Ahojte,
mal by som len jednoduchú otázku - aký SW by ste odporučili na vytvorenie niekoľko minútového showcase videa (mód do Fallout 4) ?
Bude spájané z takých scénických a footage záberov, medzi ktorými by mal byť nejaký prechod, nech to pôsobí príjemným smooth dojmom, k tommu budem vkladať do pozadia hudbu - bude to s najväčšou pravdepodobnosťou len jedna súvislá stopa počas celého videa
- čo sa týka jednotlivých video stôp, tak to bude v 4k (30fps)
- pravdepodobne, teda určite budem potrebovať tie stopy asi nejako aj strihnúť
- viete mi poradiť, aký bitrate by bol vhodný ? bude sa to nahrávať na youtube - možný výber od 10-130Mbit/s - H.264 kodek
opýtam sa možno hlúposť, ale teoreticky by mi to všetko neumožnil obyčajný movie maker ? rád by som to okrem iného udržal simple a z programov ako Sony Vegas mám menší panický strach
Ako na niekoľko minútové video tipu showcase ?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Re: Ako na niekoľko minútové video tipu showcase ?
Idealne mas Adobe Premiere a Adobe After Effects, ale to je prilis zbytocne zlozite na teba. Sony Vegas bude na tom podobne ako veci od Adobe. Skus sa pozriet na Pinnacle Studio, ten je jednoduchsi a ma rozne moznosti. Movie Maker neviem ako na tom je, prakticky moc toho neumoznoval a mal problem aj s kodekmi, hlavne pri vystupe, mozno sa to ale za posledne roky zmenilo. Pripadne miesto Move Makeru skus este GoPro Studio, ten obsahuje zakladne veci, strihanie, pomalenie zaberov... YouTube si bitrate aj tak znizi, nezabudaj, ze vysledne video bude dost velke a takych 5 minut pri 4k 30fps a vyssom bitrate moze mat aj nejake to giga, dve alebo tri. Kodek ako sam pises, H.264 alebo H.265, v tomto pripade asi H.264 a bitrate tam skus na zaciatok dat 10 alebo 20 mbit, uvidis vyslednu kvalitu. YouTube si to aj tak spravi po svojom. Takze odporucam tam uploadnut na skusku len 10-20 sekund videa v roznom bitrate, aby si videl ako to bude vyzera na YouTube.