? ... mas tam vadne sektory... ak su dal full format mal by ti ich logicky presunut na koniec disku.... pokial ich nebude vela disk sa bude dat pouzivat ... ale moc by som sa nan nespoliehal
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Takže disk som dal otestovať aj s HDTUNE, pustil som skenovanie od 400gb do 500gb aby som nemusel čakať, keďže mi pri formáte aj pri skenovaní s GETDATABACK začalo vyhadzovať chyby až na konci, HDTUNE mi na konci disku začne zobrazovať červené štvorčeky=errors, dá sa ešte niečo s takýmto diskom robiť, dá sa to opraviť alebo už nič nespravím?

"strapaty" - 1. problém je s čítaním sektorov, tak zobrazuje GETDATABACK, preto sa pýtam, či náhodou sa s tým nedá niečo robiť.
2. Formát presunie chybné sektory na koniec disku?
3. Používať sa disk asi nebude dať, keď nejde ani naformátovať.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa strapaty »

(full format) ano presunie (logicky nie fyzicky :D) len pokial je toho vela moze to dost dlho trvat......
.... mozes este vyskusat rozdelit disk v nejakom programe ako (acronis ) na 70% a 30% a vyskusat naformatovat len tu prvu cast....
martin6642
Novice
Novice

Príspevok od používateľa martin6642 »

staci preskenovat disk cez HDD REGENERATOR a pozriet sa kde presne su tie vadne sektory a tu cast disku proste vynechat(v pripade ze ich tam je vela a s diskom sa neda pracovat napr FORMATOVAT). vynechat myslim to ze staci pustit WINDOWS SPRAVA DISKOV a pohrat sa s particiami (tento pocitac-spravovat-sprava diskov)
jackoff8
Light Professional
Light Professional

Zdravím, kupoval som mobil Microsoft Lumia 640, predtým som mal Nokia Lumia 625, premiestnil som pamäťovú kartu z 625 do 640 a opýtalo sa ma jednu vec, či chcem na túto kartu ukladať nové fotografie, obrázky, hudbu a videá, klikol som áno a pozrel som si fotogalériu a všetko čo som mal predtým v starom mobile mi vymazalo. Súbory som si pravidelne aktualizoval. Prišiel som len o data za posledný mesiac. Avšak, obnovil som ich cez getdataback, s tým, že mi ich neobnovilo z pôvodného adresára, ale hodilo všetko čo som mal do zložky "lost". Chcem sa spýtať, či poznáte program na obnovu dát, ktorý by časovo vymedzil a obnovil len tie dáta, ktoré boli uložené v tom poslednom mesiaci. Ostatné nepotrebujem, keďže to mám zálohované. Vopred ďakujem za pomoc.
Napísať odpoveď